Hamilelikte Evcil Hayvan (Köpek) besleyen varmı?

biz geçici bir süreliğine eşimin işi dolayısıyla başka bir şehirde eşyalı bir evde kalıyoruz o yüzden çok yasak yok henüz köpeğime ama mutlaka kendi evimize döndüğümüzde bebişimde gelmeye yakın olacak ve köpişim bazı sınırlarla tanışmalı.. yatak odasına hiç almıyoruz birde bebek odasına almayacağız.. ama şu yaramaz cocuklar için olan kapılar iyi fikirmiş bıdıkım için:)))))) ama ne yazıkkı köpişimde epilepsi(sara) hastası o yüzden çok üzemiyorum onu( tüy konusunuda çook dert etmiyorum açıkçası.. ne yapsam yutuyorum .. ama eskisinden daha dikkatliyim birde öpmeyi bıraktım artık:) diyorum ya bendeki deli sevgisi:)).

buna benzer bir konu daha vardı. şimdi bulamadım ama genel olarak çoğunluk tedirgin ve köpeklerinde asla vazgeçmek istemiyor bir çoğu da vazgeçemiyor:)
benim evimde 2 tane annemde de bir tane köpek var bunların iki büyük biri küçük ırk. ama nasip olurda hamile olursam köpeklerimden vazgeçmek istemem.

benimde kuşlarım var sultan papağanı 2 tane özellikle babam bir zararı olursa diye çok tedirgin ama ben dikkatli davranıcam pek kafesten çıkrtmıcam falan. ama asla onlarda benim bebeğim gibi kıyamam yavrularıma (

Kuşlar hamilelikte,bebek bakımında en tehlikesiz ve beslenmesi tercih edilen canlılarmış, ne güzel. İnsan ne olursa olsun vazgeçemez, çok iyi anlıyorum.

@ er-ca, maalesef vazgeçilmiyor, ilk göz ağrılarımız onlar bizim. Anneliği ilk onlarda öğreniyoruz bence.

@ sibush, sen de benim gibisin, sevgini öperek gösteriyorsun :) Tüy işi beni de geren konu zaten. Ne yapsan yap bir yerlerde tüy oluyor. Senin köpüşün çok özel, üzemezsin ama sınır koymak en mantıklısı, benim de tercih edeceğim yol bu. Sen yine de yakın temastan kaçın, tut kendini :)

Bir de şu tüy dökmeyi önleyici ilaçlar vardı, onlardan alsam işe yarar mı acaba boshayallersmile

düzenli olarak tarandıkları sürece tüy sorunu olmaz
tabi ki tüy dökme mevsimleri hariç
biz tüy dökme mevsimi gelmeden sıfır numaraya vurduruyoruz bir iki ay çirkin oluyor ama idare ediyoz :))
ve yeni kurallar koymak için taşınmayı falan beklemeyin bence koltuk koltuktur çıkmasın hayvanınız
zaten eğer ev değiştirdikten sonra kural koyarasnız bu seferde evi suçlayıp evdeki eşyalara zarar verebilirler halıları kemirmek koltukları tırmalamak gibi
ben köpeğimin bakımıyla ilgilenmiyorum ama asla sevgimi kesmedim hala ben evde olduğum sürece sadece benim ayaklarımın yanında yatar
eğer koltulta uyuyorsam koltuğun yanında yerde uyur
kurallar olmalı ama bu ona katı ( sert ) davranmanızı gerektirmez

tüy dökülmesi için veterinerle konuştum bugüm.. benim kızım toy ırk küçük ve kısa tüy olmasına rağmen tüyü dökülüyor.. tüy dökülmemesi için ilaç sordım çeşitli şeyler varmış ama bana haşlanmış patates yedirmemi tavsiye etti.. en doğal ve etkili yöntemmiş:))) aklımızda bulunsun..

bizim kız tüylüdür oldukça tüylerinin parlak olması için veterinerimiz haşlanmış yumurta tavsiye etmişti
dökülme içinde düzenli olarak hergün enaz 15-20 dakka taramamızı söyledi

