hamilelikte mide bulantıları

papatya20

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
128
18
298
İstanbul
nolur biri yardım etsin bir çare olsun yoksa kusmaktan bayılıcam hamile olduğumu daha geçen hafta öğrendim öncesinde sadece sabahları ve akşamları midem bulanırdı normal tabiki. ama şimdi sürekli midem bulanıyor ne yesem çıkartıyorum günde 5-6 defa kusmak çok halsiz bırakıyor ,çalışıyorum ve çok zorlanıyorum doktora gidicem ama heralde bir hapı falan yok bildiğim kadarıyla bu durumda olanlar varmıydı bir çaresi varmı lütfen yazın.

kaç haftalıksın tatlım ben 6 haftalık hamileyim çok şükür hiç bulantım yok acaba başlıcakmı die bekliorum bende ama şimdilik bişey yok istersen doktorla görüş bazıları ki bende karşıyım ama bulantı hapı die bişey var

benimde 5-6 haftalık dedi doktor geçen hafta gittiğimde o zamanlarda bu kadar yoktu şimdi sürekli bulanıyor her yediğimi çıkarıyorum yemeyince su çıkartıyorum umarım senin bulantıların hiç başlamasın çünkü gerçekten çok zor her saniye mide bulantısıyla yaşamak çok çok zor

canım yapabileceğin pek bir şey yok mecbur çekeceksin benim ilk 4ay içim dışıma çıktı günde 4-5 kez çıkarıyordum ama doktorunla bir görüş bulantı ilacı verecektir. bir de zencefil diyorlar ama gebelikte çok sağlıklı olmadığını duymuştum.

günde keşke 4-5 kez olsa benim sürekli bulanıyor kusuyorum bida bida bida hiç durmuyor bulantı bugünde çok felaket her dakka wc deyim

çok çok iyi anlıyorum seni 5 ay mide bulantısı çekmiş biri olarak
her yolu denedim her denileni yapmıştım ama yinede doğuma kusarak gittim malesef
bugün nette dolaşırken birşey gördüm keşke daha önce görseydim dedim
sonra senin konunu gördüm yazmak istedim
http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-815625001-hivox_itrans_bulanti_onleme_cihazi_(amerikan_gida_ve_ilac_dairesi_fda_onayli).aspx

b
öyle birşey varmış bilmem nekadar faydalı ama bence bir araştır derim
belki bir faydası olur ikinciyi düşünürsem eğer ilerde birgün ben kesin alır denerim
ALLAH yardımcın olsun canım

bu cihazı ilk defa gördüm biraz araştııyım doktorada soruyum bir yan etkisi falan olmasın ama umarım bir faydası vardır şimdiden teşekkürler canım.

Aylarca sizin anlattığınız şeyleri yaşadım, çok zor gerçekten.
6. ayda düzeldim ancak.
Doktorunuzla mutlaka görüşün, bulantı için ilaç verecektir.
Allah yardımcınız olsun.

İlk üç ay çok şiddetli bulantı çekdim öyleki 24 saat bulandı sabah bulantısı falan değil aralıksız 24 saat bulandı kaç kere kustuğumu günde hatırlamıyorum bile herşey herkes kokuyordu bana ağzıma kolanyalı mendil dayayarak dolandım su bile midemi bulandırıyordu 3 ayın sonunda azaldı ara ara kusmalarım devam etti ama onlar dayanılacak boyuttaydı ama gerçekden 3 ayın sonunda o çok şiddetli hali geçdi bende çok arayış içine girmişdim ama öyle böyle geçiyor arkadaşlar sıkmayın canınızı sıkın dişinizi sadece:))) bunlarda gelip geçecek

canım seninki biraz erken başlamış bende8.hafta dolduktan sonra başlamıştı 4.ay dolanakadar sürdü ne yediysem çıkardım 5 kilo verdim ama endişelenme herkesin gebeliği bünyesi bir olmuyor bebeğe bişey olur diyede korkma daha küçük olduğu için senden beslenebilir doktorum bana öyle demişti sadece verdiği vitamin haplarını aksatma kussanda içmeye çalış seni zorlayan şeyleri yeme gerçekten bir çaresi yok sadece çubuk kraker çok duymuştum ben ama fayda etmemişti bana.başa gelince çekiliyor inş. seninki daha kısa sürede biter

valla şimdiden başladılar çocuğun beslenemicek erken doğcak pramatüre diye Alllah korusun ,dün doktora gittim hap verdi bulantım için dün başladığımda iyiydim hiç değilse akşama kadar kusmadan durabildim ama bugün hiç faydası yok halen aralıksız mide bulantısına devam o hapın daha etkilisi varmış sanırım onu alıcam ama doktor pek tavsiye etmiyorum önce bunu kullan faydası olmassa onu kullan dedi varmı kullanan arkadaşlar içeriğinde gebeler için hiçbişey yazmıyo yani kanıtlanmış yan etkisi yokmuş ama belli olmaz diyorlar napıyım bilmiyorum böylede çalışamıyorum evde olsam hap falan içmem çekerdim belki ama işe bile zor geliyorum bayılcam

