• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte mide bulantısı azaltmak için!

16. haftada kusmalarım azaldı,18. haftada kesildi, ama 24. haftadayım bulantılarım asla tamamen geçmedi. 4 gümn hastanede yattım. Doktor tekrar yatırmak isteyince yatmadım, emekli hemşire halamız geldi ara ara serum taktı. Serum taktımı 2-3 gün kusmayabiliyordum. Su bile içemiyordum. Bir gün kardeşimi şişeyi kafasına dikerken görünce neredeyse kıskançlıktan ağlayacaktım. 5 kiloya yakın verdim.
Ama helak oldum yaklaşık 2 ay evde yattım. Halıları kaldırdım yetişemiyorum tuvalete diye. Ağlayıp halısız koridorlara olduğum yere çöküyordum. Algida fruttare ve listerin ağız gargarası reklamları, gülmeyin ama Bugün ne giysem programı acayip arttırıyordu bulantımı gördümmü zaplıyordum.Geçmiyecek olduktan sonra çubuk kraker falan hikaye ama psikoloji azaltmakta etkili. Ev ortamından haliniz varsa uzaklaşabilmek, bir de kendime tetris ayarlamıştım, onun da kısmen faydasını gördüm.
Bir de su içebilirseniz azar azar, su gerçekten çözüm, benimki içmeye başlayıp sıvıyı arttırdığım zaman azaldı. Tavsiyem doktorum da öyle demişti zaten kendinizi şu faydalı alayım diye zorlamayın, ne işe yarıyorsa kolada dahil onu alın. İlk 3 ay çocuk sizi yior zaten.

11+5 geçmiyor ve hala devam ediyor... :( Allahım yardım et hepimize.

Funda bulantıların çok fazlaysa eğer doktoruna söyle mutlaka ilaç veriyor çok bulantısı olana iyi geliyor diye biliyorum. Kendini mahvedersin benimde 8. haftanın sonunda başladı şimdi iyiyim 10 haftamdayım. Aç kalmamaya dikkat et, sabah yoğun olur en çok hemen bi kaç tane tuzlu çubuk kraker yemeni öneriririm başucunda mutlaka bulunsun. Aç olunca sarı su kusuyor insan onun o acı tadı insanı daha çok mahvediyor çünkü. :34:

merhaba kızlar benim bulantılarım 8.haftada başladı. 15.haftanın başında geçer gibi oldu ancak 4 gün aradan sonra şiddetli bir şekilde yeniden başladı.ilaç kullanıyorum tek faydası istifra etmiyorum ilacı içince.anca midem bildiğiniz dönüyor sürekliiiiii.benim bulantılarım sabah yok öğleden sonra ve akşam çok kötü oluyorum:(((((

herkesin belli bir haftadan sonra azalır benimkisi yeni başladı 10+3'haftamdayım bütün gün sürüyor,genelde kusmuyorum ama bu bulantı mahvediyor beni su bile içemiyorum hele ağzımda iğrenç bir tad var ne yapıcam bilemedim

yaklasik 7 haftadir hamileyim, kusmuyorum ama hayattan soguttan bi mide bulantim var :( erik yedikce geciyo gibi ama hem aclik hem de mide bulantisi yasamak kotuymus.

benim de 16. haftaya kadar aşırı bulantım vardı.
günde 6-7 defa çıkardığım için midem hep boştu.yine de kendimi zorlayıp yemek yediğim için doktor ilaç yazdı ama zorda kalmadıkça içme dedi.1 tane bile içmedim.
bir arkadaşım bulantı bilekliği göndermiş.söyleseler inanmazdım ama beni çok rahatlattı. tavsiye ederim.fiyatı 35 TL civarı sanırım.
belki de psikolojik ama bulantılarım geçti ya gerisi boş :49:

hamileliğim boyunca ilk altı ay sürekli bulantı yaşadım. aylar sonra tekrar uzun zaman sonra bugün bulantım oldu :/:/ sabah sabah kendimi kötü hissettim :/:/ hatta korktum

Yöntemi şimdilik buldum kızlar eğer ki gaz şişkinlik probleminiz yoksa BEYAZ LEBLEBİ bulantıyı kesinlikle önlüyor sabah aç karnına yataktan kalkmadan atın bir kaç tane gün içerisinde de yiyebilirsiniz çok uzun süredir devam eden bulantılarıma bu şekilde son verebildim ,tavsiyemdir :28:

Yöntemi şimdilik buldum kızlar eğer ki gaz şişkinlik probleminiz yoksa BEYAZ LEBLEBİ bulantıyı kesinlikle önlüyor sabah aç karnına yataktan kalkmadan atın bir kaç tane gün içerisinde de yiyebilirsiniz çok uzun süredir devam eden bulantılarıma bu şekilde son verebildim ,tavsiyemdir :28:

beyaz leblebi sekerli degil mi? sekerli seyler daha fazla bulandiriyo beni

hamileliğimin 4. haftasındayım. mide bulantıları yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. iştahım çok azaldı. önceden çok severek yediğim yiyecekleri şimdi hiç canım çekmiyor. inşallah daha ileri gitmez

