Hamilelikte kilo alamamak

Zencefill90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
1.021
703
43
35
Kızlar merhaba,
Hamileliğimde 32. Haftam bitti. 53 kilo ile hamile kaldım şuan 58 kiloyum ve göbeğim de çok küçük. En son kontrolde bebeğimin kilosu da 1 hafta geriydi.
Ben çok iyi besleniyorum aslında. Ara öğünlerimi de eksik etmiyorum. Tahin pekmez muz peynir süt yoğurt ne varsa yiyorum hatta kilo almak için bu ara her sabah kahvaltıda simit yiyorum her yemeğin yanında ekmek makarna pilav ama kilo alamıyorum. Hatta 60 olmuştum bi iki gün önce bugun yine 58 e düşmüşüm.
Neden böyle bilmiyorum çok üzülüyorum. Aranızda benim gibi hamileyken kilo alamayan ya çok az alan oldu mu ? Ben 5 kilo aldım 8. Aydayım. Siz kaç kilo aldınız ve bebeğiniz kaç kilo doğdu?

Önemli olan sizin değil bebeğinizin kilo alması değil mi. Sadece 1 hafta gerideymiş kilosu. Sağlklı besinleri daha çok yiyerek aradaki farkı kapatabilirsin.

Önemli olan sizin değil bebeğinizin kilo alması değil mi. Sadece 1 hafta gerideymiş kilosu. Sağlklı besinleri daha çok yiyerek aradaki farkı kapatabilirsin.
Zaten yediklerime çok dikkat ediyorum bebeğe yararlı olan herşeyden bol bol yiyoruö 1 saat bile aç kalmıyorum ama bebek de kilo alamamaya başladı son haftalarda malesef :(

Zaten yediklerime çok dikkat ediyorum bebeğe yararlı olan herşeyden bol bol yiyoruö 1 saat bile aç kalmıyorum ama bebek de kilo alamamaya başladı son haftalarda malesef :KK43:
Yeme düzenini saatini değiştir canım. Farklı şeyler yemeyi dene. Bilemedim aklıma bunlar geldi :)

Merhaba cnm ayni seklde hamlelgm boyunca sadece 6kilo aldm toplamda 36haftalk oldgmda bebegm 2 3hafta geriden gelmeye basladi kilo alamadi erken dogm oldu bebegm kendi haftasnda 34 haftalk dogdu. korkma bebegne kan akimi iyi gidiyorsa hc bsey olmaz herkes cok kilo alack degl bebgn saglkli olduktan snra bence almamanda senn icin daha iyi

Kızlar merhaba,
Hamileliğimde 32. Haftam bitti. 53 kilo ile hamile kaldım şuan 58 kiloyum ve göbeğim de çok küçük. En son kontrolde bebeğimin kilosu da 1 hafta geriydi.
Ben çok iyi besleniyorum aslında. Ara öğünlerimi de eksik etmiyorum. Tahin pekmez muz peynir süt yoğurt ne varsa yiyorum hatta kilo almak için bu ara her sabah kahvaltıda simit yiyorum her yemeğin yanında ekmek makarna pilav ama kilo alamıyorum. Hatta 60 olmuştum bi iki gün önce bugun yine 58 e düşmüşüm.
Neden böyle bilmiyorum çok üzülüyorum. Aranızda benim gibi hamileyken kilo alamayan ya çok az alan oldu mu ? Ben 5 kilo aldım 8. Aydayım. Siz kaç kilo aldınız ve bebeğiniz kaç kilo doğdu?
Bende şu ana kadar hiç kilo almadım. Hatta başlangıçtan 1 kilo eksiğim şu anda. Bu sabah dokto kontrolüm vardı. Doktorum çok iyi aynen böyle devam et deri. Bi sıkıntı olur mu dediğimde bir hastam hamileliğinde 10 kilo verdi 4 kilo bebek doğurdu. Bittiğinde 14 kilo vermişti dedi. Çok fazla üstünde düşünmeyin normal bir beslenme düzeninde devam edin. Doktorum bana bu beslenme düzeninde devam et dedi. Ben hiç özen göstermiyorum dediğimde napıyosan aynen devam dedi ☺ çokta zorlamamak lazım

Şimdilik kilosu çok kötü değil zaten 1 hafta geri ama daha da ilerler diye korkuyorum. Bacak ve kafa ölçüsü de bikaç gün geri çıkıyor :(

Canim 36. Haftandaymisin. 1 hafta geriden gelmesi cokta onemli degil. Bende cok kilo alabilen biri degilim ve senden cok daha zayif hamile kaldim. Bu fark acilirsa dopplere gir eni isteyebilir. Kan akisinda sorun yoksa bebek minyon muhtemelen ondan kilo almiyordur denir. 2.hamileligimde basima geldi.

