• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte MR çekimi

• Konu Sahibi Konu Sahibi brskr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

brskr

sümbül
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2010
62
1
36
İzmir
6 haftalık hamileyim.
hamileliğimin ilk günlerinde başım için 5 dk.lık mr çekildi.haberim olsaydı tabiki çektirmezdim.zararı olmadığını söylüyorlar ama yinede endişemiz var.
bu durumda olan var mı?
iyi seneler:emir_bebek:

sana çekilmeden önce form doldurtmadılar mı.hamielikten ameiyat olup olmadığına kadar bisürü soru cevaplıyosun.hamilelik şüphesi varmı sorusunaa ne cevp verdin.ona göre erteleyebilirlerdi mr ı.
ne kadar kısa da olsa manyetik rezonans....bir dr na danış.umarım bir sorn olmaz.ben d çekilmiştm.adetim yei bitmişti bnim.ondan hamillek şüphesi yoktu.bi sorun olmadı.

sana çekilmeden önce form doldurtmadılar mı.hamielikten ameiyat olup olmadığına kadar bisürü soru cevaplıyosun.hamilelik şüphesi varmı sorusunaa ne cevp verdin.ona göre erteleyebilirlerdi mr ı.
ne kadar kısa da olsa manyetik rezonans....bir dr na danış.umarım bir sorn olmaz.ben d çekilmiştm.adetim yei bitmişti bnim.ondan hamillek şüphesi yoktu.bi sorun olmadı.

cevabın için teşekkürler.imzalattılar ama bilmiyordum. birkaç doktora daha danışıcam.ciddi bir durum.

6 haftalık hamileyim.
hamileliğimin ilk günlerinde başım için 5 dk.lık mr çekildi.haberim olsaydı tabiki çektirmezdim.zararı olmadığını söylüyorlar ama yinede endişemiz var.
bu durumda olan var mı?
iyi seneler:emir_bebek:

merhaba.ben doktorum canım ve MR tehlikeli değil.çünkü radysyon yaymıyor.BT sakıncalı.ayrıca hamile olup mr çektiren 2 hastam olmuştu.bebekleri gayet sağlıklı olarak dünyaya geldi.merak etme.

merhaba.ben doktorum canım ve MR tehlikeli değil.çünkü radysyon yaymıyor.BT sakıncalı.ayrıca hamile olup mr çektiren 2 hastam olmuştu.bebekleri gayet sağlıklı olarak dünyaya geldi.merak etme.

verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler.:80:

ekim ayında hamile kaldım aralık ayında bebeğimin kalp atışlarının durduğunu öğrendim. bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. aradan 5 ay geçtı ve yeni bi bebeği eşimle düşünmeye başladık. 1 ay boyunca korunmadım. geçtiğimiz hafta kulak ağrısı ve sırt ağrısından doktora gittim. kulağımın ağrısının gömülü olan ve iltihap kaplamış olan 20'lik dişlerimden kaynaklandığını öğrendim ve tabi bunun için diş filmi çektirmek zorunda kaldım. akşam da sırt agrılarımın nedenini anlayabılmek için mr'a girdim. verilen onca ilacı ve antibiyotiği de bi guzel kullandım.

29. mayıs 2011'de adet olmam gerekıyordu ama ben 27. mayıs 2011 cuma günü çok az pembemsi ve parlak (aynı parlak pembe kanı kurtajdan hemen sonra 2-3 gun sonra da gördüm) kanı iç çamaşırımda günlük pedimde değil peçeteyle silerken gördüm. adet oldum dedım ama bu 3 gün içinde 1-2 damla yine kan gibi değil açık pembe renk olarak. kesınlıkle adet kanı gibi koyu ve kıvamlı değil.

tabi korunmadığım için mr'a ve diş filmine girmeden önce gebelik testi yaptım. negatıf çıktı. içim rahatladı ve oyle yaptırdım. şimdi adetım geçti, o pembe kan da kesıldı ve adet olacagıma daır en ufak bı belırtı dahı yok. akşama kadın doğum hastanesıne gitmeyi düşünuyorum. eşimde ben de annem de çok gerildik.

