Hamilelikte isim konusu kp ile olay oldu!!!! Lütfen fikirlerinizi söyleyin:(((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlarrr lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın:KK43:
2 yıllık evliyim. Kv ve kp ile altlı üstlü oturuyorum. Kv ile cok sorunlar yaşadık biraz da olsa atlatlık diyelim. Neyse cocuk istiyorduk Rabbime şükürler olsun nasip etti 5 aylık hamileyim. Kız evladım olucak Allahın izniyle. İsim konusunda eşimle anlaşamıyoruz. Annesine babasına sorduk ama formaliteden büyükler ayıp olmasın diye sormaz olaydım. Kp benim istediğimi ismi begenmedi bizim sülaleye yakısmaz diyor banane sülaleden ben yasıcam cocugumu diyorum anlamıyo. Benim annem babam asla karışmıyor ama eşimin babası bu ismi koymazsanız konusmam sizle diyo ya rabbi sabır!!!! Konuşmazsan konuşma banane diyesim geliyo ama eşim ben gibi düşünmüyo orta yolu bulalım diyo hala demiyo ki o kadar sıkıntıyı sen cekıceksin biz karar verelim anneme babama düşmez. Zaten altlı üstlü geldiğime bir pişmanım evlenmeyen varsa asla gitmesin altlı üstlü. Resmen inat konusu oldu isim mevzusu sinirlerim cok bozuluyo hamile kaldıgımı ogrendim 3 ay zaten serumlarla ayakta durdum benim de hakkım değil mi? Tamam bende vazgeceyim istediğim isimden ama sizin dediğiniz isimde olmasın gönlüm istemiyor baska isimde ortak anlaşalım diyorum kimse anlamıyor!!!
Senin kp ye hifa hatun ve süheyb'in hikayesini anlat. Gayette naif bir isim. Ayrıca yani nila mila falan gibi eskilerin beğenmediği Şuan ki modern adı altındaki isimlerden değil. Nesini beğenmiyor ya.

Bence burada sorun eşiniz, kayınpederiniz konuşur konuşur susardı eğer eşiniz biz Büşra ile bu ismi koymaya karar verdik deseydi. E siz de anne ve babanıza sorun o zaman onların gönlü gönül değil mi onların da kırılmasın madem.Ne saçma şeyler ya.

Anlaşmak için diyorum ama kimse anlaşmaya bakmıyo
Kendin seç tabi onlara düşmez. Eşin okey dedi mi diğerleri ne dese boş. Sen onu ikna et. Benim abimin annem Halil koymuş adını, nenem ler Mustafa, onlar Mustafa demiş annem Halil.iş inada binmiş. Annem diyor ki çocuk ister istemez anneyle daha çok vakit geçiriyor, bir süre sonra Mustafa deyince hiç tepki vermemiş onlara. Halil kalmış adı. Tabi doğar doğmaz kimlik çıkarmadığı için babam böyle aşılmış maalesef

Sormanız hata onlara bu yüzü niye verdiniz ki çocuk senin koyacagın ismi onaylatma gereği neden duydun Hayatımda duyduğum en saçma şey bu ne istersem onu koyarım kimse de karışamaz küsende küssün içimden gelerek çocuguma seslenemiceksem kp kv vs benle konuşsa ne olur konuşmasa ne olur ki sen önceden sorunlarımız oldu diyorsun buna ragmen ne diye hala size karışmaları için fırsat veriyorsunuz ben direk bütün aileye iki isim koyucam benim kıza da erkegede koymak istedigim bu diger ismini de kocam benim seçtiklerime uygun bir isim begenir beraber koyarız dedim kimseye sormadım begenmiyor musunuz diye onlara ne sanki
Cok güzel yazmıssınız ama dediğim gibi bana kalsa küserse küssün konusmasın banane zaten ama eşim var arada onunla evliyim. İster istemez babası orta yolu bulmaya calısıyo res cekemiyo yani kp ben sormadım hem ben sordum diyelim bizi dusunup gelip sormus bizde karısmayalım o dogurucak diye bi anlayıs yapamazmı? Ama yok illa ben de inat olucam kotuluk olucak onu ıstıyorlar galiba

Bence burada sorun eşiniz, kayınpederiniz konuşur konuşur susardı eğer eşiniz biz Büşra ile bu ismi koymaya karar verdik deseydi. E siz de anne ve babanıza sorun o zaman onların gönlü gönül değil mi onların da kırılmasın madem.Ne saçma şeyler ya.
Sordum hemen zaten anneme babama onlar karısmıyolar ki agızlarından bi isim alamadım o kadar zorladım

