Doğuma Hazırlık Hamilelikte kilo alimi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ssa_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2018
80
27
3
31
1.68 boyunda 54 kiloyla hamile kaldım. Hiç mide bulandım tiskinmem olmadi şuan 17 haftaligim ve 58.5 kiloyum ve günde ortlama 7 8 km yol yürüyorum buna rağmen çok hizli kilo alıyorum sizde benim gibi misiniz yoksa bama mi çok geliyor:(

1.68 boyunda 54 kiloyla hamile kaldım. Hiç mide bulandım tiskinmem olmadi şuan 17 haftaligim ve 58.5 kiloyum ve günde ortlama 7 8 km yol yürüyorum buna rağmen çok hizli kilo alıyorum sizde benim gibi misiniz yoksa bama mi çok geliyor:KK43:
Biraz hızlı almissin canim .Benim boyum da 1.68 55 ile hamile kaldim su an 62 yim .28.haftam bitmek uzere .

1.68 boyunda 54 kiloyla hamile kaldım. Hiç mide bulandım tiskinmem olmadi şuan 17 haftaligim ve 58.5 kiloyum ve günde ortlama 7 8 km yol yürüyorum buna rağmen çok hizli kilo alıyorum sizde benim gibi misiniz yoksa bama mi çok geliyor:KK43:
Hizlı kilo alıyorsun evet benim gibi, dr bir diyetisyen tafsıyesi isde. Benim gitme imkanım olsa giderdim hemen.

Ben gebe kalmadan üç ay önce diyetisyenle çalışmaya başladım normal kiloda idim ancak yağ oranım yüksekti biraz onu normal sınırlara çektik bir de depolarımı doldurduk.
171 boyunda 54,3 ile gebe kaldım. Normal bir insanın beslenmesine göre ilk trimesterde 200 kalori fazla, ikinci trimesterde 400 kalori, son trimesterde ise 600 kalori fazla alım gerekiyormuş. Bir de su tüketimi 3 litre olmalıymış. İlk trimesterde beklenen kilo alımı 1,5-2 kilo filanmış en çok ve hızlı alım son trimesterde oluyormuş. Ben henüz 6 haftalık gebe olduğum için henüz o konulara gelmedik :))

64le hamile kaldım dün kontrolde 71 çıktım canım doktorum karbonhidratı kes yediklerine dikkat et çok almışsın dedi 7.ayımdayım son aylarda daha çok ve çabuk kilo alındığı için kızıyor sanırım. Gerçi şikayetçi değilim bi karnım var ama vucudum çatlıyor hem daha fazla çatlamamak adına hemde sağlıklı beslenmek için dikkat edeceğim bende artk yediğime içtiğime.

Aslında ayda 1 kilo almışsın. Bol bol yayla kendini bio oil, mustela, hindistan cevizi yagi ile bol bol yayla canım
QUOTE="Zehra ungrms, post: 55865567, member: 797272"]64le hamile kaldım dün kontrolde 71 çıktım canım doktorum karbonhidratı kes yediklerine dikkat et çok almışsın dedi 7.ayımdayım son aylarda daha çok ve çabuk kilo alındığı için kızıyor sanırım. Gerçi şikayetçi değilim bi karnım var ama vucudum çatlıyor hem daha fazla çatlamamak adına hemde sağlıklı beslenmek için dikkat edeceğim bende artk yediğime içtiğime.[/QUOTE]

Aslında ayda 1 kilo almışsın. Bol bol yayla kendini bio oil, mustela, hindistan cevizi yagi ile bol bol yayla canım
QUOTE="Zehra ungrms, post: 55865567, member: 797272"]64le hamile kaldım dün kontrolde 71 çıktım canım doktorum karbonhidratı kes yediklerine dikkat et çok almışsın dedi 7.ayımdayım son aylarda daha çok ve çabuk kilo alındığı için kızıyor sanırım. Gerçi şikayetçi değilim bi karnım var ama vucudum çatlıyor hem daha fazla çatlamamak adına hemde sağlıklı beslenmek için dikkat edeceğim bende artk yediğime içtiğime.
[/QUOTE]
H.cevizi yağı sürdüm, saf yağ sürdüm ama gerildikçe çatladı kasıklarımın olduğu yer. Bebek ters duruyordu bide aşağıdaydı orda hareket ettıkce orası buyudukce catladı. Birde ben geç kaldım yağ surmek için 5.ayda çatlayınca basladım yani:olamaz:

