Hamilelikte ilk üç ay kilo verilebilirmiş neler yaparak sağlıklı kilo verebiliriz ☺️

Ekilemranipulu

MelikeAhmet
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
60
12
38
32
5 haftalık hamileyim 75 kilo ile hamile kaldım.yemek yemeye çok düşkünüm tatlıya hamura herşeye ve 100 kiloya kadar çıkmaktan korkuyorum. İlk üç ay kilo vermek bebeğe zarar olmuyormuş.kilo Nasıl verebiliriz bebeğe zarar vermeden. Tarçınlı süt içiyordum limon suyu içiyordum bunlar bebeğe zarar verir mi Ve simitlerim var basenlerim var. bebeğe zarar vermeden bu simitlerden basenlerden Nasıl kurtulurum.squat hamilelikte zararlı olur mu çok soru sordum çünkü hiçbir Bilgim yok bu konularda Şimdiden dikkate alıp cevap yazan arkadaşlara teşekkürler ☺️

Yürüyüş yapabilirsiniz ve hamurişi yemezseniz belki faydası olur ama ağır sporlar riskli olabilir bence gerekte yok tüm hamilelik boyu dikkat ederseniz o kadar kilo almazsınız

Keske hamilelikten once kilo vermeye calissaydin canim. Squat ya da simitleriniz icin hamile kalmadan once ugrassaydiniz.
Belkide simdi bisey olmaz ama yinede riske atmaya ne gerek var ki? Hamilelikte kilo vermeyi istemek yerine dengeli ve iyi beslenip ideal kilo almayi deneyin daha mantikli bence. Hamurisi ve ekmek tarzi seyleri tuketmeyin, bol su icin, sebze ve et yemeye dikkat edin.

Ne kadar sanslisin bulantin yok. Ben dort aydir hamileyim yeni yemek yemeye basladim. Ne kadar sanslisiniz anlatamam. Diyet falan da yapmayin aclik cok kotu birsey siz yuruyun sadece.
Ben yatakta yatarak Kilo verdim acliktan :110:
Hic guzel birsey degil. Saglikli olsaydim da kilo alsaydim. Ilk uc ay dort Kilo veriyorum kendiliginden. Serumla ayakta duruyordum

Benim Annem teyze lerin hamilelikte 15 kiloya kadar veriyola çünkü hiç birşey yiyemiyorlar . İlk 3 ay kilo verenler bu yüzden veriyor bnce

Bende 64 kilo ile basladim sadece 4 kilo aldim. Zaten zayif biri oldugum icin hamilelikte kilo alirim diye düşündüm ama nafile. Bogazima düşkün biriyim ama neden böyle oldu anlamiyorum. Ben de tam tersine kilo almak istiyorum :110::110:

Mide bulantılarım yeni başladı ya vücudum kilo almaya pek bir müsait o yüzden on beş ve fazlasını kesin alırım. Bir taraftan bebeğimi düşünüyorum o güzelliği mucizeyi boşvet kiloyu diyorum bi taraftan doksan yüz kilo olursam psikolojimi düşünüyorum.strese bağlı kurdeşen hastalığımdan dolayı sinir hapı kullanıyordum o yüzden kilo aldım. O yüzden öncesinde veremedim şimdi yeni bıraktım hapı Bebek için

Yürüyüş yapabilirsiniz ve hamurişi yemezseniz belki faydası olur ama ağır sporlar riskli olabilir bence gerekte yok tüm hamilelik boyu dikkat ederseniz o kadar kilo almazsınız
İnşallah dikkat edebilirim hamur işini kesemiyorum ve kafamda hamileliğin yakışmayacağını şişman olduğum fikri var hep hep stresliyim o yüzden tarçınlı sit limonlu su bunlar göbek bölgesine iyi gelir diye duydum ama hamilelikte zararlı mı olur bilmiyorum