Şimdilik kilosu çok kötü değil zaten 1 hafta geri ama daha da ilerler diye korkuyorum. Bacak ve kafa ölçüsü de bikaç gün geri çıkıyor :KK43:
O kadarlık bir sapmanın çokta anormal olduğunu sanmıyorum içinizi ferah tutun bence çokta düşünmemeye çalışın üzerinde

Canim 36. Haftandaymisin. 1 hafta geriden gelmesi cokta onemli degil. Bende cok kilo alabilen biri degilim ve senden cok daha zayif hamile kaldim. Bu fark acilirsa dopplere gir eni isteyebilir. Kan akisinda sorun yoksa bebek minyon muhtemelen ondan kilo almiyordur denir. 2.hamileligimde basima geldi.
Minyon olma ihtimali yok ki , eşim 1.93 boyunda , ben de 1.70 boyundayım. İkimiz de bebekken 4 kilo üzeri doğmuşuz. Bi de bu haftaya kadar 1 hafta önden gidiyordu bi anda oldu nolduysa biz de anlamadık :/

Kızlar bugun gittim doktora. Yine kilosu biraz geriymiş ama bu hafta çok iyi kilo almış. Geçen hafta 1600dü doktor bugun 1800 dedi. Bir haftada 200 gr almış kızım. Bundan sonra böyle almaya devam ederse geriliği toparlar hatta öne bile geçermiş. Bu hafta ekstra olarak yediğim şeyleri yazayım belki size de faydası olur. Sütümü nesquikle içtim (içinde kalsiyum vitamin falan var) , her akşam et yemeği her öğlen sebze yemeği yedim. Her sabah 2 kaşık keçiboynuzu özü içtim. Öğlen canım tatlı çekince tahin pekmez karıştırıp yedim. Meyve bol bol yedim. Hatta bu hafta ekstra olarak ananas aldım yedim bol bol. Ananası bi arkadaşım önermişti onun bebeğinin kilosu önden gidiyor ananas sayesinde demişti. Sabahları da 2 tane yumurta yemeye başladım.

Kızlar merhaba,
Canim ben 78 le hamile kaldim su an 24 haftaligim ve 6 kilo verdim olan kilom da gitti :D

Kızlar merhaba,
canim ben ilk hamilelegimde toplam 7 kilo aldim..kizim 3650 dogdum.simdi 20 haftaligim bi kilo almisim..

beslenmen cok güzel ek olarak hergüne 3 adette ceviz eklemeni tavsiye ederim. Doktor cihazlari yaniltici olabiliyor kilo konusunda.
o kadar yemege kendin kilo almadigina göre eminim bebegin aliyodur. Ben hamileligimde 10 kilo aldim, doktorum 3.700 tahmin etti kilosunu, hastane uyardi daha iri bir bebek büyük ihtimal diye ve sezaryana ikna ettiler beni, iyikide kabul etmisim 4.300 gramlik bir tosunum oldu:)

beslenmen cok güzel ek olarak hergüne 3 adette ceviz eklemeni tavsiye ederim. Doktor cihazlari yaniltici olabiliyor.
o kadar yemege kendin kilo almadigina göre eminim bebegin aliyodur. Ben hamileligimde 10 kilo aldim, doktorum 3.700 tahmin etti kilosunu, hastane uyardi daha iri bir bebek büyük ihtimal diye ve sezaryana ikna ettiler beni, iyikide kabul etmisim 4.300 gramlik bir tosunum oldu:)
Onu yazmayı unutmuşum hergün 4 ceviz, 8 badem, 10 fındık, bir avuç çekirdekli kuru üzüm, bir avuç ayçekirdeği, 10 adet antep fıstığı da yiyorum :) maşallah sizin bebişe tombikmiş :) benim çok olmasa da en azından 3 kiloyu bulsun istiyoeum doğumda

Onu yazmayı unutmuşum hergün 4 ceviz, 8 badem, 10 fındık, bir avuç çekirdekli kuru üzüm, bir avuç ayçekirdeği, 10 adet antep fıstığı da yiyorum :) maşallah sizin bebişe tombikmiş :) benim çok olmasa da en azından 3 kiloyu bulsun istiyoeum doğumda
olur olur hic endiselenme, hatta yaz buraya kac kilo dogdugunu:) anne babanin dogumkilosuda etkiliyor.

Minyon olma ihtimali yok ki , eşim 1.93 boyunda , ben de 1.70 boyundayım. İkimiz de bebekken 4 kilo üzeri doğmuşuz. Bi de bu haftaya kadar 1 hafta önden gidiyordu bi anda oldu nolduysa biz de anlamadık :/
Canim ihtimal her zaman var. Ailende hic mi minyon biri yok. Birde bazi bebekler anne karnin degilde disari cikinca daha guzel gelisir. Diger husus ise ultrasyon cihazlari birebjr olcmez. Benim kizimsa cok ufak minyon dediler. Dopler vs girdim son haftalarda. 2600-2700 dogar dediler 3125 gr dogdu. 46 cm boy dediler ,50 cm dogdu ;) o yuzden cok kafana takma derim.

Canim ihtimal her zaman var. Ailende hic mi minyon biri yok. Birde bazi bebekler anne karnin degilde disari cikinca daha guzel gelisir. Diger husus ise ultrasyon cihazlari birebjr olcmez. Benim kizimsa cok ufak minyon dediler. Dopler vs girdim son haftalarda. 2600-2700 dogar dediler 3125 gr dogdu. 46 cm boy dediler ,50 cm dogdu :KK66: o yuzden cok kafana takma derim.
Çok teşekkür ederim canım umarım dediğin gibi olur. Forumda bikaç kişi de tam tersi ultrasonda bebeklerine yüksek kilo söylendiğini doğduğunda daha düşük doğduğunu yazmışlar o yüzden korktum

Back
X