Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

alirem

elifim..
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
463
7
46
Kayseri
Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur
Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur. Bol bol Yasin okunur. Terfice, tüncina hatimleri okunur

bildiginiz varsa sizde yazabilirsiniz !

tesekkurler canim,

insaAllah salih kullardan olur evlatlarimiz.

Peygamberimiz (sav), Kızı HzFatıma (ranha)'nın doğum sancısı başladığında Ümmü seleme ile Zeyneb binti cahş'a, Fatımanın yanına gitmelerini ve Ayetel Kürsiyi, Araf Süresinin (54) elli dördüncü ayetini ve Muavvezeteyni (Felak Nas sürelerini) okumalarını söylemiştir
Kaynak: İbn Sünni, s232, no: 625

çocuğuna bakan ana-baba, İbrahim Aleyhisselâm’ın oğulları İsmail ve İshak’a bakarken okuduğu şu duayı okurlar:

"Elhamdülillahillezî vehebe lî ale’l-kiberi İsmâile ve ishak İnne Rabbî lesemîu’d-duâ"

“Bana bu evladı ihsan eden Allah’a hamd eder, minnet ve şükranlarımı takdim ederim” :49:

bir de bunları buldum kızlar .....

9 AY BOYUNCA DEVAMLI YAPABİLECEĞİN GENEL TAVSİYELER
1-HEP ABDESTLİ OLMAYA ÇALIŞ. ÖZELLİKLE YEMEK YERKEN.
2-BÜTÜN GÜNAHLARDAN KORUNMAYA BAK.
3-ELİNDEN GELDİĞİNCE MÜSTEHAP OLAN ŞEYLERİ YAPMAYA ÇALIŞ.
4-GECELERİ AYNAYA BAKMA.
5-SİNİRLENME. HUZURLU VE SAKİN OL.
6-KURAN DİNLEMEYE VE OKUMAYA ÇALIŞ.
7-NAMAZLARDAN SONRA 34 ALLAHUEKBER,33 ELHAMDULİLLAH VE 33 DEFA SUBHANALLAH DE.
8-SULU VE SAĞLAM BİR NARA 40 DEFA YASİN SÜRESİNİ OKU. BİR ANDA OKUMAYABİLİRSİN. MESELA KAÇ GÜNDE 1 HAFTADA OKU. HATTA EŞİN DE OKUYABİLİR. SONRA O NARI YE. RİVAYETLERDE 40 GÜN VE 40 KEZ YAPILAN AMELLER FAZİLETLİDİR. UNUTMA 9 AY BOYUNCA YAPACAKSIN BUNLARI.
9–1 ELMAYA 40 DEFA YUSUF SÜRESİNİ OKU.
10-EN AZ 40 GECE KILABİLİRSEN GECE NAMAZI KIL.
11–40 CUMA GÜNÜ CUMA GUSLÜ AL. CUMA NAMAZI OKUMADAN HER CUMA CUMA GUSLÜ YA DA İŞE GİTMEDEN SABAH HEMEN AL GUSLÜ NİYET EDERKEN DE CUMA GUSLÜNE NİYET ET. BUNU 40 CUMA BOYUNCA YAP. GENEL OLARAK HAMİLELİLİK DÖNEMİ 40 HAFTA. VE HADİSLER DE DİYOR Kİ:40 CUMA GUSLÜ ALAN KABİR AZABINDAN KURTULUR.
12-HAMİLELİK BOYUNCA 1 KERE DE OLSA KURAN HATİM ET.
13-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
14-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA KADİR SÜRESİNİ OKU.
15-HERGÜN 140 DEFA SALÂVAT GETİR.
16-NAMAZLARDAN SONRA 70 DEFA ESTAĞFİRULLAHE VE ETUBE İLEYH DE VE TÖVBE ET.
17– 40GÜN BOYUNCA AÇ KARNINA KURU ÜZÜM YE. HERGÜN 21 ADET KURU ÜZÜM VE HER KURU ÜZÜM YERKEN BESMELE ÇEK. YANİ 21 KURU ÜZÜME 21 BESMELE.

