Hamilelikte kilo kontrolü

Tecrübeli anneler merak ettiğim bi konu var çevremdeki kişilerden 7. Aya girdn ya şimdi kilo almaya başlarsın asıl kilo son aylarda alınır tarzı konuşmaları sürekli duyuyorum cidden çok mu hızlanıyor bu kilo alımı
Evet banada oyle dıyolar son ıkı ay daha cok alınıyo dıye.ılk deneyım oldugu ıcın bakalm nasıl oluyo yasayıp gorelım ama ıns almayız

Meraba bende 38+1 haftalik hamileyim :anneadayı:
59 kiloyla hamile kaldim suan kilom 65 fazla almadim cok sukur :halay: ekmeqi nerdeyse hic yemiyorum ve tabiki herqun 3 lt su bayanlar :anne:
Maşallah 6 kilo ile neredeyse bitmiş artık
Hayırlı doğumlar dilerim inşallah sağlıcakla alırsın bebeğini kucağına inşallah

Bu durum kişiye göre değişiyor aslında
Ben ilk hamileliğimde 4-5 ay hiç kilo almamıştım olan sonra oldu ama acayip yiyordum durup dururken gelmiyor yani o kilolar ve 4 ayda 24 kilo almıştım
Geldiği gibi de gitmişti ama Doğumdan 4 ay sonra eski kilomdaydım bu arada özellikle son ay alınan kilo kilo değil ödemdir o zaman çok fazla oluyor çünkü
Bu hamileliğimde ilk başta daha fazla aldım 5. Ayımda 5 kilo almıştım bile bebek o zaman 200-250 gr dı
Şimdi artık kg olmasına rağmen 2 ayda 3 kilo aldım bu benim için mucize ilk gebeliği düşünürsek :) bakalım bundan sonrası nasıl ilerleyecek
Velhasıl herşey bizim elimizde :KK51:
Doktorumda aynı cevabı verdi herşey senin kontrolünde diyor dikkat edersen almazsın en fazla ayda iki kilo almalısın diyor, benim genetik biraz sıkıntılı annem teyzemler hep 20 kilo alıp verememişler İnsanlarda böyle deyince bende mi öyle olcam acaba diye düşünmüyo değilim :110:

Evet banada oyle dıyolar son ıkı ay daha cok alınıyo dıye.ılk deneyım oldugu ıcın bakalm nasıl oluyo yasayıp gorelım ama ıns almayız
Aynen canım stres yapmadan kontrollü bir şekilde ilerleyelimde alırsakta yapcak birşey yok artık bebişler sağlıklı olsunda

Ögle menü
Bır kase yesıl mercımek yemegı
Patlıcan soguclü salata
3 parca karpuz

Aynen canım stres yapmadan kontrollü bir şekilde ilerleyelimde alırsakta yapcak birşey yok artık bebişler sağlıklı olsunda
Aynen elımızden gelenı yapalm alırsakta ac gezıcek halımız yok ya halla hallaaaaa:KK45::KK48:nedır bu bebıslerın bıze yaptıgı

Anladım canım aynıymış boyumuz bende maksimum 67 ile bitirmeyi hedefliyorum hayırlısı bakalım:KK16:
InsaAllah canim :) bosverrr alirsanda hic takma biz hamileyiz ayricaliqimiz var yiyebiliriz :p doqumdan sonra sislik odem vs baya bi qidiyo zaten kilolar bebeklerimiz saqlikli doqsunda :emir_bebek::KK200:

KSlm kızlar hiç vaktim olmadı yazmaya misafirim vardı
Kilo 73
Kahvaltı
Bir dilim ekmek
Patates kızartma
Domates
Kaşar peynir
İki Çatal kahvaltılık sos
Ara muz
Akşam misafirim vardı yemek zorunda kaldım
Kısır
Mantı
Bir bardak kola
Minik iki kurabiye ceviz kadardı
Ara biraz üzüm

InsaAllah canim :) bosverrr alirsanda hic takma biz hamileyiz ayricaliqimiz var yiyebiliriz :p doqumdan sonra sislik odem vs baya bi qidiyo zaten kilolar bebeklerimiz saqlikli doqsunda :emir_bebek::KK200:
Doğru söylüyorsun canım en önemlisi onların sağlığı allah hepimize sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Sabah ogle bırlestı
Kilo 69 galıba yarım kılo aldm:skandal:
Kasarlı tost
Bı tane haslanmıs yumurta
Bıraz recel ve peynır
Bı tane seftali
Yarım muz

Kızlar günaydın,
Bu ara ben eskisi kadar hızlı kilo almıyorum
Alsam dert almasam dert...
Bugün tartıldım 70,7 kg
Akşam: taze fasulye pilav salata muz
Sabah: 1 simit beyaz peynir çay

Slm kızlar fena abarttım bugün dışardaydım yenmeyecek ne varsa yedim
Şu saatte 75 kiloyum sabaha 74 kiloya merhaba dicem sanırım
Memlekette anneciğimin yanına gidiyorum yarın
2 hafta kalcam Allah sonumu hayır etsin :olamaz:

Annelerin yanında iradeye hakim olmak çok zor bende yarın gidiyorum iki günlüğüne ama artı bir kiloyla geri dönerim kesin :halay:

Bende gıdıyoruuummm yoldaym suan ve aynı korku bendede var emınım alıcam orada yaaa

Back
X