Hamilelikte kansızlık

elma_sekerim01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
4.951
6.684
108
40
Benim gibi kansızlık sorunu olanlar var mı arkadaşlar?
Akdeniz anemisiyim kanım 11.2 den 9.5 a düşmüştü 1 ay önce 31 inde randevum var ve her geçen gün daha da düşüyor beni endişelendiriyor bu durum doğuma girerken hgb değeriniz kaçtı sağlıkla alırım kucağıma Bebeğimi inşallah..

İçiyorum kan ilacı ama bakalım 31 inde daha mı düşmüş ne olmuş görcez sabit kalsa ona bile razıyım
Cok gecmis olsun ikinci cocugumda kanım cok dusuktu okadar kan ilaci icmeme ragmen duzelme olmamisti doktor beni cok korkutmustu kan vermek zorunda kalirız demisti nekadar etkili oldu bilmiyorum dalak yemistim az pişmiş sonra kanım duzeldi bir dene istersen

Canım çok sağol ama doktor sakatatları yasakladı bana ya dalak ciğer kesinlikle yemiceksin dedi kırmızı et tüketiyorum haftanın 2_3günü inşallah etki eder bakalım olmadı daha da düşmüşse doktora söylüycem sağolasın

Benimde 9 larda iki tane kan hapı alıyorum günlük .son kontrolde yine çıkmamıştı 11 yapalım en azından dediydi doktor kan ilacımı değiştirdi o ilaçda beni kusturdu hiç içemedim ,tekrar eski hapıma döndüm. Bu seferki kontroldede yükselmezse iğne ye başlarız yükselir dediydi doktor .

Kırmızı et . Artı pekmez (karadut karaüzüm keçiboynuzu ) üzüm kurusu (çekirdeklerini ısırarak) yememi söyledi. Ve çay süt yogurt gibi ürünlerle birlikde bunları tüketmememi arada 2saat olması gerektiğini söyledi . Uyuyorum bunlara da ama son kontrolde çıkmamıştı inşAllah şimdi çıkmıştır

Merhaba,Ben 12 haftalık hamileyim.Kan değerlerim çok düşük geçen ay 8 iken bu ay 7 ye düştü ve kullandığım ilaçlar işe yaramıyor ve doktor kan nakli yapılması gerektiğini ve zaman kaybetmemem gerektiğini söyledi.Yarın 3 Ünite kan verilecek.Fakat korkuyorum Endişelerim var.Böyle bir durum yaşayan varmı aranızda?

Merhaba, ben de 36 haftalık hamileyim. Kan değerim 8,6. Hamileliğimin ilk haftalarında 7 lerdeydi, kan ilaçlarıyla yükselmedi. 5 adet Venofer serum aldım 10 gün boyunca ve bu değere yükseldi, doktor yine bu değerlerle seni doğuma alamam deyip Ferinject serum verdi bir tane. Daha etkiliymiş bu, bakalım ne kadar yükseltecek. Ben talasemi taşıyıcısıyım o yüzden çok zor yükseliyor kan değerim, buna rağmen doktor öncelikli olarak serumlarla yükseltmeye çalıştı. En son ihtimal olarak kan verilmesini düşünüyor doktorum, çünkü kan nakli biraz riskli bir durum. Hamilelikte çok hassas oluyor doktorlar kan nakliyle ilgili, sen daha başındasın hamileliğin, serumlarla yükseltme şansın varken neden direkt kan nakli yapılmasını gerekli görmüş doktorun anlayamadım. İnşallah sorunsuz ve sağlıkla atlatırsın bu süreci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…