• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kahve ve çay

hoppala

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
525
651
303
İstanbul
Merhaba herkese. Mehmet efendinin kafeinsiz Türk kahvesini gördüm. Acaba hergün 1 fincan içmek hamilelikte sıkıntı yaratır mı. Kafeinsiz kahve pazarlama stretijisi gibi bişey mi yoksa inanıyor musunuz? Doktoruna danışan var mı?

Ve akşamları çay içiyor musunuz hep. Ihlamurdan başka neler içilebilir, bilen var mı acaba

her gün bir fincan kahve bir fincan çay içiyorum. Doktorum bu şekilde sıkıntı yok dedi.

Canım ben ilk aylarda 1 fincan türk kahvesi içiyordum bazen her gün bazen içmediğim gün oluyordu ilerleyen dönemlerde her gün sallama çay içiyorum mesela kahvaltıda, kahvaltıda içmesem bile akşama doğru keyif çayı yapıyorum, 2 kere latte içtim küçük boy ama arasında zaman vardı o günler kafein olarak sadece o latte vardı, çok nadir de canım isteyince nescafe gold yapıyorum 1 çay kaşığı kadar atarak. Ben çok seviyorum kahveyi hamilelikten önce 4 kupaya yakın içerdim türk kahvesini bile fincanla değil kupayla içerdim ilk 3 ay sadece 1 fincan türk kahvesi veya 1 kupa sallama çay içtim sonrasında biraz daha serbest bıraktım kendimi ama kontrollü şekilde 😊

Not: Doktoruna danış tabiki ben böyle yaptım diye sende böyle yapsan olur diye bir şey yok ❤

Bunu ben de merak ediyorum şu an sadece 1 Türk kahvesi içiyorum normalde çok kahve içerdim. Ama o da zararlı mı emin olamadım

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için :) ValoFade ValoFade J Justjustice
Benim daha çok yeni.kahveyi çok seviyorum hergün 3 fincan içerdim ama sağlıklı yaşam ve sağlık için vazgeçebilirim. Ama merak ettiğim yerine ne koyabileceğim . Dün akşam eşim çay içerken ıhlamur içtim mesela. Bu sabah bir küçük çay bardağı ile çay içtim.yaz olsa gün içinde sık sık ayran içerim ama kışın insan sıcak birşey arıyor. Ihlamur da son aylarda içilmiyormuş kasılmaları engellediği için bilginiz olsun

Benm kahve ile aram olmadığı için 2 kulplu bardakta demli çayımı içiyorum. Kahvaltıda ve aksam yemeğinden sonra. 200 mg lık kafeini aşmadıkça sıkıntı olmuyor. Ben hesaplıyordum kahve içsem bile o gün bir bardak çay içiyorum

Benm kahve ile aram olmadığı için 2 kulplu bardakta demli çayımı içiyorum. Kahvaltıda ve aksam yemeğinden sonra. 200 mg lık kafeini aşmadıkça sıkıntı olmuyor. Ben hesaplıyordum kahve içsem bile o gün bir bardak çay içiyorum
Çok teşekkürler bu yeme içme olayı gerçekten kafa karıştırıcı acaba herşeyi doktora mı sorucaz diyetisyene gitmekte fayda mı var anlaamdım ki.

Çok teşekkürler bu yeme içme olayı gerçekten kafa karıştırıcı acaba herşeyi doktora mı sorucaz diyetisyene gitmekte fayda mı var anlaamdım ki.
Dikkat ediyorsanız gerek yok bence :) doktorunuza danışırsınız bazı doktorlar kahveyi tamamen yasaklıyor bazıları günde 1 fancandan zarar gelmez diyor. Çok canınız kahve çekerse süt ile seyreltilip içilebilr. Çay da açık olursa kafeini baya azaltmıs oluyoruz zaten :)

Dikkat ediyorsanız gerek yok bence :) doktorunuza danışırsınız bazı doktorlar kahveyi tamamen yasaklıyor bazıları günde 1 fancandan zarar gelmez diyor. Çok canınız kahve çekerse süt ile seyreltilip içilebilr. Çay da açık olursa kafeini baya azaltmıs oluyoruz zaten :)
Çok teşekkürler çok yeni öğrendim de kafam karıştı o yüzden :)

Back
X