hayatımda hiç bu kadar bebeğimin olmamasını, şuan hamile olmamamayı istememiştim. oldu da hemileysem eğer, bir sorun olur mu? bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Öncelikle arkadaşlar kendi kendinizi 9 ay boyunca üzmeye gerek yok..doktor değilim ama okuduğuu yazılar var..bir insan röntgen bile çektirmiş olabilir,ama önemli olan hamileliğini öğrendikten sonraki kısım,hamileliğinizi öğrendikten sonra böyle durumlardan kaçının lütfen..hem hamileliğinizi bilmiyordunuz ve o sadece kan yumağı idi,ne bir beyin gelişimi ne de sinir gelişimi vardı..bende kendi kendinize kuruntu yapmayın..yengem hamileliğini öğrenmeden sırt ağrıları için ağır ilaç kullanıyordu diş filmi de çektirmişti,sonra aa hamileyim :53: oldu,üzüldü falan ama şimdi kucağında sağlıklı bir bebişi var..üstelik siz kendinizi üzerseniz bebeğinizde etkilenir..

Öncelikle arkadaşlar kendi kendinizi 9 ay boyunca üzmeye gerek yok..doktor değilim ama okuduğuu yazılar var..bir insan röntgen bile çektirmiş olabilir,ama önemli olan hamileliğini öğrendikten sonraki kısım,hamileliğinizi öğrendikten sonra böyle durumlardan kaçının lütfen..hem hamileliğinizi bilmiyordunuz ve o sadece kan yumağı idi,ne bir beyin gelişimi ne de sinir gelişimi vardı..bende kendi kendinize kuruntu yapmayın..yengem hamileliğini öğrenmeden sırt ağrıları için ağır ilaç kullanıyordu diş filmi de çektirmişti,sonra aa hamileyim :53: oldu,üzüldü falan ama şimdi kucağında sağlıklı bir bebişi var..üstelik siz kendinizi üzerseniz bebeğinizde etkilenir..

inşallah sizin de dediği gibi eğer hamileysem bi sorun olmaz. çünkü 5 ay önce yaşadığım bu yıkımdan sonra bir de böyle bi şey yaşamak ağır gelir. çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz.

konuyu ben açmıştım çok şükür bebeğimde bir problem olmadığını bildirmek isterim.

bende kafamdan mr çektirdiğimde regl oluyordum regl bittikten sonra hamile kaldım o arada bana depresan ilacı verilmişti beyin fonksiyonlarını düzene almak için ben onuda içmeyi kesmiştim hamile olmadan önce 5-6 tane içebildim fakat doğumda oğlumun ayaklarında şekil bozukluğu mevcuttu aşırı bir bozukluk alçı tedavileri ile başladık ameliyat falat kalıplar pesekinovarus düzeldi ,hep soruyorum acaba mr yüzünden mi yoksa ilaçtanmı yoksa suyu azdı ondan mı 6 yaşında şuan hala soru işareti dikkat edin ve böyle bir durumunuz olursa radyasyondan sonra pancar suyu ile radyasyonu atın sonra hamile kalın...

arkadaşlar benim de bir sorum olacak lütfen cevaplayın. 16 mayıs perşembe günü doktora gittim. bana 3 hafta sonra gel dedi. yalnız ben 3 hafta sonra 2li tarama testini kaçırmış olmuyor muyum???
bu arada 2li tarama testi yaptırmış olan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi??? lütfen cevaplayın arkadaşlar eminim aynı durumda başka hamişler de vardır...

medicine79 doktor hanım merhaba biliyorum çok uzun zaman olmuş yazınızı gördüm bi ulaşmak istedim.
benim de bi sağlık sorunum var ve internette bir bilen basından gecen olurmu diye okurken sizin yazınızı gördüm.Bi sorum olacaktı,
ben 21 haftalık gebeyim ve beynimde rathe kleft kist var en son tetkikim 2012 haziranda yapıldı herhangi bir büyüme görülmemişti bi daha çektirmedim ve şu an doktoruma gittmi danıştım ve beyin cerrahı sezaryan olacaksın dedi,kadın dogum doktorum da büyümediği sürece doğumda bi sıkıntı olmaz dedi ve benım kafam allak bullak oldu hadi büyüdüyse napıcam?
acaba ben mr çektirebilirmiyim , mr ım 15 dk sürüyor ve görüntülemek için damardan ilaç veriyorlar,sizce bi sıkıntısı olurmu bebek için...
teşekkürler cevabınız için..

