- 13 Eylül 2015
- 21.893
- 68.789
- 598
İste,sorulmasa sormadı derler,kendı kendılerıne trıp atarlar gecer.Ama sorulunca koysun dıye beklerler.Eşiniz bir jest yapmış,elinde patlamış,bu konular ınce ve ozel konular,o zevki altın tepsıyle baskasına sunmaya gerek yok.Ders oldu. Ben sormadım zaten eşim sordu annesi babası işte.. ama onada ders oldu.
Niye sizin sülale gerizekalı dolu galiba diyesi geliyor insanın. Alışık olmadığımız için ilk başta zor geliyor yalan yok.ama öyle söylenmeyecek bir isim değil. Önce ailenize anlatın, karışmam demesinler, destek olun bana diyin. Sonrada eşinize resti çekin.Tabiki dusundum ben anlasmak icin herseyı yaptım başka isim olsun hifa da olmasın hatice de ama onlar direttikleri icin ben inat yapıyorum. Bu arada aileme sordum agızlardan bi isim alamadım karısmıyolar. Hifanın anlamı da cok derin hikayesini okudugumda etkilenmiştim ama illede takılıp kalmadım öyle ortaya atmıstım bu ne bizim sülale diyemez olmaz istemiyorum bianda böyle laflar duyunca insan sinir oluyor
Yok karar kılmadık eşim sordu ben asla sormam. Öyle ne koycaz karar veremedik sizin önerceginiz bşy var mı dedi önce yok biz karısmayız dediler sonra ben bana hifa yakın geliyo diyince bianda o ne öyle kimse diyemez sülaleden bizim sülalede hatice yok hatice olucak diyince kafamdan kaynar sular döküldü iş inada bindi. Baska isimde anlasalım ikiside olmasın dedim yok hatice tamam bitti diyip kestirip attılar saçmalığa bakar mısınız? Ben hariç hepsi doğurucak! Bu yüzden inat ediyorum
Ya mevzu o değil ki. baska isimlerde konu olsaydı aynı sorun olcaktı mevzu benim umursanmamam. Sanki hepsi dogurcak cocugu benden baska. Anlasalım diyorum baska isim bulalım diyorum gene sorun büyümesin diye kimse anlamıyo bende inat yapıyorum bu seferİki isim de problemli
Hatice biraz eski, Hifa ismi de Türkçede gerçekten söylenişi biraz sıkıntılı.
“Sabreden” anlamı taşısın istiyorsanız “sabredenin en güzeli” anlamına gelen Liya ismi de düşünülebilir.
Tabi ben daha çok Melisa gibi kulağa hoş gelen daha yaygın isimleri tercih ediyorum çocuk için risk daha az.
Sağlık sorunlarınız yoksa, cevrenizde sizi strese sokan insanlar yoksa elbette güzel bir süreç olur ama sonuçta yük taşıyorsunuz hassas davranılmasi gereken bir süreç. Hormonlar zaten alt üst oluyor. Bebek annenin stresini hissedermis zaten ne gerek var ki ikisini de üzmeye. Genelde hamile olan naz yapar bu konuda kp maşallah daha nazlı, aş da erer bu yakındaHamılelikte ne var ki?Gayet güzel bir sürec.
Çiçegin acmasına,bir guzel meyvenin buyumesine,olguslasmasına sahit oluyoruz,hareket ediyor,buradayım dıyor,hiç kimseyle kuramayacagı bir bag kuruluyor.
Öyle dizilerdeki gibi iki elinle alttan desteklemezsen futbol topu gıbı yuvarlanıp gıtmıyor yanı:))
İsme evet karıstırmasın,ben rıske gıremeyecegım için kimseye sormadım,eşimle cebellestim biraz ve kazandım.
Ben sorayım ama sen bilirsin desinler,öyle olgun insanlar nerede?
niye ailesine sordunuz ki? formaliteden de olsa öyle bir zorunluluğunuz yok! şimdi kendilerini hepten hak sahibi görüyorlar.. umarım doğum yaptığınızda eşiniz kimliği almaya giderken kafasına göre ailesinin istediği ismi yazdırmazKızlarrr lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın
2 yıllık evliyim. Kv ve kp ile altlı üstlü oturuyorum. Kv ile cok sorunlar yaşadık biraz da olsa atlatlık diyelim. Neyse cocuk istiyorduk Rabbime şükürler olsun nasip etti 5 aylık hamileyim. Kız evladım olucak Allahın izniyle. İsim konusunda eşimle anlaşamıyoruz. Annesine babasına sorduk ama formaliteden büyükler ayıp olmasın diye sormaz olaydım. Kp benim istediğimi ismi begenmedi bizim sülaleye yakısmaz diyor banane sülaleden ben yasıcam cocugumu diyorum anlamıyo. Benim annem babam asla karışmıyor ama eşimin babası bu ismi koymazsanız konusmam sizle diyo ya rabbi sabır!!!! Konuşmazsan konuşma banane diyesim geliyo ama eşim ben gibi düşünmüyo orta yolu bulalım diyo hala demiyo ki o kadar sıkıntıyı sen cekıceksin biz karar verelim anneme babama düşmez. Zaten altlı üstlü geldiğime bir pişmanım evlenmeyen varsa asla gitmesin altlı üstlü. Resmen inat konusu oldu isim mevzusu sinirlerim cok bozuluyo hamile kaldıgımı ogrendim 3 ay zaten serumlarla ayakta durdum benim de hakkım değil mi? Tamam bende vazgeceyim istediğim isimden ama sizin dediğiniz isimde olmasın gönlüm istemiyor baska isimde ortak anlaşalım diyorum kimse anlamıyor!!!
Sizin gibi düşünmüyorum. Onların hakkı olduğu kadar benim ailemin de karısmaya hakkı var. Ha bilinçli bi anne baba zaten karısmaz benim annem babamda karışmıyor.Çok istiyorlarsa eşinize bir kardeş yapıp, ona koysunlar istedikleri ismi. Ama siz kaşınmışsınız ya... Niye soruyorsunuz ki? Siz sorunca onlar da söz hakkımız var sanmışlar. Bir de bu gibi durumlarda zaten kız tarafı karışmaz, erkek tarafı karışır genelde. Çünkü ataerkilliğin leş kanunları bunu gerektirir. Şaşılacak iş değil, bu toplumun çoğu böyle. Çekeceksiniz isyan bayraklarını, eeehh yeter laaa diye, istediğiniz ismi koyacaksınız. Benim gözümde eşin fikri sorulur, önemlidir ama isim koyma hakkı öncelikli olarak annenindir.
o zaman karımı kırabiliriz mi demek istiyo... ilginçEski kafa... Kp dinlemem koyarım cocugumun ismini ama sorun eşim!! Babamı kıramayız diyo
Yaranmak gibi derdim yoktu. Büyüktür saygıdan diye sordum zaten tavırladı makul olsaydı isterdim istedikleri ismi ama tavırları şaşırttı o yüzden inat ediyorumE suç sende formaliteden sorarsan olacağı bu.
Laf olsun yaranayım diye kimseye bişey sormak zorunda değilsin. Şimdi kendi kendini sinir ediyosun
Mevzu bu değil...hifa mı Hatice mi deseler Hatice derim. Ben de Hifa ya hiç ısınamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?