Kızlarrr lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın:KK43:
2 yıllık evliyim. Kv ve kp ile altlı üstlü oturuyorum. Kv ile cok sorunlar yaşadık biraz da olsa atlatlık diyelim. Neyse cocuk istiyorduk Rabbime şükürler olsun nasip etti 5 aylık hamileyim. Kız evladım olucak Allahın izniyle. İsim konusunda eşimle anlaşamıyoruz. Annesine babasına sorduk ama formaliteden büyükler ayıp olmasın diye sormaz olaydım. Kp benim istediğimi ismi begenmedi bizim sülaleye yakısmaz diyor banane sülaleden ben yasıcam cocugumu diyorum anlamıyo. Benim annem babam asla karışmıyor ama eşimin babası bu ismi koymazsanız konusmam sizle diyo ya rabbi sabır!!!! Konuşmazsan konuşma banane diyesim geliyo ama eşim ben gibi düşünmüyo orta yolu bulalım diyo hala demiyo ki o kadar sıkıntıyı sen cekıceksin biz karar verelim anneme babama düşmez. Zaten altlı üstlü geldiğime bir pişmanım evlenmeyen varsa asla gitmesin altlı üstlü. Resmen inat konusu oldu isim mevzusu sinirlerim cok bozuluyo hamile kaldıgımı ogrendim 3 ay zaten serumlarla ayakta durdum benim de hakkım değil mi? Tamam bende vazgeceyim istediğim isimden ama sizin dediğiniz isimde olmasın gönlüm istemiyor baska isimde ortak anlaşalım diyorum kimse anlamıyor!!!
kp hangi hanedana mensup acaba ?klasikten gitseydiniz veya gidin geleneksel olan kız olursa anne, erkek olursa baba koyacak ismi diye...olmadı kendi doğursun ona kendine yakışır bir isim takar

Cok güzel yazmıssınız ama dediğim gibi bana kalsa küserse küssün konusmasın banane zaten ama eşim var arada onunla evliyim. İster istemez babası orta yolu bulmaya calısıyo res cekemiyo yani kp ben sormadım hem ben sordum diyelim bizi dusunup gelip sormus bizde karısmayalım o dogurucak diye bi anlayıs yapamazmı? Ama yok illa ben de inat olucam kotuluk olucak onu ıstıyorlar galiba
O mantıkta zor bulursun kp vs fırsatı bulmuşlar karışmadan dururlar mı eşinle konuş beraber bir isim seçin onu koyun eşine de söyle ömür boyu içime sinmeyen bir isimle çocuguma seslenmek istemiyorum de anlamazsa da sende inat et istedigini alana kadar durma

Ben sormam zaten gene olsa gene sormam da eşim işte!!!
bende size örnek veriyim akrabam kız bebeğe hamile gelin ela ismi istedi biz trakyalıyız kv dediki ne öyle ela (h)ela der gibi trakyayılar H harfi diyemez ya :KK70: kv duru ismi istedi gelin kırmadı ela duru ismini koydular ama şimdi sorarsan herkes ela diyo duru diyen yok :) sizde hifa hatice koyun ilk isim hifa olucağından kimse hatice demez :)

Baştan sormanız hata olmuş,siz zaten bilmiyor musunuz kayınvalidenizin huyunu, aman evladım siz koyun anne baba olarak diyecek olgunlukta bir kadın olsa bu zamana kadar sorun yaşamazdınız herhalde.

Siz ortak karar vermişken, annesinin lafına uyup isimden vazgeçen eşiniz, onunla çözün probleminizi. Eşinizle anlaşamasanız orta yolu bulun diyeceğim ama kayinvalidenizle bulmak zorunda değilsiniz.

Valla hala bu bebek ismine karışan aileleri anlamıyorum. Çocuğun jenerasyonunu düşünmeniz gerek bence Hatice çok güzel bir isim, buna asla lafım yok olamazda ama sınıf arkadaşının adı Mina,Eliz,Hira olan çocuğun adı da Hatice olmasın bence ya.
Benim derdim hatice demode bi isim oldugu icin değil cok güzel bi isim ama sorun ben o kadar anlaşmaya baktıgım halde kimse beni görmüyor sanki ben hariç herkes dogurucak. Hatice mevzusu değiş ayse deseydi onada inat yapardım istemezdim mevzu hepsinin tavrı!

Ya sorulmayacak yada sorulduysa dinlenecek. Ben sana sordum ama sen söyleme gibi birşey olmaz mı bu. Sormamanız lazımdı. Kocanızda problem. Kendisi bozmuş kendisi düzeltsin. Çocuğumun ismini bile koyamayacaksam niye varım ki.

İkisi de kötü, hele Hifa. Sağlık bilmem nesi var health information onun kısaltması. Ayrıca şifa, Kipa diye dalga geçerler söyleyeyim.
Millet ne der diye isim koymucam ben yanında olucam sürekli. Anlamı cok guzel hatice de cok güzel ama mevzu kimsenin beni gormemesi bende baska herkesin sanki dogurucak olması yoksa ben ille hifa olsun demiyorum anlasalım diyorum ikiside olmasın baska dusunelim diyorum kimse yanaşmıyor bende inat yapıyorum bu sefer

Bu arada hayırlı doğumlar 💜
Ya sorulmayacak yada sorulduysa dinlenecek. Ben sana sordum ama sen söyleme gibi birşey olmaz mı bu. Sormamanız lazımdı. Kocanızda problem. Kendisi bozmuş kendisi düzeltsin. Çocuğumun ismini bile koyamayacaksam niye varım ki.

Valla o kadar çok yükselmişim ki hayırlı olsun dememişim bile 🤦🏼‍♀️ Allah hayırlı etsin inşallah sağlıkla gelsin ❤

Böyle Altı üstlü yanlı çaprazlı oturmak sorun yaşatıyor işte aynı mahallede bile oturmayın.Biz böyle beğendik.Bu bebeğin anne-babası olarak böyle karar aldık.Kararlarımıza saygı duymazsanız bu kendi bileceğiniz iş diyeceksiniz
Not:Hifa ismini pek beğenmedim.Fonetik değil
Mevzu hifa olsun hatice olsun değil mevzu benim pek umursanmamam! Sanki hepsi dogurcak tek basına hifa illede diretmiyorum anlasalım baska isimde diyorum anlasmıyolar bende bu sefer inat yapıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X