hamilelikte incinenler düşüncesiz muamele görenler

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
kızlar ben mi abartıyorum bilmiyorum ama çalıştığım kurumda hamile olmam kimsenin umrunda değil,mesela bi kere kurum servisine bindiğimde normal koltuklarda yer yoktu uygunsuz bir yerde oturdum bildikleri halde bana yer verilmedi.nöbet tutarken bazen her şeye yetişşemiyorum tabi.kalkıp bana napmam gerektiğini söyleyenler oldu sanki ben bilmiyormuşum gibi.böyle şeyler beni çok incitiyor,
insanlık ruhunu vicdansızlığa teslim etmek üzere sanki.
bilmiyorum ama ben hamile olmadan önce hamile biri olunca çalıştığım yerlerde akan sular dururdu.ve ben bulunduğum ortamdaki hamilelere hep özel davranmışımdır.düşmanım bile olsa.bilmiyorum belki herkesi kendim gibi görme yanlışına düşüyorum.ama çok hassasım bu aralar böyle şeyle beni çok üzüyor.
ve bulunduğum ortamda kimseylede düşmanlığım bi problemiim de yok zaten.anlamış değilim normal mi acaba bunlar.

hamilelik ve özelikle lohusalık en hassas dönemi kadınların..herşeyden alınabilirsin ama çevrendekilerinde dikkat etmesi lazım..daha erken haftalardaymışsın karnın çıksın biraz belki tutumları değişir.

Canım bu dönemde biraz daha hassaslaştığımız doğru.Ama insanlar da düşüncesiz.Boşver sen millet tmm de geç senin ve bebeğinin sağlığı herşeyden önemli:49:

canım hepimizin başına geliyor bu tür durumlar ben böylelikle insanları daha iyi tanıdığımı düşünüyorum. çok zor bi hamilelik geçiriyorum ilk zamanlar şiddetli bulantı kusmalar, sonrasında bebeği kaybetme riski, şu an erken doğum riski derken çalışma ortamında gördüğüm muamele beni de çok incitti. özellikle üstlerimden rapor almama verilen tepkiler ben bebeğimi kaybetme korkusu yaşarken hastane kolumda serumlarla ağlarken arayıp bana ne zaman işe başlıcamı sormaları, bu arada çok yakın olduğum arkadaşlarımın bir kez bile aramaması... çok dolmuşum ben de:) ama bunların yanında gerçekten yanımda olan insanlar da oldu. şu an onlar benim için çok daha özel. böylelikle dostumuzu düşmanımızı öğreniyoruz. sen de üzme kendini

Metrobüste, otobüste boş koltuğa benden önce oturmak için atlayanları, yer vermemek için sürekli başka taraflara bakanları gördükçe ne olmuş bize demiyor değilim doğrusu.. Eskiden bir hamile otobüse bindiğinde bir çok kişi ayağa kalkardı. Şimdi bir kişi bile kalkmıyor. En azından bana :)

belki de insanlığın son demlerini yaşıyoruz.son kırıntılar...
bizim çocuklarımız çok şanssız olacak bu çok belli insanlığın öldüğü bir dünya onları bekliyor... inşallah ALLAH her daim onların yanında olur ve ALLAH bebişlerimizi aklen bedenen ve vicdanen hayırlı evlatlar olarak dünyaya getiriir.

malesef arkadalar bazı insanlar düşüncesiz olabiliyorlar özellikle hamileliğin başlarında karnımız henüz çıkmamış oluyorya . mesela benim patronum neden 10 kgluk bidonu kaldırmadım diye arkamdan laf etmiş arkadaşlara çok nazlıymışım öyle demiş . ya 31 yaşımda çocuk sahibi olucam şükürler olsunki allah bana aratmadan vermiş nasıl tehliyekeye atayımki düşüncesizler işte ama sonra aklı başına geldi . birazdaha anlayışlı oldu .

Valla 7 aylık hamıleyken karnım sımdıye gore daha sıstı sankı. Herkes ne zaman doguracaksın derdı. Metrobuse bınmıstım 14 durak ayakta gıttım bı kısı bıle yer vermedı. yerler bosaldıgında ben gıdıp oturana kadar kapılıyordu cok sınırım bozulmustu.
senın belkı erken karnın fılan cıkmamıstır dıye oyle davranıyorlardır belkı de cnm.
hele bı karnın sıssın. :49: ,bu donemlerde ınsan ılgı ıstıyor ama ılgının aksıne sınır bozucu seyler de yasanabılıyor.

bana ilk defa karnım yeni çıkmış olmasına rağmen yer verdiler nasıl sevindimm.Hamilenin duasını almak okadar önemliki bunun bilincinde olan nsan çok az.Çok şükür etrafımdakiler komşularım özenliler öyle olmasa bende kırılırdım..Banada çok ilgi olunca ben hasta değilim hamileyim sadece diyorum :))

bende servise bindiğimde adamların hepsi tek tek tesbih gibi yayılıyodu ben arka tarafa geçmeye çalışıyordum bide bazısı koridor tarafına oturuyo sanki sürünüp geçmek zorundayım ben onlara çantamı kolumdan indirmeden geçiyodum ki onlar çekilsin hiç düşünmüyolar ki. başka bir arkadaşa da serviste bi allahın kulu yer vermiyodu karnı burnunda bide köprüde inip otobüse biniyodu yine aynı muamele kız zaten 37.haftasında doğurdu.

ben normal zamanda bile otobüste birine değeceksem bu kadın erkek farketmez herkesin içinde gayet nazikçene biraz ama kısaca beklerim hanımefendi ya da afedersiniz kolunuzu çeker misiniz geçecem de, derim. genellikle ters bakarlar ama onlara değmek mi zorundayım. bir anımı anlatayım: sezaryenim planlıydı ama doğum yavaştan başladı ağırdan uflayarak hastaneye geldim asansör kalabalıktı bizi gören erkeler kenara çekildi bir bayan yer verdi ama onu da buyur ettik anlamlı hoşgörülü bakışlar vardı. ama biz çıkarken ne oldu eşim bebeği hemen çıkartım diye bi hamile bayana birazcık karnına dokundurdu! ben şimdi birazcık diyorum ama kadının tepkisi de ben olsam aynı tepkiydi "ya görmüyor musunuz hamileyim cık cık" haklı hem de ne haklı. adam bebeği arabaya yetiştirmeye çalışıyor sanki kaçıracaklar. kadından kaç kere özür diledim biliyorum. eğer hamileyken kıymetiniz çalışma ortamında bilinmiyorsa ki kimse zorunda değil aslında ama siz bildirin. valla ben en son yapmıyorum yapamıyorum yoruldum başkası yapsın diyordum. öğretmenim ve geri kalan yatarken sen bilgisayardan anlarsın diye beni çağırırlardı belim ağrıyor diye söylerdim. acımayın yardım etcem diye acınacak hale düşersiniz bir de söz vardır tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok. herkesin haberi olsun 9 ay hamileyim idare edin:10:

toplumsal olarak duyarsızlaşıyoruz resmen allahdan benim iş arkadaslarım ögle degil ben servisden hızlı bile insem kızıyolar yavaş hocam diye

Back
X