Hamilelikte İlk kan Testleri

POWERHACK

Powerhack
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2014
14.662
13.280
298
Selam kızlar 7+3 üm perşembe doktora gittik kan testi istedi 15 adet içinde idrar testide var..
Ama bilmedim 3 adet ( gebelik içinmiş ) Testler vardı.
Siz bilirsiniz Belki Diye yazmak istedim Resimde altı çizili 3 adet tahlilin ne anlama geldigi iyi ve ya kötü mü bilmiyorum lütfen yardım edin p.tesi randevum ama meraktan çatlamak üzereyim :)

Çizili olan testlerin hep negatif canım, korkulacak birşey yok. Her hamilelikte ilk ayda bu testler istenir. Toxoplasma enfeksiyon testidir. Çiğ salam sucuk,etten, bide hayvan dışkısından geçer ve ciddi bir enfeksiyondur. Ama korkmana gerek yok, hepsi istenen aralıkta çıkmış negatif yani. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

toksoplazma ve rubella igg değerleri yazmıyor mu? toksoplazma için alıntı yapıyorum bir siteden.
''IgM pozitif, IgG negatif ise bu büyük ihtimalle yeni geçirilmiş bir enfeksiyondur. Hem IgM hem IgG pozitif olan durumlarda test 3 hafta sonra tekrarlanarak antikor titresinde 4 katlık artış olduğu izlenirse bu da yeni enfeksiyon olduğunu ifade eder.
Hem IgM hem IgG antikoru negatif olan kişiler hiç enfekte olmamışlardır ve parazitle karşılaşırlarsa enfekte olma riskleri vardır o yüzden bu gebeler kedi dışkısı, çiğ ve iyi pişmemiş etlerden , iyi yıkanmamış sebzelerdenuzak durmalılar.''

rubella da bildiğimiz kızamıkçık testi.

canım iGG yok doktor direk bu 3unu istedi igm olarak

Sağol şekerim ya amin inşallah hepimiz sağlıkla alırız :) altını ben çizdim rahat gorebileysiniz diye.
yarın sabah doktoruma gostericem

Canım pozitif olanlar senin bağışıklığın olduğunu gösterir benim dr böyle demişti. Senin testlere benzer çıktı benimki de sıkıntı yok :)

Aaaa pozitif 1 den büyük demiş evet. O zaman aşı olman gerekebilir. Kedilerden köpeklerden uzak dur aman :)

Bir de benimkinde anti rubella anti toksoplazma diyor herhalde benimki de negatif

Hepatit aşısı olmuştum ilk hamileliğimde ama toksoplazmayı hiç hatırlamıyorum. Belki daha önce karma aşıların içinde o da vardı bilemiyorum... Ayyyyy oldum aşı olmaz mıyım sinir bozucu yaaa... :)

kafam allak bullak oldu kötü mü iyi mi şimdi bu gece uyku yoktur bana
bağışıklık mi kazanmamisim

Sana test sonuçlarımı yolladım bak. Ben daha önce hamilelik geçirdiğim için birsürü aşı oldum onunla alakalı yani. Bence sıkıntı yok. Üzme bebişini

Kızlar doktordan geldik temizmis değerler güzel dedi.
sadece şekerim yüksek açlık 105 çıkmış sinir 109 Muş.
doktor dikkat etmem gerektiğini söyledi .
ay cikolatayada aşığım nasıl olacak

Bende de hepatite karsi bagisiklik gelismedigi icin hepatit asisi olacagim. Toksoplazma icin de risk grubundaymisim cig et ve kedi olayina dikkat etmemi soyledi doktor. Onun icin yapilacak baska birsey yokmus.

Bende de hepatite karsi bagisiklik gelismedigi icin hepatit asisi olacagim. Toksoplazma icin de risk grubundaymisim cig et ve kedi olayina dikkat etmemi soyledi doktor. Onun icin yapilacak baska birsey yokmus.

bana temiz dediler tatlım şükür sıkıntı yokmuş.. 11 Haftalık olduk işte ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…