Hamilelikte ilaç kullanımı yardimmm

Gunes0527

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
649
357
103
34
Merhaba arkadaşlar biraz kafamı karıştıran bi durum açıkcası size sormak istedim ben sabah kalktığımda troid ilaci içiyorum daha sonra coraspirin , aksam omega ve decavit daha sonra kalsiyum , Demir ve yatarkende kan ilacı içiyorum 30 haftalığım sanki çok ilaç içiyorum gibi geliyo huzursuz oldum sizce bütün bunları içmeliyim Benim gibi olan varmi

Tiroid ilacı ve coraspin haricindekiler zaten vitamin anne karnında bebek gelişimini desteklemek için veriliyor. Onları ilaç olarak görmenize gerek yok. Tiroid ilacı da halihazırda tiroidiniz yüksekse bunun için verilmiştir kullanmamanız bir sürü riski bir arada getirir ben de kullanıyorum her ay dozu düzenleniyor mesela. Coraspin de sanırım sizde ufak da olsa pıhtılaşma sorunu var ondan dolayı verilmiştir. Endişe edebileceğiniz kadar ağır ilaçlar kullanmıyorsunuz zaten bunları mutlaka doktorunuz vermiştir. Öyle değil mi?

Bende kullanıyorum coreasprin dışındakileri.
Tsh sınırda çıkınca endokrinoloji 'ye yönlendirdi doktorum. Orada sormuştum bebeğe bir zararı olur mu diye ,doktor ikimize yetecek kadar hormon salgılanmadığını bu sebeple değerin normale çekilebilmesi için ilacı kullanmamın gerektiğini,aksi halde bebeğe zarar gelebileceğini söyledi. Makul geldi bana. Ki zaten gebelikte sık karşılaşılan bir durummuş.
Her ay değerlerime bakılıyor,doz ayarlanıyor.
Diğerleri vitamin zaten. Doğum sonrası 6 ay daha kullanmak gerekecek,kızımda da kullanmıştım emzirdiğim için çünkü gebelikte ve emzirirken değerlerimiz düşüyor,bu sebeple gerekli bu takviyeler.

Tiroid ilacı ve coraspin haricindekiler zaten vitamin anne karnında bebek gelişimini desteklemek için veriliyor. Onları ilaç olarak görmenize gerek yok. Tiroid ilacı da halihazırda tiroidiniz yüksekse bunun için verilmiştir kullanmamanız bir sürü riski bir arada getirir ben de kullanıyorum her ay dozu düzenleniyor mesela. Coraspin de sanırım sizde ufak da olsa pıhtılaşma sorunu var ondan dolayı verilmiştir. Endişe edebileceğiniz kadar ağır ilaçlar kullanmıyorsunuz zaten bunları mutlaka doktorunuz vermiştir. Öyle değil mi?
EVET hepsini doktor verdi çok olunca korktum biraz :)

Tsh sınırda çıkınca endokrinoloji 'ye yönlendirdi doktorum. Orada sormuştum bebeğe bir zararı olur mu diye ,doktor ikimize yetecek kadar hormon salgılanmadığını bu sebeple değerin normale çekilebilmesi için ilacı kullanmamın gerektiğini,aksi halde bebeğe zarar gelebileceğini söyledi. Makul geldi bana. Ki zaten gebelikte sık karşılaşılan bir durummuş.
Diğerleri vitamin zaten. Doğum sonrası 6 ay daha kullanmak gerekecek,kızımda da kullanmıştım emzirdiğim için çünkü gebelikte ve emzirirken değerlerimiz düşüyor,bu sebeple gerekli bu takviyeler.
Teşekkür ederim canım :)

Çoğu vitamin herkes kullaniyor bebeginin sagligi icin zaten bunlar endiselenme .Ben de decavit ,omega,devit,demir ve b 12 kullanıyorum.