medicine79 doktor hanım merhaba biliyorum çok uzun zaman olmuş yazınızı gördüm bi ulaşmak istedim.
benim de bi sağlık sorunum var ve internette bir bilen basından gecen olurmu diye okurken sizin yazınızı gördüm.Bi sorum olacaktı,
ben 21 haftalık gebeyim ve beynimde rathe kleft kist var en son tetkikim 2012 haziranda yapıldı herhangi bir büyüme görülmemişti bi daha çektirmedim ve şu an doktoruma gittmi danıştım ve beyin cerrahı sezaryan olacaksın dedi,kadın dogum doktorum da büyümediği sürece doğumda bi sıkıntı olmaz dedi ve benım kafam allak bullak oldu hadi büyüdüyse napıcam?
acaba ben mr çektirebilirmiyim , mr ım 15 dk sürüyor ve görüntülemek için damardan ilaç veriyorlar,sizce bi sıkıntısı olurmu bebek için...
teşekkürler cevabınız için..
Selam sevgili nergiz ne yaptın o zamanda cektirdin mi mr i benim de emboli riskinden dolayi cekilme.durumum var 32. Haftadayim bende

6 haftalık hamileyim.
bu durumda olan var mı?
iyi seneler:KK46:
Canım endişelencek bişey yok. Mr radyasyon yayan bişey değil. gerektiğinde hamilelere bile çekiliyor

lütfen bana da yardımcı olun ben hamileliğimi bilmeden ilaçlı emar çektirdim halbuki test yapmıştım negatif çıktı şimdi ne yapacağım

lütfen bana da yardımcı olun ben hamileliğimi bilmeden ilaçlı emar çektirdim halbuki test yapmıştım negatif çıktı şimdi ne yapacağım
Ben onkoloji takipliyim. Ilacli mr cekilecegim gunun sabahinda ogrendim gebeligimi dr.um cektirmedi. Ilacsız mr.in hic bir sakincasi yokmus. Gebelikte cekilebilirmis ama ilacli mr.i gebelere onermiyorlarmis. Heralde ilac ile ilgili bi durum. Ama daha cok kucuktur bebeginiz bisey olmaz umarim.

Ben onkoloji takipliyim. Ilacli mr cekilecegim gunun sabahinda ogrendim gebeligimi dr.um cektirmedi. Ilacsız mr.in hic bir sakincasi yokmus. Gebelikte cekilebilirmis ama ilacli mr.i gebelere onermiyorlarmis. Heralde ilac ile ilgili bi durum. Ama daha cok kucuktur bebeginiz bisey olmaz umarim.
bilmiyorum ki bende onkolajide tedavi gördüm 2 sene oldu biteli kanseri yendim şükür. Kadın doğumcumla görüşücem bakalım ama çok tuhaf bir his bir yanda çok istediğimiz bir evlat öte yanda onun sağlığıyla ilgili endişelerimiz

Merhabalar benimde ilaçlı MR çekindim hamile olduğumu bilmiyordum bir sıkıntı olur diye çok korkuyorum sizde bir sorun sıkıntı oldu mu? İnşallah olmamıştır sağlıkla kucağınıza almışsınızdır çocuğunuzu

Bende aynı durumu yaşadım şuan 4 haftalık hamileyim geçen hafta ilaçlı emara girdim ve bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum siz aldınız mi kucağınıza bebeğinizi durumu nasıl

Merhabalar benimde ilaçlı MR çekindim hamile olduğumu bilmiyordum bir sıkıntı olur diye çok korkuyorum sizde bir sorun sıkıntı oldu mu? İnşallah olmamıştır sağlıkla kucağınıza almışsınızdır çocuğunuzu
İnşallah iyidir bebeğiniz

Back
X