Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
madem işi bu raddeye getirdiniz. iki ismi de koymuyorum deyin. bir süre bu konuyu kapatın. 8. aya adar falan. ortalık yatışsın. sonra tekrar konuyu açın. sadece eşinize. o süreçte 2-3 isim düşünün. eşinize de bu isimler arasından seç birini deyin. olsun bitsin.Yaranmak gibi derdim yoktu. Büyüktür saygıdan diye sordum zaten tavırladı makul olsaydı isterdim istedikleri ismi ama tavırları şaşırttı o yüzden inat ediyorum
Ben sormadım eşim sordu danıştı ona çıldırıyorum zaten mevzuyu lütfen iyi anlayınNe diye sorup burda dert yaniyorsun?
Yani herkesin karışmaya hakkı olduğunu mu düşünüyorsunuz?Sizin gibi düşünmüyorum. Onların hakkı olduğu kadar benim ailemin de karısmaya hakkı var. Ha bilinçli bi anne baba zaten karısmaz benim annem babamda karışmıyor.
Yalnız telaffuz konusunda haksız sayılmazlar. Ben söylemeye çalıştım zor oldu, oğluma söylettim zor söyledi. İyi düşünün bunu, onlar dediği için değil, çocuğunuz zorluk çekmesin diye söylüyorumHahahahhben hifa istiyorum kp hatice diyor hifa telafuzu zor diye kimse diyemezmiş.
Bır kadınla tanısmıstım.Kızı dogum yapmış,istediği ismi koymamıslar bebegıne.Akıllı anne edalarıyla "kızım onlar koyacak tabii ki ismi,sen bu bebegı onlardan buldun" demiş,hayret etmiştim duyduklarıma.Çok istiyorlarsa eşinize bir kardeş yapıp, ona koysunlar istedikleri ismi. Ama siz kaşınmışsınız ya... Niye soruyorsunuz ki? Siz sorunca onlar da söz hakkımız var sanmışlar. Bir de bu gibi durumlarda zaten kız tarafı karışmaz, erkek tarafı karışır genelde. Çünkü ataerkilliğin leş kanunları bunu gerektirir. Şaşılacak iş değil, bu toplumun çoğu böyle. Çekeceksiniz isyan bayraklarını, eeehh yeter laaa diye, istediğiniz ismi koyacaksınız. Benim gözümde eşin fikri sorulur, önemlidir ama isim koyma hakkı öncelikli olarak annenindir.
Katılıyorum böyle olacağı az cok belli bi durumAnnesine babasına neden soruyorsunuz?
Yaranma çabası ise bu ters tepmiş işte.
İş eşinizde bitiyor.
İstediğiniz isme hayır, sizin dediğiniz ismi ben beğenmedim o olmasın buna da hayır, eeee siz necisiniz?
Ya eşinize sert çıkıp yaptığınızın da arkasında duracaksınız ya da sinir ola ola yaşayacaksınız.
Ben başkası mutlu olsun diye kendimi mutsuz etmem hele de orta yolu bulmaya çalışan insanlar değillerse. Gerekirse pire için yorgan yakarım çünkü nasıl alıştırırsan öyle gider.
Anlaşma falan teklif etmeyin, başka isim bulun ve ben buna karar verdim annesi olarak böyle istiyorum deyip net olun.Mevzu hifa olsun hatice olsun değil mevzu benim pek umursanmamam! Sanki hepsi dogurcak tek basına hifa illede diretmiyorum anlasalım baska isimde diyorum anlasmıyolar bende bu sefer inat yapıyorum
Ben bile sinir oldum. Hata eşiniz de, o çözecek bu işi bozduğu gibi.Yok karar kılmadık eşim sordu ben asla sormam. Öyle ne koycaz karar veremedik sizin önerceginiz bşy var mı dedi önce yok biz karısmayız dediler sonra ben bana hifa yakın geliyo diyince bianda o ne öyle kimse diyemez sülaleden bizim sülalede hatice yok hatice olucak diyince kafamdan kaynar sular döküldü iş inada bindi. Baska isimde anlasalım ikiside olmasın dedim yok hatice tamam bitti diyip kestirip attılar saçmalığa bakar mısınız? Ben hariç hepsi doğurucak! Bu yüzden inat ediyorum
Ay ne geri zekalıca bir mantık.Bır kadınla tanısmıstım.Kızı dogum yapmış,istediği ismi koymamıslar bebegıne.Akıllı anne edalarıyla "kızım onlar koyacak tabii ki ismi,sen bu bebegı onlardan buldun" demiş,hayret etmiştim duyduklarıma.
Kendi gönlünce isim koyanlar anasının evinden getiriyor sanki...
Hayır. Erkek tarafının karısmaya hakkı varsa benim aileminde karısmaya hakkı olur diyorum öyle yazmıssınız ya.Yani herkesin karışmaya hakkı olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Ya siz yazdığımı anlamamışsınız ki. =)) Hakkı var demiyorum, tam tersini diyorum bacım ya, aşk olsun.Hayır. Erkek tarafının karısmaya hakkı varsa benim aileminde karısmaya hakkı olur diyorum öyle yazmıssınız ya.
Yanlış anlamışım o zaman. Aynı dusuncedeyız sorun yok :)Ya siz yazdığımı anlamamışsınız ki. =)) Hakkı var demiyorum, tam tersini diyorum bacım ya, aşk olsun.
Toplum genel olarak ataerkil, erkek aileleri kendilerini her haltın hakimi sanıyorlar, kız aileleri daha geri planda tutuyor kendilerini diyorum. Bunu onayladığımı nereden çıkardınız?
Ek olatak Allah gostermesin sözüm kesinlikle bu kızcağız için değil ama gelinin doğum yaptığı sırada ölen kayınpeder, kayınvalide ,koca,kayın ,görümce yok!! Ama çocuğunu doğururken gözlerini yuman çok anne varvalla 9 ay ağrısı, sızısı, mide bulantısı ben çekicem....
bebeğe zarar deyip sevdiğim şeylerden uzak durucam,yemiycem, gerekliyse gezmiycem...
kocaman göbeğim, şiş ayaklarımla kıyafetlere giremiycem...
bilmem kaç saat sürecek doğumu yapıcam...
bunların stresini yaşıycam...
ardından çocuk doğacak
bunun uykusuz geceleri, gazıydı tuzuydu, emdisi , kustusu olacak
kabızı olacak, iştahsızı olacak
gece kalktı oturdusu, dişi, atağı olacak
sonuç: İSMİ KAYINPEDER KOYMAK İSTİYOR, KIRILMASIN...hiç kırmam(!) ben o kayınpederi. bilmem anlatabildim mi?