Merhaba arkadaşlar,
Ben 6 haftalık hamileyim mide bulantısı yaşamıyorum fazla. Yani midemde bi his var ama mide bulantısı gibi değilde açıl gibi devamlı

cnm ben 1 ay raporl aldım işe gidemiyordum.5.haftada başladı 4.aya kadar sürdü.dramamine isimli ilaç seruma katılıyordu sabah akşam serum yiyordum hastanede.onun haricinde evde mutlaka yemek yapacak iş yapacak biri bulunması lazım sabahtan akşam sekize kadar aç kaldığımı bilirim .mutfağa giemiyordum yemedikçe mide daha beter oluyordu.iş yapamayınca ev batıyordu.oda beni daha fena yapıyordu.imkanın varsa birinden destek al.dr.un önerirmi bilmem ama serum beni ayağa kaldırıyordu.sırf ilaçla olmuyor.vucut halsiz kalıyor kusmaktan.ben 4 ay ilaç kullandım çok şükür sağlıklı kızım ilaçtan korkma dr verirse tabi.başedilmiyo çünkü o bulantıyla yaşamayan bilmez ağlıyodum artık alsınlar bebeği dayanamıyorum diye .

bende aynı sizin gibiyim makinaya çamaşır bile atamıyorum çok kötü bişey ve felaket halsizim yolda midem bulanıcak diye ödüm kopuyor naparım milletin bakışları çok zor,bana serum vermedi doktor aslında verseydi belki biraz kendime gelirdim öteki ilacı alıcam galiba daha tesirli olanı bakalım ne zaman geçicek bende sizin gibi kurtulmuş olmayı çok isterdim bebeğim elimde olsa fena olmazdı :)

1 kaç ay sonra herşey bitecek hami,leliğin tanını çıkaracaksın sonraki aylar çok güzel oluyor.ilk 3 ay 7 kilo verdim sonra ntam tamına 23 kilo aldım o kadar bıkmıştımki bulantıdan biter bitmez cnm ne isterse yedim aman sen benim gibi yapma kızım minicik doğdu benim selülitler yanıma kaldı
bu arada çok güzel bir dönem karpuz kavun çok rahatlatıyor.ben sonuna yetişmiştim.domates salatalık hormonlu hormonlu yedim maalesef çünkü onlar beni çok rahatlattı.
birde kusarken mutlaka bir tabureye otur.ben çömeliyordum.çok zorlamışım içerde kanama oluşmuş hiç farketmedik dışarı vermedi az kalsın bebeği kaybediyorduk.hastanede yattım bir süre kanama durana kadar.

Son düzenleme:
umarım hiç yaşamassın çok kötü bir şey anlatılcak gibi değil resmen öldürüyor.

ben bulantı yaşamayan hamileleri çok şanslı görüyorum.ne hamileliğin sonları ne doğum ne lohusalık hiçbiri bulantı gibi zor değil bir tas çorbaya muhtaçtım kapıyı gözlüyordum biri getirsin diye ben azcık yiyince rahatlıyordum ama kendim yapmıycam başkası yapsın.

9+6dayım geçen hafta serum yedim. benim de 2 hafta önce kusmalarım başladı. 24 saat mide bulantısı çekiyorum. yani sabah akşam diye bir olay yok. geçen hafta metpamit vermişti doktor serumun içinde o biraz iyi geldi. serum 3 gün idare etti beni. pazartesi yine başladı. doktorumu aradım emedur sabah akşam aç karna verdi. bugün içmedim yine kustum. bir de çalışırken çok zor oluyor. sıkayım dişimi diyorum ama işyerinde de kusmak ayrı bir stres yapıyor bende. evde olsam sıkıcam dişimi. neyse emeduru içince kusmadan idare ediyorum.
çocuk beslenemicek diye bişey yok. onu kafana takma. doktor bana hiç endişelenme kusuyorum, bişey yiyemiyorum diye dedi, üç aydan sonra yediklerin önemli dedi.

dramamine reçete ile satılıyor. o da iyi geliyormuş sanırım ama doktor bana emedur verdi iyi geliyor.

banada emadur verdi ama ilk içtiğim gün sanki iyi gibiydim en azından akşama kadar kusma olmadı ama şuan sabahları halen içiyorum ve kusuyorum sabah öğlen akşam aç olarak içiyorum yinede bulantım kusmam gün boyu oluyor çalışırken elbette daha zor ben de çalışıyorum ve işe gelip gitmek artık aşırı zor geliyor evden kusupta çıkıyorum yollarda rezil olmıyım diye Allah hepimize yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…