Hamilelikte guatr yüksekliği yaşayan varmı?

serenaysero

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2020
758
595
53
28
Bugün kontrole gittim, 8 haftalık olmuş bebeğim, doktor guatr ımın yüksek olduğunu söyledi, dahiliyeye gitmemi söyledi ve ben internetten araştırdım , çocukta zeka geriliğine ,erken Doğum ve düşük riski varmış , böyle bişi yaşayan varmı?

Benim öyleydi. 7küsür çıkmıştı hamileliğimin başında. Dahiliyeye yönlendirdi tiroidin yüksekliğine göre ilaç kullanıyosun. Dozunu dr ayarlar. Korkma ilaçlarını düzenli kullanırsan hiçbişey olmaz. Ben hamileliğimin ilk birkaç ayında kullandım, sonra azalttım, değerlerim normale döndü, dr bırak ilacı artık dedi bıraktım. Hiç korkulacak birşey yok. Ama sürekli takip et. Dr lar kontrollerde unutuyor, her kontrole gittiğinde hatırlat hocam tiroidim yüksek çıkıyodu diye. Testi tekrarlarlar. Korkma ama boşlama da aynı zamanda.

Benim yüksekti kullandım ilacını her ay düzenli kontrol olup doktor ona göre ilaç veriyor yavrunmuşum çok zeki 42haftalik doğdu hemde😂

Benim öyleydi. 7küsür çıkmıştı hamileliğimin başında. Dahiliyeye yönlendirdi tiroidin yüksekliğine göre ilaç kullanıyosun. Dozunu dr ayarlar. Korkma ilaçlarını düzenli kullanırsan hiçbişey olmaz. Ben hamileliğimin ilk birkaç ayında kullandım, sonra azalttım, değerlerim normale döndü, dr bırak ilacı artık dedi bıraktım. Hiç korkulacak birşey yok. Ama sürekli takip et. Dr lar kontrollerde unutuyor, her kontrole gittiğinde hatırlat hocam tiroidim yüksek çıkıyodu diye. Testi tekrarlarlar. Korkma ama boşlama da aynı zamanda.
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız, gerçekten saolun , dediğiniz gibi doktora hatırlatırım sürekli 😍😘

Back
X