6+5 hamileyim ve 1 haftadır kusmaktan helaktan oldum...daha da artabilirmiş bunu düşünemiyorum bileee :((((

bende aynı durumdayım
çalışıyorum birde şarktayız bakanım da yok
mutfaga giremiyorum hersey kokuyor
yemek yemeye korkar oldum
haslanmıs patates iyi geeliyor biraz ama ne kadar yenirse o da
Allah yardımcımız olsun sikayet etmiyorum kesinlikle

bende aynı durumdayım
çalışıyorum birde şarktayız bakanım da yok
mutfaga giremiyorum hersey kokuyor
yemek yemeye korkar oldum
haslanmıs patates iyi geeliyor biraz ama ne kadar yenirse o da
Allah yardımcımız olsun sikayet etmiyorum kesinlikle

Merhaba ben de 6 hafta 5 günlük hamileyim.1haftadir oluyorum bulantidan,hiçbisey yiyip içemiyorum.Bı insanın sürekli midesi bulanirmi,kendimden nefret ediyorum etraftaki hamileleri görünce...Sizleri okuyunca kendim gibilerinin olduğunu duyunca rahatladım biraz.Allahtan annem yanımda,evimi topluyor, büyük oğlumu okula gönderiyor,esimle oğluma yemek yapıyor,ben ise ölü gibi yatıyorum,arada gidip serum alarak yasıyorum.Ben bunu daha önce çok yasadım ama her seferinde unutup yeniden nasıl göze aldım bilmiyorum,çekilecek gibi değil ama 12. Haftadan sonra geçiyor.Önemli olan saglikla dogurup kucağımıza alabilmek tabii.Gecen sene Tup bebekle hamile kaldım hem de ucuzdu,bulantı kusma uç katiydi tabii,12.haftaya kadar can cekistim,sonra 27.haftada erken dogum yaptım,hepsi bosa gitti emeklerimin.Bizim gibi hamilelein çok daha fazla emegi var bebeklerinde ..Allah hiçbirimizin emeklerini bosa çıkarmasın inşallah.

Bana da hicbisey fayda etmiyor. 24 saat mide bulantisi ve kusma. Kolumu kaldiracak halim kalmadi. Ise zor geliyorum. Bugun yeni bir ilaca basladik. Bu da olmazsa 3 gun hastaneye yatircaklar :( inatciysa hicbisey gecirmiyo ne yazik ki...

Benim yeni başaldı ılk hamılelıgım ve okadar kı her an mıde bulantısı oluyor korkudan bısey yıyemıyoum aclıktan ölebilirim:(

benim de ilk hamileliğim, 7 artı 5 haftalık hamileyim. 3-4 haftadır mide bulantısından ölüyorum, kusuyorum, gece bile kusup geri yatıyorum, öğürmekten her tarafım ağrıyor. 3 gündür de yanma ve mide kazınması şikayetim başladı. zaten bişey yiyemiyorum, azcık bişey yesem yanmadan duramıyorum. leblebi, kraker, vs hepsini denedim. leblebiyi de krakeri de görmek bile istemiyorum artık. utanıyorum ama eşimin kokusundan bile midem bulanıyor. konuştukça çıkarasım geliyor. yatak kokuyor yorgan kokuyor mutfak kokuyor ya inanmazsınız belki kendi kokumdan bile midem bulanıyor. nasıl bişey bu ya. annem 9 ay boyunca kusmuş. umarım bana öyle bişey olmaz. havuç iyi geliyormuş. bir de onu deneyeceğim. umarım işe yarar.

Kizlar bugun hem cok agirdim hem de midem fenaydi inanilmaz bir yanma var doktora sordu esim mide surubu almama ragmen normal mi diye. Bebek rahim uzerinde baski yapiyor mu diye sordu evet son 1 haftadir idrar keseme felaket bastiriyor kizim, yarin sabah acilen getirin acilma var mi die bakalim dedi saskinim 34 haftamdayim ama doktor kontrollerde hep ortalama 2 hafta onde oldugumuzu soyledi dogum belirtisi mi yoksa bir yorum yapin kizlarrrrrr

Kızlar Allah yardımcımız olsun bende 7. Haftamdayım 1 haftadır resmen yatalak giyim
K.validem bakıyor bana ve oğluma.
Haftaya ikinci Dr kontrolum var bakalım ne diyecek.
Az oncede ağladım çok zor gercekten
Allah bu günleri atlatmamızı nasip eylesin :(

bende ne yaptıysam olmuyor midem çok bulanıyor kusmuyorum ama o mide bulantısı hissi bile yetiyor bide çok fazla tansiyonum düşüyor sizdede oluyormu tansiyonum yerlerde geziniyor

Back
X