Hamilelikte kedi

Veteriner hekiminizden temin ettiyseniz olmaz bence. Onemli olan sahte vs olmamasi 🌸 toksoplazma iyi yikanmamis sebze salata vs ile daha cok bulasma riski tasiyor. Evdeki kedilerimize kadar disarida salata yesillik az pişmiş et yemek daha cok tehlikeli. Hamileligim boyunca emin olmadigim hiçbir yerden yememistin oyle soyleyeyim 😊 bu testi genelde 1 defa yaparlar gebelere. Devamında dikkat etmek size duser🌸🧡
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim ☺️ Ellerinize sağlık 🌼

toksoplazma negatif çıktığı için sokaktakilere yaklaşmamı yasakladı dr zaten onları da uzaktan seviyorum
ama evdekilerle 7 aydır beraberiz herhangi bir sağlık problemi yaşamadım çok şükür
bebek daha doğmadı inşallah alerjisi falan çıkmaz kedilere çok üzülürüz onlardan ayrılmak zorunda kalırsak
Ah evet inşallah katili dostlarımızdan ayrılmak gerçekten çok üzücü olur, umarım öyle bir şey yaşamazsınız.

Benim de 8 aylık kedim var sürekli karnımda yatıp kalkıyor 🥰 hiçbir sıkıntı olmuyo yukarıda arkadaşların yazdığına ek bu süreçte kedinizi sadece kuru mama ile besleyin cig et salam sosis falan normalde de verilmez de bu süreçte hic vermeyin. Dışarıda salata falan yemeyin bunlara dikkat ederseniz sıkıntı yasayacaginizi sanmam

Merhaba hamile olduğumu öğrendim ve sağlık ocağına bildirim için gittim. Doktora kedimin olduğunu söyleyince kesinlikle evde tutma diye tepkiler aldım. Bunun testi var yaptırırım bi sorun yoksa kedimi neden kedimi göndereyim dedim. Ama o kadar negatif konuştu ki anlatamam. Hamilelik sürecini kedi ile geçirenler neler yaptı gerçekten sorun teşkil ediyor mu? Benimle paylaşır mısınız lütfen. Bu arada kumunu ben temizlemek zorundayım. Eldiven kullanıyorum artık.
Bu ne biçim doktor ki, testini yapacağını söylediğin halde sana tepki gösterip negatif konuşuyor. Aaaay çok sinir oldum. Hayret bişi ona mı kalmış bebeği kediyle mi köpekle mi büyütmen. Kaldı ki hayvanlarla büyüyen bebeklerin çocukların fiziksel zihinsel olumlu etkilerinden bi haber doktor mu olur. Arkadaşım çok da güzel büyür ikisi birarada. Evcil hayvanın iğnesi aşısı herbişiyi tamsa testini de yaptır öyle her önüne gelenin kedini köpeğini evden uzaklaştır zihniyetine de itibar etme lütfen. Onlarda can o evi sizi benimsemiş sakın evinden uzaklaştırma. O ev onun da evi lütfen hayvanlarında bi karakter ve duyguları olduğunu unutmayın. 10evladım olsa yinede kedimle büyütürüm. Can o can. Candan vazgeçilmez ne olursa olsun.

Aşılarını düzenli yaptırıyorsanız hiç sorun olmaz. Ben de dahil, evde kedi ile hamilelik geçirip, doğum yapıp, çocuklarını büyüten bir sürü kişi tanıyorum. Hiç birimiz de bir sıkıntı yaşamadık.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Diğer evladı da sokağa atmanıza gerek yok.

Bu ne biçim doktor ki, testini yapacağını söylediğin halde sana tepki gösterip negatif konuşuyor. Aaaay çok sinir oldum. Hayret bişi ona mı kalmış bebeği kediyle mi köpekle mi büyütmen. Kaldı ki hayvanlarla büyüyen bebeklerin çocukların fiziksel zihinsel olumlu etkilerinden bi haber doktor mu olur. Arkadaşım çok da güzel büyür ikisi birarada. Evcil hayvanın iğnesi aşısı herbişiyi tamsa testini de yaptır öyle her önüne gelenin kedini köpeğini evden uzaklaştır zihniyetine de itibar etme lütfen. Onlarda can o evi sizi benimsemiş sakın evinden uzaklaştırma. O ev onun da evi lütfen hayvanlarında bi karakter ve duyguları olduğunu unutmayın. 10evladım olsa yinede kedimle büyütürüm. Can o can. Candan vazgeçilmez ne olursa olsun.
Evet doktorun bu tavrı benide çok sinir etti zaten tekrar görüşmem olmayacak. Test yaptırdığımda olumsuz bir şey çıkmadığı sürece kedimden ayrılmam söz konusu bile değil zaten merak etmeyin ve hatta umarım aksi bir şey olmaz o durumda bile ne yaparım inanın hiç bilmiyorum çok zor benim için.

