Hamilelikte kabızlık (Acil yardım)

doktor bana da duphalac bı de fıtıl vermıstı.ılk zamanlar ıkı kere fıtılı kullandım. ılaca ve fıtıle kendımı alıstırmadım.tam tahıllı ekmek yemeye basladım,havuc fılan cok yedım. bol bol su ıctım.ve yuruyus yaptım cnm tavsıye ederım.ozellıkle 5-6 aylıkken cok zorlanmıstım sımdı rahatım.şimdiden gecmıs olsun

akşamdan 6-7 tane kuru kayısıyı büyük bir bardağa koy üzerine su tabii sabaha kadar beklet sabah kalkar kalkmaz hemen iç etkisini hemen görüceksinn.ve bağırsaklarının düzene girmesini istiyosan 1 kaç gün devam geçmiş olsun...

Arkadaşım her bünyeyi ishal eden şeyler farklı bence kendini dinle.2 sene önce hemoroid ameliyatı oldum her denileni yapmıştım ama çok şükür yolumu buldum.Mesela beni hazır kayısı suyu ve çikolatalı gofreti bi arada yediğimde ve buna benzer formullerle yolumu buldumm

Bende şuan 7+3 hamileyim ve çok rahatım az ve sık ye 2 saat geçmeden 1 meyve yiyorumm ve activya yoğurtda iyi gelir tahminimmm:)))

kızlar nolur yardım edin. kabızım hemde çok fena. acil ishal edicek bişey önerebilir misiniz. sabah kayısı yemeyi denedim, erik suyuda içtim. yok nafile:a015:

canım işallah düzelmiştir ayrıca önerebilceğim vitamin ilacını değiştirtebilirsin (multi tabs provit lgg ) bu ilac kabız yapmıyor doktoruna söleyebilirsin.yeni bir ilac eczaneler getirtiyor depodan Çok bilinmediği için ellerinde olmuyor hiç:)işALLAH DÜZELMİŞTİR...

Bende hamileliğimin başından beri kabızlık problemini yaşıyorum.Yediğim meyve ve kayısı/kompostonun haddi hesabı yok ama yine de pek düzene girdiği söylenemez 1 hafta düzenli ise 2 gün kabızlık çekiyorum.Artık hamilelik sonrası geçeceğini umuyorum, sıkıntıl artık WC'ye çıkacağım diye binbir takla atmajtan : ) yemediğim şey kalmıyor.

Bu arada bende bazen duphalac kullanmak zorunda kalıyorum, napıyım.

Geçmiş olsun ..Lifli tam tahıllı gevrekler var onlardan ye ilaç kullanma bence kaç haftalık hamilesin..Doktorun önermeden kesinlikle öyle önüne gelen bitki ve ilaç kullanma Allah korusun ama düşüğe kadar yol açabiliyorlar..bu yüzden çok dikkatlı ol bende de aynı sorun var 13+5 hamileyim lifli tam tahıllı gevrek aldım kahvaltıda ona başlayacağım yarın inş. iyi olur..

erik-kayısı-üzüm gibi besinleri aç karınla kuru yada taze tüketmen işe yarar.ben keten tohumunu ayranla karıştırıp içiyorum iyi geliyor ve yürümeye özen gösteriyorum .kabızlık bende de demir ilaçı aldıktan sonra başladı.bol bol su içmenide öneririmm

ilk aylarda oluyor malesef
bol bol sıvı yiyecek içecek tüketmek gerek
ben muzu çok yiyordum oda kabız yapıyormuş

bende 16+4 haftalik hamileyim ilk zamanlar bendede problem olmustu caresinide söyle buldum sabah ac karnina 2 tane kayisi pesinede balli limonlu sicak su iciyordum .düzene o sekilde soktum tavsiye ederim.birde sabah erken kalkip evde biraz yürüyüs yapin onunda etkisni görürsünüz!

kızla neler çektim kabızlıktan kan geldi makat çatlağı oldu 4 günde bir çıkıyordum.ıkınmam lazım canım acıyor bebeğe zarar vericem çok ıkınmakta doğum başlatıyormuş.kayısılar hoşaflar ilaç şurup 1 doz yetmio 2 doz hamileyken ilaçta kullanmak istemiyorum.enteresan bi şekilde bişi keşfettim. muşmula harika ya eskiden 4 günde 1 kere çıkarken şimdi günde 4 kere çıkıyorum.aç karınana iice olmuşlardan 5 tane yiyiyorum ılık süt yanına bide kahvaltıda maydonoz yiyorum.gece yatarkende ılıksütle beraber 5 tane muşmula çok iyi geliyor ve sayısız faydaları var .düşüğe bile engel oluyormuş deneyin şimdi bir kasa alcaz eve bulmakta zor sadece pazarda var

Muşmula Kdz. Ereğli bölgesinde ‘Töngel’ ismiyle bilinir. Gülgiller familyasından olan muşmula kış aylarında yaprak döken, eğri büğrü gövdeli, dallı budaklı küçük bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz veya pembe renklidir. Meyvesi, buruk ve hoşa gitmeyen bir tattadır. Etlidir. 5 bölmesi vardır. İyice olgunlaştıktan sonra yenir.
Muşmula Faydaları:
* C vitamini ve mineraller açısından zengin olan muşmula, bağırsak ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlıyor.
* Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder.
* Bağırsakların iyi çalışmasını sağlar.
* İncebağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi giderir.
* Kan dolaşımını düzenler.
* Sinirleri güçlendirir.
* Mide hastalıklarında faydalıdır.
* Lumbago ve nikriste kullanılır.
* Ana karnındaki ceninin düşmesini önler.
* Muşmula yaprakları şeker hastalığına iyi gelir.
* Muşmulanın çekirdeği idrar artırıcıdır.
Muşmulanın Zararları:
Muşmula meyvesinin bilinen bir zararı yoktur. Aksine insan sağlığı için oldukça faydalı bir meyve olarak bilinir.
Muşmula Nasıl Kullanılır:
Muşmula meyvesi iyice olgunlaşıp tatlandığında meyve olarak yenir. Ayrıca muşmulanın çekirdekleri ve yaprakları da ilaç olarak kullanılabilir. Muşmula çekirdeği idrar arttırır. Muşmula yaprakları kaynatılıp içilirse şeker hastalığına iyi gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…