Ne kadar sanslisin bulantin yok. Ben dort aydir hamileyim yeni yemek yemeye basladim. Ne kadar sanslisiniz anlatamam. Diyet falan da yapmayin aclik cok kotu birsey siz yuruyun sadece.
Ben yatakta yatarak Kilo verdim acliktan :110:
Hic guzel birsey degil. Saglikli olsaydim da kilo alsaydim. Ilk uc ay dort Kilo veriyorum kendiliginden. Serumla ayakta duruyordum
geçmiş olsun.
bende konu sahibine sizin gibi olanları örnek verecektim.
zaten ilk üç ay, çoğu hamilelikte bulantı oluyor, yemek yiyemiyorsun. kilo alımı bu yüzden ya hiç olmuyor yada veriliyor.
Rabbim sağlıcakla kavuştursun yavrularınıza İnşaallah.

geçmiş olsun.
bende konu sahibine sizin gibi olanları örnek verecektim.
zaten ilk üç ay, çoğu hamilelikte bulantı oluyor, yemek yiyemiyorsun. kilo alımı bu yüzden ya hiç olmuyor yada veriliyor.
Rabbim sağlıcakla kavuştursun yavrularınıza İnşaallah.
Amiiin. Sirf bu yuzden baska cocukken yapmayacagiz. Ilkinde 48 kiloya duymustum ya. Hayatimda onbes senedir o rakami gormemistim Ben. Ikinci hamilelikte fazladan bes Kilo alip basladim cok Kilo veriyorum diye.
Aclik cok kotu birsey bulanti da berbat :110:
Rabbim herkese yasatmiyor bunu ama cok zor

Amiiin. Sirf bu yuzden baska cocukken yapmayacagiz. Ilkinde 48 kiloya duymustum ya. Hayatimda onbes senedir o rakami gormemistim Ben. Ikinci hamilelikte fazladan bes Kilo alip basladim cok Kilo veriyorum diye.
Aclik cok kotu birsey bulanti da berbat :110:
Rabbim herkese yasatmiyor bunu ama cok zor
benim arkadaşımda sizin gibi oluyor. Hastanelerde yattı, serumlarla yaşadı resmen. o da ikinci çocuğunu yaptı.
Şimdi nurtopu gibi evladı var. İlk 3 ay çekiyor, sonra düzeliyor.

Canım bulantın olmadığı için çok şanlısın bende yatarak zayıflayanlardanım ve emin ol bu hiç te güzel bişey değil. çok çabuk acıkmama rağmen bişeyler yiyemiyorum ve sürekli çıkarıyorum. şuan eşimden ayrı ailelerimizin yanına geldim ki biraz olsun toparlıya bileyim. inşallah çabucak biter ve ben artık iğrenmeden bişeyler yiyip içebilirim

Limonlu su tansiyonunu dusurebilir ve hamilelikte zaten tansiyon genellikle baslarda dusuktur mazallah bisi olabilir
Birde bi r tatli kasigi tarcini gecme normal bi insanin ondan fazlasjni kullanmasini onermiyolar sen yediklerine dikkat et hamur isi yiyeceksen tadimlik ye doyumluk deil sebze yemekleri tuket bol su ic su sanada bebeegde faydali
Yani saglikli ve dengeli beslen cnm kiloyu dert etme takarsan beynen zayiflayamazsin takma akisina birak yuruyus yap kendine ve bebisine iyi bak

Hamileligin ilk baslarinda zayiflayanlar genelde mide bulantisindan dolayi zatiflio hic bi sey canin istemio yedigini geri cikartiosun bn yeni yeni kendime geliorum 3 kilo filan verdim seninde bulantilarin 7. hafta gibi baslar tabi herkeste ayni olmuyor bna doktorum bol bol su sut yesillik badem ceviz balik et tuket dedi kizartma sucuk hamurislerinden uzak dur dedi ama bn istesemde yiyemedim yesemde geri cikarttim
Ayrica bnce spor yapma ilk 3 ay tutunma asamasinda oldugu icin genelde 3 aydan snra tavsiye ediolar sporu
Dengeli beslen hamileligin keyfini cikar ;)