Aşılarını düzenli yaptırıyorsanız hiç sorun olmaz. Ben de dahil, evde kedi ile hamilelik geçirip, doğum yapıp, çocuklarını büyüten bir sürü kişi tanıyorum. Hiç birimiz de bir sıkıntı yaşamadık.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Diğer evladı da sokağa atmanıza gerek yok.
Çok teşekkür ederim cevap için. Sokağa atmam söz konusu olamaz zaten o benim canım 🥹 İnşallah aksi bir şey olmaz testte çok zor olur benim için

Benim de 8 aylık kedim var sürekli karnımda yatıp kalkıyor 🥰 hiçbir sıkıntı olmuyo yukarıda arkadaşların yazdığına ek bu süreçte kedinizi sadece kuru mama ile besleyin cig et salam sosis falan normalde de verilmez de bu süreçte hic vermeyin. Dışarıda salata falan yemeyin bunlara dikkat ederseniz sıkıntı yasayacaginizi sanmam
Kedimiz kuru mama dışında yaş mama bile yemez şükür Kİ biz de başka bir şey hiç vermedik çook teşekkür ederim ☺️

Merhaba hamile olduğumu öğrendim ve sağlık ocağına bildirim için gittim. Doktora kedimin olduğunu söyleyince kesinlikle evde tutma diye tepkiler aldım. Bunun testi var yaptırırım bi sorun yoksa kedimi neden kedimi göndereyim dedim. Ama o kadar negatif konuştu ki anlatamam. Hamilelik sürecini kedi ile geçirenler neler yaptı gerçekten sorun teşkil ediyor mu? Benimle paylaşır mısınız lütfen. Bu arada kumunu ben temizlemek zorundayım. Eldiven kullanıyorum artık.

Şöyle hayvan düşmanı doktorlardan nefret ediyorum 🤬
Kedilerinizin iç dış parazit aşılarını aksatmayın, tuvaletini temizlerken maske ve eldiven kullanın, mümkünse eşiniz temizlese daha iyi tabi ki. Başka hiçbir şey yapmanız gerekmiyor.
2 kedim var toksoplazma testim temiz çıktı, arkadaşım kedi/köpekten korkar asla dokunmaz ve olduğu eve de girmez toksoplazma testi pozitif çıktı. Yani illa kedi köpek değil mesele

Şöyle hayvan düşmanı doktorlardan nefret ediyorum 🤬
Kedilerinizin iç dış parazit aşılarını aksatmayın, tuvaletini temizlerken maske ve eldiven kullanın, mümkünse eşiniz temizlese daha iyi tabi ki. Başka hiçbir şey yapmanız gerekmiyor.
2 kedim var toksoplazma testim temiz çıktı, arkadaşım kedi/köpekten korkar asla dokunmaz ve olduğu eve de girmez toksoplazma testi pozitif çıktı. Yani illa kedi köpek değil mesele
Verilen cevaplar beni çok rahatlattı kesinlikle doktor çok önemli herkes layığı ile işini yapamıyor malesef. Sizede teşekkür ederim ☺️

Merhaba sokaktan Ocak ayında aldığımız FİP'li bir kızımız var. FİP'i yendi ve hayati tehlikesi kalmadı. Ama ömür boyu bu hastalığı olacakmış ve diğer kedilere bulaştırmamalı için temas etmemesi gerekiyor. Sokaktan geldikten sonra aşı ve parazitlerini yaptırdık ama ben şimdi hamileyim, doktoruma sormayı da unuttum. Acaba etkilenir miyim? Toksoplasmada nasıl bir tepki veriyor vücut biliyor musunuz? 🥺

evimde iki tane kedim var birisi yavru birisi büyük. büyük olan evladım gibi ben onu nasıl atayım nasıl göndereyim. şu şekilde bi yol izleyin benim doktorum “salya” ve “dışkı” mutlaka mutlaka uzak durucaksın bunlardan sana değmeyecek dedi. kumunu siz temizlemek zorundasınız sanırım ama eşiniz yapsa daha iyi olur, kumunu mamayı her şeyi eşim veriyor benim. ben sadece sevmesindeyim eskiden öperdim kucağıma alırdım birlikte yatardık ama şuan dikkat ediyorum tüyler boğazıma kaçmasın vs diye. bebişlerimi sevdikten sonrada elimi yıkayıp kolanyalıyorum. aslında terrrrtemiz kedilerim ama karnımızdaki bebişimiz her şeyden önemli. ben böyle bi yol izliyorum

Back
X