Hamilelikte karın büyüklüğü ne ile orantılı ? siz de durumlar nasıl?

ZeynpEylul

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
36
0
16
Çankırı
Arkadaşlar herkese merhaba. Allahın izniyle şu an itibari ile 35 haftalık hamileyim. ama benim karnım nedense çok büyük değil. Aslında kafama takılan nokta şu: bebeğim olması gerkenden zayıf minyon bebek diyor doktorum. ultrason ölçümleri hep 1-2 hafta geriden geliyor ama şükürler olsun başka bir problemi yok. ben 1.58 boyunda , 48 kilo ile hamile kaldım. yani kendimde minyonum:) şimdiye kadar 10 kilo aldım ama bebeğim zayıf kendime aldım sanırsam.. karnımı da görseniz 8 aylık demezsiniz acaba yapı itibari ile mi çok büyümüyor yoksa bebebğim mi kilo almıyor anlamadım gitti. karnım küçük kaldı sanki. başka hamilelere bakınca garip oluyorum ( Allahım hayırlısıyla bebeklerimize kavuştur Yarabbim..kafayı takmadığımız şey kalmıyor Yardım et bizlere...

telaş yapma canım ben de minyon tipliyim ve karnım seninki gibi küçük ama çok şükür bebeğim çok iyi kilosu boyu falan da normal.karın iç genişliği diye bişey var bizim karnımızın içi geniş galiba.ben bazen düşünüyorum zaten çok fazla büyüseydi taşımak zor olurdu Allahın işi işte bak kimseye taşıyamayacağından fazla yük vermiyo benim üst komşumda hamile ve benden 1 ay geriden geliyo kimse hamile olduğunu anlamıyo bile herkeste farklı yani.

aslında öyle dediğiniz gibi telaş yapmamak lazım ama benim bebğim birazcık da zayıf ya haftasına göre o yüzden çok kafama taktım.. bebeğim küçük karnımda ondan küçük diye yorumluyorum. bir yönden rahat oluyor aslında her işimi yapabiliyorum ağırlaşmadım. neyse şu sözün çok hoşuma gitti ama''
Allahın işi işte bak kimseye taşıyamayacağından fazla yük vermiyo'' Allah doğru zamanda doğru şekilde bebeklerimize kavuştursun inşallah..

ben de aynı durumdayım her yeni güne aklımda yeni bi soru işaretiyle uyanıyorum Allah hayırlısıyla sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

bence hic sorun etme kendine ne güzel karnin buyumemis catlaklarin olmamis dogumdan sonra eski kiyafetlerini hemen giyiceksin ne gerek varki karni buyutup hamileyken fazla kilo almaya benim kuzinem 6 kilo aldi bebek 3 kilo dogdu benim kizimi 3,600 gr dogurdum iki yasinda 11 kilo yani hic takma önemli olan dogduktan sonraki gelisimi ben simdi cok üzülüyorum yemeyen bir cocuk diye ,
bence hamileliginin tadini doyasinca cikar o tekmeler onu karninda hisetemek gibisi yok cok özleyeceksin bu zamanlarini kafana takma hic bir sey

teşekkür ederim arkadaşım doğru söylüyosun aslında biliyorum ama kabullenmek zor oluyo galiba :) napalım sağlıklı olsun da minik olsun diye dua ediyorum bol bol..Cevabın için tekrar teşekkürler...benim de 2 yaşında kuzenimin oğlu var. o da öyle çok iştahsız. doktor bir vitamin verdi onunla biraz daha iyi ama 2 yaş sendromu diye bir durum var etrafımda kaç kişi varsa o yaşta çocuğu olan veya o günleri yaşayan bunu destekledi. bu dönemlerde baskıdan ziyade biraz daha kendi haline bırakmak gerekiyormuş bebekleri(yemek konusunda) özellikle kız çocukları sinirli huysuz ve değişken tavırlar sergileyebiliyormuş.. minik prensesin hemen atlatır inşallah bu sendromu :))

insallah atlatir atlatmasa manken yapicam kizimi zaten bu gidisle sende icini ferah tut senin dogumunada az kalmis allah kolay dogum nasip eder insallah

yalnız değilsin ben de aynı durumdayım.benim bebek de 2 hafta geriden geliyor ve karnım diğer hamilelere göre küçük.herkes aynı şeyi söylüyor.kimse inanmıyor doğumun yakın old.hatta biri sen bahara felan doğum yapacaksın sandım diyo(neyse kafya takma.bence bizim rahim de küçük o sebeple bebeklerde küçük:))sağlıklı olsunlar da küçük olsunlar napalım

evet evet aynı durum bende de var şubatta doğum yapcm diyorum hangi şubat diyolar:))) seneye olmayacağına göre bu şubat diyorum espiri ile karışık ama üzülüyo işte insan neyse sağlıklı olsunlar da inşallah gerisi önemli değil..

ah ne kadar şanslısın ben o kiloyu heralde en son ortaokulda falan görmüştümm :)) oo manken gibi anne olacaksınn hmm çok hoşşş :)) azıcık bu açıdan bakalımm .. bebeğinin sağlığı yerinde olduktan sonra kafana takma bence ...

teşekkür ederim yorumlarınız için . azıcık boydan kısa bi manken ama napalım olsun. :)) gerçekten bebeğim kilo alsında ben kilo almayı artık takmıyorum başlarda takmıştım şimdi çok pişmanım.

bebeğin kilosu ile karın büyüklüğünün doğru orantılı olmadığına canlı bir örnek var canım ben ve arkadaşım ben nisanda o mayısta anne olacak aramızda bir ay var benim bebeğim 1 kilo iken onun bebeği 500 gr ve onun karnı benimkinin 2 katı !!

Bende sen gibi minyonum :) 39.haftaya girdim bugün karnım çok fazla büyük değil.Hemşire nst ye bağlarken ''normalden küçük karnın olduğu için pek durmuyor dedi :)'' ama benim oğlumun normalden iri gidiyor şimdiden 3.500 grama yakın.Sende takma kafana son zamanlar hızlı büyüyorlar zaten.Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…