Hamilelikte kalp atışı sesi

gozdesu89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
328
434
33
35
merhaba arkadaşlar. Kız kardeşim Doğuda bir köyde görev yapmakta ve 14 haftalık hamile. Gittiği devlet hastanesi ve saglık ocağının doktorlarının ilgisiz olduğundan şikayetçiyiz. 14 haftalık olmasına rağmen kalp atışını dinletmemişler. Sorduğunda da gerekçe belirtmeden dinletmediklerini söylemişler. Bebek hakkında da bilgi vermeden 6 cm olduğunu söylemiş. 14 haftalık gebelikte bu durum normal mi?

Evet kalp atışlarını dinletmiyorlar o haftalarda ama kalbinin attığını gösteriyorlar. Benim doktorum da zarar verir diye dinletmemişti ama kalbinin attığını göstermişti.

Evet kalp atışlarını dinletmiyorlar o haftalarda ama kalbinin attığını gösteriyorlar. Benim doktorum da zarar verir diye dinletmemişti ama kalbinin attığını göstermişti.
Benim doktorum 7 haftalıkken dinletmiş ve ritmini düzenli olarak takip etmişti. Bu kadar önemliyse 14 haftalık neden dinletmiyorlar diye Bende gerildim biraz açıkçası.

Benim doktorum 7 haftalıkken dinletmiş ve ritmini düzenli olarak takip etmişti. Bu kadar önemliyse 14 haftalık neden dinletmiyorlar diye Bende gerildim biraz açıkçası.
Bazı doktorlar dinletiyor ama benim doktorum sağlıklı bulmadığını bebeğin kalbini yorduğunu söyleyerek sadece attığını göstermişti. Ama 14.haftada dinletebilir aslında. Ben 13.haftada kontrole gidince dinlemiştim.

En azından mantıklı bi gerekçe sunmuş. Teşekkür ederiz biraz rahatladık açıkçası

benımde dınletmedı ama gsterdı kıpırdıyodu sızınkı de gsterseydı en azından

normalde 7.haftada cok kisa bir sure dinlemek zorunda doktor
burda olay anne duysun diye degil bebegin kalbinin sesini duymak
dusen bebegimde kalp atisi gozukuyordu ancak duyulmamisti , doktorum kendimi hazirlamami ve hayra alamet olmadigini soylemisti, gercektrn de 11. haftada dustu bebek
14. haftaya kadar bir kere bile olsa duymus olmasi gerekirdi sesi diye dusunuyorun

benımde dınletmedı ama gsterdı kıpırdıyodu sızınkı de gsterseydı en azından
Hayır gösterme fln da olmamış. Sadece bebeğin 6 cm demiş. İlaçlarını yenilemiş Demir ilacı vs. O kadar. Herşey yolunda yada değil gibi birşey söylenmemiş

Evet bende öyle biliyorum. Benim doktorum kalp atış ritimlerini takip ediyordu.

Bu bana pek mantikli gelmedi acikcasi. Sonucta ultrason makinesi karn üstünde, ses olsa nolur, olmazsa nolur. Ekstra yoracagini sanmiyorum. O gerekce olsa, hic ultrason ile bakilmamasi gerek. Ben aylik kontrollerim hepsinde kalbine duydum, 30 saniye-1 dakkika olsa bile.

Bir daha hamile kaldiginda bunlari düsünebilirsin, erkenden kalbi duymakta zevkli oluyor :)

Gittiğim doktor çok iyi bir doktor ona güveniyorum o yüzden. Sonuçta eğitim almış bir insandan daha iyi bilecek değilim bir de kalp atışını dinletmenin ona bir zararı olmaz ki. Bana mantıklı geldi. Embriyonun ısınmasına sebep oluyormuş.
Ama tabiki 14.haftalarda dinlenebilir.

Neden dinletmiyor olabilir sizce hanımlar? Ayrıca dinlemediği için herşeyin yolunda olmama ihtimali yani öyleyse de haberimiz olmama ihtimali vArmıdır? Birdahaki kontrol 2 hafta sonra.

Sağlık Ocağı sanırım 20 haftadan sonra dinletiyor. Devlet hastanesine 3 aylıktan sonra gidiyordum evet bebeği göstermiyor ama fotoğrafını veriyor. 5 aydan sonra da boy kilo söylüyor normal yani.

Sağlık Ocağı sanırım 20 haftadan sonra dinletiyor. Devlet hastanesine 3 aylıktan sonra gidiyordum evet bebeği göstermiyor ama fotoğrafını veriyor. 5 aydan sonra da boy kilo söylüyor normal yani.
Çok bunaltıyorum sizleri kusura bakmayın ama ultrason fotoğrafı var elimizde. Ordan kalp atış vs bilgisini anlayabilir miyiz?

Kızımda 8 haftalikken dinletmisti ikinciye hamileyim 6 haftalikken dinletti doktor ikisindede ozele gittim ama

Çok bunaltıyorum sizleri kusura bakmayın ama ultrason fotoğrafı var elimizde. Ordan kalp atış vs bilgisini anlayabilir miyiz?
Hayır, fotoğrafta sadece bebeğin kaç haftalık olduğu ve boyu falan yazar.
Bence bu kadsr takılmayın. Neden sorun olsun ki. Merak etmesin 20 haftada sağlık Ocağı dinletiyor. Endişeliyse gitsin şimdiden onların cihazı ile olur mu bilmiyorum. çok üzülğyorsa özele gidip dinlesin bi seferliktir.

Hayır anlayamazsınız. Ama dinletmemesinin sebebi bebeğe zarar vermesinden. Özellikle devlet hastanesindeki makineler çok eski olduğu için sesi dışarı vermeleri bebeğe zarar veriyor. Benim Dr.um perinatalogdu, o bana dinlettirmişti ama dip not olarak da söylemişti; normalde dinlenmemesi gerekiyor ama bizim usg makinemiz ileri teknoloji olduğu için bebeğe zararı yok diye...

Bizim asıl sıkıntımız da bu maalesef. Özel hastane 3 saatlik mesafede ve haftasonu doktor yok hafta içi de işinden ve güvenlik açısından gitme şansı yok. Birşeylere geç kalmış olmak istememekten stresimiz. Daha doğrusu onun ilk gebeliği pek farkında değil ama ben çok geriliyorum nedense

Ben ilk 3 ay özele gittim sonra devlete. Devletten daha çok memnun kaldım. Devletteki doktorlar da çok iyi. O işini yapıyor. Bir sorun olsa neden sizden saklasın?.. Devlette de 36. Haftada nst ye bağlıyorlar orda kalp atışları dinleniyor. Bence boşuna düşünüyorsubyz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…