doktorunuz çok haklı. bebeğin gelişimi ile annenin beslenmesi arasında pek ilişki yok. hatta doktorlar fetustan "bencil" olarak bahseder çünkü anne hiçbirşey yemese bile fetus, gelişimini yürütmek için annenin aleyhine olarak onun depolarını vs kullanır. yani bebeğiniz öyle kolay kolay besinsiz kalmaz, siz besinsiz kalsanız bile. ancak çok sınırda beslenmeler veya çok sınırda kalsiyum demir vs sahipseniz, bebeğiniz kullanacak kaynak bulamadığından biraz etkilenir ama bu durum çok nadirdir.
diyete gelince. benim doktorum da hamileliğimin başından beri beni kilo konusunda hep uyardı. daha önce hiçbir tanıdığım veya doktordan böyle bir uyarı duymamıştım. neyse, doktorumu dinledim hatta hamileliğimi diyetisyen kontrolünde geçirdim. et süt ürünleri gibi protein grubundan hiç eksiltmedim ama yağ-karbonhidratı sınırladım. bütün hamileliğimi yediğie içtiğime dikkat ederek ve sayarak geçirdim desem yalan olmaz. sonuçta 14 kilo almış olarak doğuma gittim. doğumumun ertesi günü fazla kilom sadece 4 kiloydu

onu da kolayca verdim. siz siz olun nasıl olsa veririm diyerek fazla kilo almayın, doktorunuzu dinleyin. inanın acısını başka kimse çekmiyor siz çekiyorsunuz. doktoruma hala dua ederim, beni uyardığı için
karatay veya başka diyet, kesinlikle önermem. tek tip beslenme yada belli bir insanın adıyla anılan, kişiye özel olmayan dyetlerden her zaman uzak durmak lazım. size nacizane önerim, hamileliğinizi takip eden doktorunuzla bu konuyu konuşmanız. devlet hastanelerinde bile diyetisyen var artık. kadın doğumcularla irtibatlı olarak gebe kilo takibi yapıyorlar. doktorunuzu dinleyin derim