Aman sağlıkla gelsinde dunyaya gerisi mühim değil :)

Evet canim insallah saglikla dogar catlaklari da hic takma suan guzellik salonlarinda catlajlar icin cok guzel lazer teknolojileri var yeter ki bebişin iyi olsun :)H.cevizi yağı sürdüm, saf yağ sürdüm ama gerildikçe çatladı kasıklarımın olduğu yer. Bebek ters duruyordu bide aşağıdaydı orda hareket ettıkce orası buyudukce catladı. Birde ben geç kaldım yağ surmek için 5.ayda çatlayınca basladım yani:olamaz:

Aman sağlıkla gelsinde dunyaya gerisi mühim değil :)[/QUOTE]

1.68 boyum 52.5 ile hamile kaldim. 16+1 hamileyim 54.5 kiloyum canim 2 kilo aldim ama bu surecte hizli kilo almamiz normal sanirim. Hizli buyuyo bu haftalarda bebislerimiz.

takviye olarak folik asit alman gerekiyor bence ama doktoruna da bir sor bana önermişti hem bebeğin hem senin sağlığın için önemli diye biliyorum. nutraxin firmasını öneririm

Boy 1.60 55 le kaldım 58 dim en son normal bence kilo alımın benim gibi sayılır ben daha da almış olabilirim :(

Kızlar ben gebelik alanında uzman bir diyetisyene başladım. Ac kalmadan tika basa doymadan bir liste hazırladı. Ve bu benim bu bir kaç ay sabit tutacakmiş. 1 hafta sonra tekrar gidip ramazan için liste oluşturcaZ. Ve bu kadar iştah artma sebebim kan şekeri dusukluguymus. Benve hızlı kilo alıyorsunuz kesinlikle endokrine tahlil yaptirin çünkü bole durumlarda tiroit şeker v.s cikabiliyor

takviye olarak folik asit alman gerekiyor bence ama doktoruna da bir sor bana önermişti hem bebeğin hem senin sağlığın için önemli diye biliyorum. nutraxin firmasını öneririm
Bunu bana mı yazdınız ben 3 ay folik asit kullandım

Benim şekerim düşük çıktığı için bole bir liste hazırlandı incelemeniz için paylastim

Eklentiler

• Screenshot_20180504-234221.webp
    Screenshot_20180504-234221.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_20180504-234454.webp
    Screenshot_20180504-234454.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 50
Benim şekerim düşük çıktığı için bole bir liste hazırlandı incelemeniz için paylastim
Çok güzel isabetli bir karar vermişsin.
Dikkatimi çekti o 1 porsiyon meyve miktarlarına dikkat et. Benim 1 orta boy diye yediğim portakallar 2 portakal gücünde çıkmıştı mutfak terazisi alıp da 1 porsiyon miktarını tarttığımda anladım.

Çok güzel isabetli bir karar vermişsin.
Dikkatimi çekti o 1 porsiyon meyve miktarlarına dikkat et. Benim 1 orta boy diye yediğim portakallar 2 portakal gücünde çıkmıştı mutfak terazisi alıp da 1 porsiyon miktarını tarttığımda anladım.

Evet canım aynen ole hepsini anlattı. 1 meyve ve onun yerine değişimlerini adetleri olan listeyi verdi. Mesela 10 erik yeterli v.s. mutfak terazisi de sipariş edicem inşallah

Hahahah :) diyetisyene dedim ki ben bu kadar yemiyorum ki listeye bakma sana bunlar tam gelicek dedi hakkatten ole oldu.
Hepsini yiyormusun yani ben sadece kahvaltı sonra süt ceviz meyve sonra 1 özgün yemek yiyorum sebze yada et akşam yemek asla yiyemiyoruz ya meyve yoğurt ,kahvaltı çok acıkırsam o Da ayrıca bütün vitaminleri bıraktım midemi kötü yaptı

Back
X