Hamilelikte isim konusu kp ile olay oldu!!!! Lütfen fikirlerinizi söyleyin:(((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ders oldu. Ben sormadım zaten eşim sordu annesi babası işte.. ama onada ders oldu.
İste,sorulmasa sormadı derler,kendı kendılerıne trıp atarlar gecer.Ama sorulunca koysun dıye beklerler.Eşiniz bir jest yapmış,elinde patlamış,bu konular ınce ve ozel konular,o zevki altın tepsıyle baskasına sunmaya gerek yok.
İnsan hayatta kac cocuguna isim sececekki?
Eskisi gibi futbol takımı kurmayacaksa tabii:))

Niye sizin sülale gerizekalı dolu galiba diyesi geliyor insanın. Alışık olmadığımız için ilk başta zor geliyor yalan yok.ama öyle söylenmeyecek bir isim değil. Önce ailenize anlatın, karışmam demesinler, destek olun bana diyin. Sonrada eşinize resti çekin.

Bir konuya çok kişi dahil olursa her kafadan ayrı ses çıkar. Siz baştan hatayı yapmışsınız. kendi çekirdek ailenizde konuşarak anlaşacaktınız kararımız bu diyecektiniz. Olan olmuş. birdaha tekrarlamazsınız.

Onları hiç ilgilendirmez. Doğum belgenizin arkasına istediğiniz ismi yanına başka isim eklenmeyecek şekilde iki yandan çizgi içine alarak yazıp adınızı soyadınızı yazıp imzalayın. Eşinize de imzalatın. Kimliği çıkartırken de sürpriz yapamazlar böylece. Üstlerine vazife olmayan işe burunlarını sokmasınlar. Sülaleye hatice lazımsa başkası doğursun. İsim hakkı baba ve annenindir.

İki isim de problemli
Hatice biraz eski, Hifa ismi de Türkçede gerçekten söylenişi biraz sıkıntılı.

“Sabreden” anlamı taşısın istiyorsanız “sabredenin en güzeli” anlamına gelen Liya ismi de düşünülebilir.
Tabi ben daha çok Melisa gibi kulağa hoş gelen daha yaygın isimleri tercih ediyorum çocuk için risk daha az.

İki cocugum var isimleri konusunda hic sormadik kimseye. İlk çocuğumun ismi daha sevgililikten belliydi kiz olursa Yüsra Tugba diye. İkinciye hamile kalinca daha cinsiyet belli değilken kv bence bu da kiz dediginde kayınpederim eşime damatlari doyurursun dedi. Zaten asla karismalarina izin vermezdim. Cinsiyeti ogrenir ogrenmez kaynanam hemen isim dusundunuzmu diye sormaya basladi bende daha konusmadik dedim aslinda konusuyorduk. Sonrada netleştirince Eslem Zeynep diye soyledik. Bu arada zeynep gorumcemin ve babannelerinin ismi. Kaynanam kendi kaynanasinin ismi diye baya yuzu dustu ama sesini cikaramadi.
Eger sormaya kalkissak kesin her kafadan bir ses cikardi. Malesef hatayı orda yapmissiniz. Esinizle ortak karar vermelisiniz

Ya mevzu o değil ki. baska isimlerde konu olsaydı aynı sorun olcaktı mevzu benim umursanmamam. Sanki hepsi dogurcak cocugu benden baska. Anlasalım diyorum baska isim bulalım diyorum gene sorun büyümesin diye kimse anlamıyo bende inat yapıyorum bu sefer

Çok istiyorlarsa eşinize bir kardeş yapıp, ona koysunlar istedikleri ismi. Ama siz kaşınmışsınız ya... Niye soruyorsunuz ki? Siz sorunca onlar da söz hakkımız var sanmışlar. Bir de bu gibi durumlarda zaten kız tarafı karışmaz, erkek tarafı karışır genelde. Çünkü ataerkilliğin leş kanunları bunu gerektirir. Şaşılacak iş değil, bu toplumun çoğu böyle. Çekeceksiniz isyan bayraklarını, eeehh yeter laaa diye, istediğiniz ismi koyacaksınız. Benim gözümde eşin fikri sorulur, önemlidir ama isim koyma hakkı öncelikli olarak annenindir.

Sağlık sorunlarınız yoksa, cevrenizde sizi strese sokan insanlar yoksa elbette güzel bir süreç olur ama sonuçta yük taşıyorsunuz hassas davranılmasi gereken bir süreç. Hormonlar zaten alt üst oluyor. Bebek annenin stresini hissedermis zaten ne gerek var ki ikisini de üzmeye. Genelde hamile olan naz yapar bu konuda kp maşallah daha nazlı, aş da erer bu yakında

niye ailesine sordunuz ki? formaliteden de olsa öyle bir zorunluluğunuz yok! şimdi kendilerini hepten hak sahibi görüyorlar.. umarım doğum yaptığınızda eşiniz kimliği almaya giderken kafasına göre ailesinin istediği ismi yazdırmaz

Sizin gibi düşünmüyorum. Onların hakkı olduğu kadar benim ailemin de karısmaya hakkı var. Ha bilinçli bi anne baba zaten karısmaz benim annem babamda karışmıyor.

E suç sende formaliteden sorarsan olacağı bu.
Laf olsun yaranayım diye kimseye bişey sormak zorunda değilsin. Şimdi kendi kendini sinir ediyosun
Yaranmak gibi derdim yoktu. Büyüktür saygıdan diye sordum zaten tavırladı makul olsaydı isterdim istedikleri ismi ama tavırları şaşırttı o yüzden inat ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…