kizlar tuy dokmesine en kesin cozum duzenli fircalamanizdir tuylerini inanin cok faydasi olacaktir ayrica kopislerde pek seviyor bunu, tabii dogru taragi tuy tipine gore secip cani acimazsa. iki gunde bir fircalayin goreceksinizki evde hic tuy yok:))
bir de bebisler gelince tuy degistirme zamanlarinda tuyleri sifira vurdurmak ise yarayabilir.
bu arada birileri karacigerde kistten bahsetmis kopeginizin tuyunu yuttugunuz icin degil pazaraziti olan kopegin tuyunu yuttugunuz icin olur, paraziti olan kopek de sahibinin ona parazit ilaci vermemesinden o parazite sahip olur. kisacasi tuy degil yutulan parazitli tuy buna sebep olurki her kopek bu paraziti surekli kapamaz. isin ozu ic parazit ilaclarini duzenli yaptirmak lazim. boylelikle tehlike sifir. ayrica yurtdisindayim inanamazsiniz herkesin hem kopegi hem kedisi var nerdeyse ve hepsi cocuklu aileler nedense turkiyedeki cahillikten "aaaaaaaaaaaaaa bebekle kopek aslaaaaaaaaaaaaaaaaa" deniyor, cahillik gbsi yok neyazikki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bizim kız tüylüdür oldukça tüylerinin parlak olması için veterinerimiz haşlanmış yumurta tavsiye etmişti
dökülme içinde düzenli olarak hergün enaz 15-20 dakka taramamızı söyledi

canim inan o kadar bile degil iki kopegimizi de ucer dakika ancak fircaliyorumdur ve evimde tuy bulmak cok cok zor. benimkiler kisa tuylu belki de ondan. tabii tuy degistiridigi donemde isim zor azicik ama o da yilda iki kez iki hafta.

Teşekkür ederim arkadaşlar tüy dökmeme önerileriniz için. Benim köpüş tavuktan, etten başka bir şey yemiyor. Ne patates ne yumurta yedirebilirim. Dün taradım, benimki biraz takıntılı, taranınca zor duruyor, sonra da kaçıyor. Her gün düzenli taramıyordum, deneyeyim bundan sonra.

her taramadan sonra ödül ver zamanla kendisi tarağı sana getirecektir
ilk bir yıl bizde tarama işine önem vermedik ama baktık hem tüyler ortalığa dökülüyo hemde tüylerde topaklanma oluyo mecburen başladık taramaya tabii alışık olmayanca kaçtı istemedi falan ama her taramadan sonra ödül bisküvisini alınca şimdi işten geldiğimizde kendisi direk banyonun önünde oturup bekliyo taramamız için :))

selam kızlar:))benden birilerini görmek ne güzel:)benmde evde minik bi köpeğim var ve hamileyim çevremdeki insanlarla tartışmaktan çok sıkıldım köpeği ver olmaz hamilesin bebek gelcel falan filan ne kadar cahilce veterinerimiz ve doktorumuz izin verdiği halde insanların bu tepkileri canımı sıkıo o benm çocuğum gibi vazgemem onu atamam odaallahın verdiği canı taşıo bize muhtaç bi canlı... burda güzel yorumlar yapan arkadaşlarıı çok öpüorum hayvan sevgisi çoookk başka bişeyy herkes anlamaz malesef....

canim ben varim su an 6 aylik hamileyim evimizde3 kedimiz bahcemizde 2 kopegimiz var tuvaletlerine dikkat edersen yani eldiven maske ile temizlersen yada eisn temizlerse hastalik kapman imkansiz ben bebek icin hayvanimi sokaga atmam bir canli gelecek diye digerinin bedduasini almam allah al sana der diye dusunurum dikkatli oldugun taktirde hic bir sorun cikacagini sanmam ben yasamadim .

benim de kedim var, çevremde de çok fazla baskı var tabi..
tüyü nedeniyle bebek hasta olurmuş vs vs.
8 yaşında ve doğduğundan beri sokağa adım atmamış bir kedi, sadece kuru mama yiyor asla başka bişey kendisi yemiyor zaten. çiğ et verseniz kaçıyor yani..
asla başkasına vermeyi düşünmem çünkü bazı insanlar evcil hayvanları heves uğruna alıp kaderine terkedebiliyorlar, kimseye güvenemem bu konuda.
bakalım, dilerim hiçbir sorun yaşamayız hayırlısıyla gelsin bebekler...

Selammmm.. en son bu başlığa 2010'da yazılmış..
evde evcil hayvan besleyen hamileler hala burda mı ?? :)

Ben de köpek besliyorum. Küçük ırklardan fırlama bir şey..5 senedir beraberiz. Hamile olduğumu öğrendiğimde tabi ki çevremdeki insanlar köpeği ne yapacaksın diye sormaya başladı.. Bir şey yapmayacağım. Bizimle birlikte yaşayacak. İnsanları gerçekten anlamıyorum.. Köpeğin nesinden tiksiniyorlar, nesinden korkuyorlar. Çevrede korkulacak o kadar çok kötü kalpli insan varken....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…