Merhaba arkadaşlar biraz kafamı karıştıran bi durum açıkcası size sormak istedim ben sabah kalktığımda troid ilaci içiyorum daha sonra coraspirin , aksam omega ve decavit daha sonra kalsiyum , Demir ve yatarkende kan ilacı içiyorum 30 haftalığım sanki çok ilaç içiyorum gibi geliyo huzursuz oldum sizce bütün bunları içmeliyim Benim gibi olan varmi

troid ılacı ne kullanıyorsunuz?
kacıncı hafta basladınız?

merhaba
benım de tsh degerlerı sınırın cok cok ustunde cıktı:( ılk hamıleleıgımde olmamıstı böyle bırsey
dahılıye doktoru ılac konusunda kadın dogumcularla celısıyorz vs dedı
pazartrsı randevum var detaylı konusacagım ınsallah
sız hangı ılacı kullanıyorsunz kacıncı hafta basladınız?

merhaba
benım de tsh degerlerı sınırın cok cok ustunde cıktı:KK43: ılk hamıleleıgımde olmamıstı böyle bırsey
dahılıye doktoru ılac konusunda kadın dogumcularla celısıyorz vs dedı
pazartrsı randevum var detaylı konusacagım ınsallah
sız hangı ılacı kullanıyorsunz kacıncı hafta basladınız?
Benimde ikinci gebeliğim ,kızımda sorun yaşamamıştım bende.
Benim gebelik takibimi yapan doktorum endokrinoloji'ye yönlendirdi,o dedi hatta ilaç kullanman gerekebilir ama ben karar veremem diye. Doktor 1 ay bekleyip tekrar tahlil yapalım,değerler düzelmezse ilaç başlarız demişti. 3 aylıkken başladım ilaca. Her ay takip ediliyor hatta bu sabah kan verdim,doz ayarlanması için ,öğleden sonra çıkacak sonuçlarım.
Ben haftaiçi 25 mg,haftasonu 50 mg kullanıyorum şu an ilacı,çıkan değere göre bu mg değişebilir tabi.
Sizin değerinize göre hangi ilacı kaç mg kullanmanız gerektiğini doktorunuz belirler muhakkak ama imkan varsa endokrinoloji doktoruna gidin derim.

15 haftalık hamileyim. Sabah kan ilacı yemekten sonra damla ve decavit akşam da kalsiyum ve magnezyum. Bana da çok gereksiz ve fazla geldi tedirgin olmuştum ama doktorum bunların bana faydası olacağını anlattı. Inşallah bi sıkıntı olmaz kullanıyoruz ama içinizi ferah tutun aksi olsa önermezlerdi.

15 haftalık hamileyim. Sabah kan ilacı yemekten sonra damla ve decavit akşam da kalsiyum ve magnezyum. Bana da çok gereksiz ve fazla geldi tedirgin olmuştum ama doktorum bunların bana faydası olacağını anlattı. Inşallah bi sıkıntı olmaz kullanıyoruz ama içinizi ferah tutun aksi olsa önermezlerdi.
Haklısın canim sonuçta isi bilen onlar ama iste çok içince insan acaba bısey olurmu die düşünüyo

Omega ve decavit ilaclarini ayni gun neden iciyorsun ki ikisi de vitamin ztn. Benim dr bi gun omega diger gun decavit icmemi soyledi. Ayrica cok ilac iciyorsun kalsiyumu da her gun kullanmana gerek yok.
Bazen hic bi ilac icmedigim gunler oluyor.

Omega ve decavit ilaclarini ayni gun neden iciyorsun ki ikisi de vitamin ztn. Benim dr bi gun omega diger gun decavit icmemi soyledi. Ayrica cok ilac iciyorsun kalsiyumu da her gun kullanmana gerek yok.
Bazen hic bi ilac icmedigim gunler oluyor.
Valla ben hepsini ayni gün içiyorum her doktor ayri şeyler söylüyo sanırım :(

Ben doktora her gittiğimde soruyorum vitamin ilaç filan vercek misiniz diye çünkü herşeyi yiyemiyorum:( ama vermiyo değerlerim iyi çünkü...
Takviyeye henüz gerek yok diyo sadece kan ilacı içiyorum

Back
X