toksoplazma ve rubella igg değerleri yazmıyor mu? toksoplazma için alıntı yapıyorum bir siteden.
''IgM pozitif, IgG negatif ise bu büyük ihtimalle yeni geçirilmiş bir enfeksiyondur. Hem IgM hem IgG pozitif olan durumlarda test 3 hafta sonra tekrarlanarak antikor titresinde 4 katlık artış olduğu izlenirse bu da yeni enfeksiyon olduğunu ifade eder.
Hem IgM hem IgG antikoru negatif olan kişiler hiç enfekte olmamışlardır ve parazitle karşılaşırlarsa enfekte olma riskleri vardır o yüzden bu gebeler kedi dışkısı, çiğ ve iyi pişmemiş etlerden , iyi yıkanmamış sebzelerdenuzak durmalılar.''
rubella da bildiğimiz kızamıkçık testi.
Çizili olan testlerin hep negatif canım, korkulacak birşey yok. Her hamilelikte ilk ayda bu testler istenir. Toxoplasma enfeksiyon testidir. Çiğ salam sucuk,etten, bide hayvan dışkısından geçer ve ciddi bir enfeksiyondur. Ama korkmana gerek yok, hepsi istenen aralıkta çıkmış negatif yani. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)
Canım pozitif olanlar senin bağışıklığın olduğunu gösterir benim dr böyle demişti. Senin testlere benzer çıktı benimki de sıkıntı yok :)
Aaaa pozitif 1 den büyük demiş evet. O zaman aşı olman gerekebilir. Kedilerden köpeklerden uzak dur aman :)
Bir de benimkinde anti rubella anti toksoplazma diyor herhalde benimki de negatif
Bende de hepatite karsi bagisiklik gelismedigi icin hepatit asisi olacagim. Toksoplazma icin de risk grubundaymisim cig et ve kedi olayina dikkat etmemi soyledi doktor. Onun icin yapilacak baska birsey yokmus.
Maşallah, Rabbim nazarlardan saklasın. Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.bana temiz dediler tatlım şükür sıkıntı yokmuş.. 11 Haftalık olduk işte ..
Maşallah, Rabbim nazarlardan saklasın. Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?