İnşallah dikkat edebilirim hamur işini kesemiyorum ve kafamda hamileliğin yakışmayacağını şişman olduğum fikri var hep hep stresliyim o yüzden tarçınlı sit limonlu su bunlar göbek bölgesine iyi gelir diye duydum ama hamilelikte zararlı mı olur bilmiyorum

Bosverrrr ne diyeti bol su ic 2.5 lt belki 3 ... Ben 82 kiloyum gebelik icin kilo verdim 71 e dustim sonra insulun direnci icin ilac aldim.millet kilo verdi ben kilo aldim... Simdi dikkat etmeye calisiyorum... Istahim acik tatli krizlerim zirvede ve hamile degilken bile aseren biriyim ama kilo bu zamanda takilacak en son şey.. Yeterki saglikli beslenmeye calis... Arada kacamaklar elbet olur:KK70:

Canım bulantın olmadığı için çok şanlısın bende yatarak zayıflayanlardanım ve emin ol bu hiç te güzel bişey değil. çok çabuk acıkmama rağmen bişeyler yiyemiyorum ve sürekli çıkarıyorum. şuan eşimden ayrı ailelerimizin yanına geldim ki biraz olsun toparlıya bileyim. inşallah çabucak biter ve ben artık iğrenmeden bişeyler yiyip içebilirim

Allah yardimcin olsun canım :dua:

Bosverrrr ne diyeti bol su ic 2.5 lt belki 3 ... Ben 82 kiloyum gebelik icin kilo verdim 71 e dustim sonra insulun direnci icin ilac aldim.millet kilo verdi ben kilo aldim... Simdi dikkat etmeye calisiyorum... Istahim acik tatli krizlerim zirvede ve hamile degilken bile aseren biriyim ama kilo bu zamanda takilacak en son şey.. Yeterki saglikli beslenmeye calis... Arada kacamaklar elbet olur:KK70:
Hahahah duygularıma tercüman oldunuz hamile olmadan aşeren şu an Canım birşey istese ben aşermek mi normal bir şey mi anlayamam gün içinde en az beş kere canım şunu istedi diyen bir insandım taktıkçada verilmiyor sanırım en iyisi takmamak

Tarçın bildiğim kadarıyla hamileyken çok dikkatli kullanılması gereken gıdalardan biri.. Bence şimdi sadece bebeğini ve onun sağlığını düşünmende fayda var çünkü emzirme döneminden sonra görüşürüz demişti diyetisyenim yani kafadan 3 yıl diyet fln yok ben hamile kalmadan 17 kilo vermiştim şuan herşeyi yiyorum ama saat 7 den sonra bişey yemiyorum.. Çok karnım acıkırsa meyve yiyorum mesela muz hem Bebek için hemde tok tutması açısından çok sağlıklı ama kabızlık problemin varsa benim gibi onu da kontrollü tüketmelisin.. Sabah kahvaltılarına öğle yemeklerine ara öğünlerine dikkat ettiğin sürece en azından şuanki kilonu korumuş olursun. 13 haftalık hamileyim 500 gram aldım

cok sekerli urunleri dikkatli tuket muz cok sekerli bir urun ve hamileligin ilk aylarinda kabizlik sorunu oldugundan 3uncu aydan sonra tuketmelisin.
yedigine ictigin3 dikkat et cok sekerli ve asitli yiyecek iceceklerden uzak dur...
tarcini kullanma derim ...
corek otu da fazla tuketme dikkat et
limonlu su tansiyonunu dusurebilir hamileligin ilk aylarinda tansiyon dusuklugu coktur zaten...
cok tuzlu vucutta odem tutacak seyler tuketme tuz kullanma bile diyebilirim zaten ilk aylarda siskinlik hat safada yani yuksek kilon olmasa bile kilolu gibi his edebilirsin cnm kendine dikkat et en iyisi bol su tuketmek hem zayiflatir hemde bebege faydali.....

Back
X