Hamilelikte kullandığınız ilaçlar

Okyanus2614

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2017
42
17
88
34
Arkadaslar merhaba :) hamile oldugumu ogrendigimde de ilk is buraya belirtilerimi yazmak olmustu bi arayana belki lazim olurum diye. Simdi bende sizlere biseyler sormak istiyorum. Cok sukur 8 haftalik hamileyim bi doktor belirledik kendimize ama bakalim.. doktor benden bazi tahliller istedi kan demir vitaminler vs hepinizde bu yoldan gecmissinizdir. Tahlili besinci haftamda yaptirdim o zaman istemisti. Ve tahlil sonucumda butun degerlerim kotu cikti. Az da olsa tirod cikti mesela onun icin ayri bi doktorla gorustum tedaviye basladik. Ama kan demir b12 d vitamini flan hepsi yetersiz. Doktor takviye ilaca altinci ayda baslayacaksin diyor. Cevremdeki herkes ogrenir ogrenmez kan demir hapi elevit balik hapi tarzi vitaminlere baslamis. Yanlis bisey yapmaktan korkuyorum Sizce ne yapmaliyim ?

Kan hapına 6. Ayda başlıyorsun canım normali bu ama değerlerin çok düşükse erken başlayabilir dr

Hayırlı olsun canım. 12. Haftaya kadar ben folik asit kullandım sadece. Ama benim değerlerim normaldi. Bir tek TSH ve d vitamini sorunum vardı. Tsh için ilaç kullanıyorum. D vitamini ampul alıyorum arada. 12. Haftadan sonra doktor decavit verdi. O da bana dokundu içemedim. Şu an premesis içiyorum.
Senin değerlerin düşük olduğu için başlatabilirdi aslında. Bebek senden beslendikçe senin değerlerin daha da düşecek. Başka bir doktora daha mı görünsen acaba benim içim rahat etmezdi herhalde.

Aslinda icim rahat olmadigi icin baska bi doktora daha gittim ama o daimi doktorum olamayacagindan kendi doktorun sana ilac belirlemeli dedi. Ve isin kotu tarafi suan hic bisey yiyemiyorum bulantilarimdan dolayi sadece cubuk kraker nerdeyse 10 gundur. Bebegim buyuyor benden biseyler almasi lazim ama bendede yok duruma bakarsan. Doktorun isine karismakta istemiyorumda sizinde fikirlerinizi sormak istedim

Evet canim degerlerim cok dusuk hatta nerdeyse sifir dedi tahlil aldigim yer. Kan depolarim tamamen bosmus d vitamini b12 falan hepsi sinirin altinda.
Mutlak başka Dr a git seni dahileye bölümüne yönlendirir şuan benimde knım çok düşük dahiliyeye yönlendirdi beni damardan ilaç verdi onu olcam

Bencede baska doktora git ben ilk hamile olduğum zamandan 4ay bitene kadar folik asit b12 kullandım.şimdi kan hapı verdi onun içi de bile b12 folik asit var+decavit+devit3damla verdi bunları daha yeni basladım 1hafta oldu bunun dışında kan sulandırıcı ve coraspin kullanıyorum.ama dedim gibi b12yi ve kan hapını öncedende baslanıyor

Bugun baska bi doktora gittim kizlar icim rahat olmadi bi turlu. Ona durumu anlattim oda bana gereken ilaclari yazicagini soyledi. Bende bakmadim receteye eczaneye gittigimde farkettim gyno ferro diye bir ilac vermis icinde b12 folik asit ve demir var ama kan ilaci falan yine yok bu doktorlar bana inatmi yapiyor diyecegim nerdeyse

6 aya kadar sadece decavit kullandım 6. aydan sonra b vitamini başladı doktorum
Hamileliğe hazırlık sürecinde yaptırmıştım testleri demir vs gerek duymadı

Tamam canım o iste doğru vermiş doktorun aynısını kullanıyorum gyno ferro sanol yazıyo demir+folik asit+b12 kutunun üstünde doğru vermişki demir zaten kan demek demir ilacı zaten kan yapar.

Ayrıca bütün kansızlık olan hastalara demir ilacı verilir cünkü ilacı o o kan yapacak kansızlık denilince demir eksikliği demektir :)

Çok teşekkür ederim arkadaşlar tereddüte düşmemin sebebi değerlerimin çok düşük olması işte. Haftanın beş günü kırmızı et geri kalan iki gündede balık yemem gerekiyormuş üstelik bu nasıl mümkün olabilir yaa zaten herşeyden tiksiniyor haldeyiz. D vitaminimide hergün 1 saat güneşlenip sağlayacakmışım.

D vitamini genelde 4.aydan sonra veriyolar ama cok düşükse hemen verebiliyolar şuan yaz olduğu için doktorun güneşe cık demiştir ondan canım.pekmez tüket kuru üzüm tüket canım

D vitamini genelde 4.aydan sonra veriyolar ama cok düşükse hemen verebiliyolar şuan yaz olduğu için doktorun güneşe cık demiştir ondan canım.pekmez tüket kuru üzüm tüket canım

Yemek icin zorluyorum kendimi ama cok zor ancak cubuk kraker grissini falan idare ediyorum suan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…