hamilelikte göğüslerin küçülmesi

xoxzlem147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2007
394
1
96
41
İstanbul
merabalar 11 haftalık hamileyim. hamile kaldığım ilk haftadan 9.haftaya kadar göğüslerim nerdeyse 2 beden büyüdü. ama son iki haftadır küçülmeye başladı ve şimdi eski halini aldı. bunun sebebi ne olabilir acaba hiç bu şekilde olan varmı??

merabalar 11 haftalık hamileyim. hamile kaldığım ilk haftadan 9.haftaya kadar göğüslerim nerdeyse 2 beden büyüdü. ama son iki haftadır küçülmeye başladı ve şimdi eski halini aldı. bunun sebebi ne olabilir acaba hiç bu şekilde olan varmı??

canım normalde böyle birşey olması aslına bakarsan normal değil.gebelikte bütün hormonlar değişir yani göğüsler git gide büyür, damarları genişler göğüs uçları ileriki aylarda koyu bir renk alır. bence en kısa zamanda kd.dr.git bebeğin durumuna baksınlar hem için rahat eder hemde olanları bizlerede aktarırsın. sağlıklı günler diliyorum.

Allah Allah enteresan valla ben 20 haftalık hamileyim acayip büyüdü ve küçülmedide ve hiçde küçülecek gibi durmuyolar kocaman oldular acayip koyulaştı ucları ve meme uçlarım füze gibi :) belki hrmanaldir yani bende hiç küçüldüğünü duymadım bi doktora danış istersen

haftaya gittiğimde mutlaka sorucam kızlar bi de ben hamile olduğumdan itibaren progesteron kullandım ve iki hafta önce bıraktım. int.de araştırmalardan sonra progesteron hormonunun göğüşlerde büyüme yaptığını öğrendim. belki de progestanı bıraktığım için küçülmüş olabilirler. uçları hala koyu ve geniş ama işte nerdeyse eski haline dönmek üzere.. beni endişelendiren de o.

canım gögüslerin dışında değişen belirtin var mı ,var diyorsan , en yakın zamanda doktora git bence .. hayırlısı olur inşallah ..

bende de gebeligimin basinda ani bir buyume olmustu fakat 3.aydan sonra durdu.Ilk basta olan agri da yok oldu.Goguslerim yine hamile kalmadan onceki halime bakarak daha buyuk ama son 1 aydir bir buyume oldugunu da soylemem.Gebeligin saglikli gidisati ve goguslerin buyumesi ile iliski oldugunu sanmiyorum,yine de icinin rahat etmesi icin bir doktor gorusu almak lazim.

Ah ah nerdeeeee????? ne küçülmesi benimkiler 3 kat büyüdüler. hiç memnun değilim bu kadar büyümelerinden ama napıcam mecbur katlanıcam bu duruma

kızlar bu benim ikinci gebeliğim her iki gebeliğimdede aynı şeyi yaşadım ilk zamanlar büyüdü ve çok acıyordu göğüselerim ama sonradan o acı ile beraber gerginlik hisside kayboldu.ilk bebeğimde çok fazla ve besleyici sütüm olmuştu umarım bundada öle olur yani göğüselrin büyümesiyle alakalı diil süt olması

keşke benimkiler de küçülse,zira taşıyamıyorum kendilerini artık...

benimde ilk 3 ayda acayip büyümüştü doğumuma az kaldı göğüslerim eskisi gibi küçüldüler yine.ilk aylar hormonaal yoğunluk daha fazla olduğu için sanırım büyüyorlar.bizde genetik gibi bişiy hemen hemen herkeste aynı problem oldu.takılma buna.:))

Kızlar ben 36 haftalık gebeyim göğüslerim şişmişti şu anda indi sütüm olmaz mi benim moralim bozuldu şiş olmasıyla veya olmamasiyla süt olmasının alakası var mi ?? Şu an sönük durumdalar yani ilk başlarda taş gibilerdi

Ben de 13 haftalık hamileyim benzer bir durum yaşıyorum. Daha önce bu durumu yaşamış arkadaşlar bilgi verebilir mi bir sorun oldu mu?

Cevap gelmedi ben daha sonra bakacak olanları bilgilendireyim. Doktor kontrolüne gittim her şey yolunda. Doktora bu durumu sorduğumda 2. trimester a geçtiğin için yani ilk 3 aylık dönem bittiği için vücutta bu değişiklikler normal dedi. İçiniz rahat olsun.

Şu an bende aynı durumdayım 11. Haftadayım ve şiş olan göğüslerim küçüldü çok evham ettim şimdi burayı okuyunca biraz rahatladım ama ben 11 haftalığım

Back
X