Hamilelikte kilo verme yötemleri

BenSaglik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
98
14
98
İstanbul
Arkadaşlar merhaba
3aylık hamileyim ve 58kiloyla gebe kaldım ve 7kilo aldım.işin garip tarafı sürekli küsüyorum.tatlı hamur işi yemiyorum.yumurtamı peynirimi cevizimi yiyorum.Ama eskisine göre daha az yememe ve sürekli kusmama rağmen nasıl kilo alıyorum çıldırmam :(doktorum çok kızdı kendimi ifade bile edemedim.Bebeğim çok şükür çok sağlıklı buna daha çok önem vermemiz gerekirken kiloma çok takıldı.elbette bi gariplik var ama benim sebep olduğum bişey değil dediğim gibi yediğimi küsüyorum.Tek sıkıntım haşimato hastasıydım.Bununla alakası olabilir mi diye sorduğumda ilaç alıyodun etkisi olmaz dedi.yiyosundur dedi.anlatamıyorum kimseye:(
Hergüne yürüyüş yapıcım artık ve 3ana 3ara öğün beslenicem ve kusmamaya özen göstericim.doktor tavsiyesi..şaka gibi,sanki bi gidip kusayım diyerek küsüyorum..çok sinirlerim bozuk :(benim 4kilo vermem lazım beslenmeme dikkat ederek yürüyüş yapsam kilo verebilirmiyim?

59 la hamile kaldım. 6- 7 kilo bende aldım. kusma olmadı bende . yedim ne yalan söylim. benmde açken midem bulanıyo. 1 aydır kilo kntrolü yapmıyo doktor. yapınca kesin bende bi zılgıt yiycem : ) ne olcak halim bilemiyrum.

59 la hamile kaldım. 6- 7 kilo bende aldım. kusma olmadı bende . yedim ne yalan söylim. benmde açken midem bulanıyo. 1 aydır kilo kntrolü yapmıyo doktor. yapınca kesin bende bi zılgıt yiycem : ) ne olcak halim bilemiyrum.

Kac ayda kilo aldiniz?malesef ben hic aclik hissetmiyorum hatta yemesem mutluyum yemek zehir oluyor bana:(ama gercekten bu kadar kiloyu nasil aldim anlam veremiyorum:(

Kac ayda kilo aldiniz?malesef ben hic aclik hissetmiyorum hatta yemesem mutluyum yemek zehir oluyor bana:(ama gercekten bu kadar kiloyu nasil aldim anlam veremiyorum:(

şuan 4. ay içindeyiz toplam 7 kilo aldım : ) ilerde ne olurum düşünmek istemiyorum . yandık ki ne yandık yaz da geliyo : )

canım bende hashimotoyum. gerçekten günlük ihtiyacın olan kalori miktarından daha azını alıyorda buna reğmen kilon artıyorsa, bence sorununun sebebi bu olabilir. gebelikte ihtiyacın olan ilaç miktarı değişiyor, endokrin doktoru doz ayarı yaptı mı? ilaç yeterince emilemeden kusuyorda olabilirsin, tsh ın kaç çıkıyor 2,5 altında olması lazım, ben her ay baktırıyorum özellikle 4. aydan itibaren çok önemliymiş. doktorun biraz ön yargılı davranmış gibi geldi.
bir de sana yediklerini yazarak kalorilerini kontrol etmeni öneririm 2-3 gün yapsan fazlalık bişey yiyosan ortaya çıkar zaten, kalorisepeti sitesini öneririm bunun için, kilom artıığı ve ay ben bişii yemedimki, dediğim zamanlarda kalori takibinin çok faydasını gördüm.bazen hiç beklemediğin ufak tefek atıştırmalar gün sonunda toplanınca çok kalori ediyor.

canım bende hashimotoyum. gerçekten günlük ihtiyacın olan kalori miktarından daha azını alıyorda buna reğmen kilon artıyorsa, bence sorununun sebebi bu olabilir. gebelikte ihtiyacın olan ilaç miktarı değişiyor, endokrin doktoru doz ayarı yaptı mı? ilaç yeterince emilemeden kusuyorda olabilirsin, tsh ın kaç çıkıyor 2,5 altında olması lazım, ben her ay baktırıyorum özellikle 4. aydan itibaren çok önemliymiş. doktorun biraz ön yargılı davranmış gibi geldi.
bir de sana yediklerini yazarak kalorilerini kontrol etmeni öneririm 2-3 gün yapsan fazlalık bişey yiyosan ortaya çıkar zaten, kalorisepeti sitesini öneririm bunun için, kilom artıığı ve ay ben bişii yemedimki, dediğim zamanlarda kalori takibinin çok faydasını gördüm.bazen hiç beklemediğin ufak tefek atıştırmalar gün sonunda toplanınca çok kalori ediyor.

Tshima pazartesi tekrar bakilicak en son 2.84tu degerim
Sabahlari 15 dk kadar kusuyorum safra olarak sonra ilac aliyoruk ve yarim saat dolaniyorum evde kusmamak icin sonra kahvalti yapmaya calisiyorum.karpuz disinda kalorili hicbisey yemiyorum.cikolata kizartma hazie gida tursu hamur isi pilav kizarmis et cerez makarna manti gazli icecek hicbiri yok hayatimda.haslama yiyorum zaten dedigim gibi en fazla 10dk sonra cikariyorum.isin garip tarafi da kiyafetlerim eskisiyle ayni hatta bazilari bol bile geliyor.bazen karnim dumduz oluyor bazen sisiyor asiri kabizligimdan dolayi 6gunu bulan kabizligim var.tiroid doktorum uyarmisti beni ilk aylar cok kilo alirsan panik yapma zamanla durur ya da verirsin dedi cunku hormonlarin karmasa haline giriyor ve disaridan hormon ilaci aliyosun vucudun direnc gostererek yag bile tutabilir dedi.mantigini pek anlamadim ama en azindan olabilir galiba normal diyorum.Ama doktorum cok kizdo nasil bu kadar kilo alirsin diye.yuzu dustu cok moralimi bozdu.Biseyi cok merak ediyorum sabah ve aksam 1 er saat yurusem bi faydasi olur mu?en azindan odem atip gereksiz yaglari yakarim insallah.cunku normalde de kilom hep bacakta.

Back
X