Bende Meryem suresini okumanın doğumu kolaylaştırdığını,
40 yasin onunan 40 pirinç tanesinin sancılar başlayınca yavaş yavaş yutulmasının ve birde medine hurmasınındoğuma yakın tüketilmesinin doğumu hızlandırıp kolaylaştırdığını duymuştum(Ben uyguladım)
Allah tüm hamilelere hayırlı bebekler hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.

Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur. Bol bol Yasin okunur. Terfice, tüncina hatimleri okunur

Ben her gün enbiya ve insan surelerini okumaya çalışıyorum doğuma kadar 70 er tane.erkek olacağını öğrendikten sonra da yusuf suresini okuyorum doğuma kadar 90 tane.her gün 7 kere tin suresi.bayagı uzun oluyor özellikle yusuf suresi biraz uzun.ben yavas yavaş okuyabiliyorum da:53:İnşallah hepimiz yavrularımızı sağlıcakla kucaklarımıza alırız.ve yavrularımız inşallah sağlıklı oldukları kadar da güzel ahlaklı,hayırlı ve sevimli olurlar:emir_bebek:

Ben her gün enbiya ve insan surelerini okumaya çalışıyorum doğuma kadar 70 er tane.erkek olacağını öğrendikten sonra da yusuf suresini okuyorum doğuma kadar 90 tane.her gün 7 kere tin suresi.bayagı uzun oluyor özellikle yusuf suresi biraz uzun.ben yavas yavaş okuyabiliyorum da:53:İnşallah hepimiz yavrularımızı sağlıcakla kucaklarımıza alırız.ve yavrularımız inşallah sağlıklı oldukları kadar da güzel ahlaklı,hayırlı ve sevimli olurlar:emir_bebek:

Canim 70 tane derken toplamdami 70 olacak
Yusuf suresidemi oyle biraz daha aciklarmisin
Hamileyken okudugun sureleri

Kızlar ben yeni konu açacağıma buradan sorayım dedim. Bende çocukluğumdan beri korku vardı. Geceleri kalkıp lavaboya gitmekten falan acaip korkarım, şimdi hele hamile olduğumu öğrendikten sonra daha da korkuyorum. Üzerimde sürekli taşıdığım Kuran-ı Kerim olmasına ve sürekli okumama rağmen bu korkudan kurtulamıyorum. Hele de üstte maddeler arasında geceleri aynaya bakma diyor ya zaten tırsaktım. Bizim ev ayna dolu :( gece doğal olarak artan tuvalet ihtiyacım yüzünden ne yapacağımı şaşırdım. Ne olur yardım edin, bu korkudan nasıl kurtulurum?

Kızlar ben yeni konu açacağıma buradan sorayım dedim. Bende çocukluğumdan beri korku vardı. Geceleri kalkıp lavaboya gitmekten falan acaip korkarım, şimdi hele hamile olduğumu öğrendikten sonra daha da korkuyorum. Üzerimde sürekli taşıdığım Kuran-ı Kerim olmasına ve sürekli okumama rağmen bu korkudan kurtulamıyorum. Hele de üstte maddeler arasında geceleri aynaya bakma diyor ya zaten tırsaktım. Bizim ev ayna dolu :( gece doğal olarak artan tuvalet ihtiyacım yüzünden ne yapacağımı şaşırdım. Ne olur yardım edin, bu korkudan nasıl kurtulurum?

canım inançlı insansın sen , nas, felak , ayetel kürsi oku. kendini ve evladını allaha teslim et. ondan buyuk güç mü var ki. allah korusun seni . O'na güven sen canım. hayırlı, sağlıklı hamilelik geçirelim inşallah.:nazar:

çocuğun dış güzelliği için yusuf suresi, iç güzelliği için ise muhammed suresi okunup dinleniyor diye biliyorum. ben de oyle yapıyorum cancaazlarım

batıl inanç belki ama aynalardan ben de rahatsız olurum bu yüzden yatak odasında evin girişinde aynayı kaldırdım.bol bol dua ediyorum felak,nas,ayet-el kürsi özellikle

Teşekkürler çok güzel paylaşım

ÂLİ İMRÂN-38: Hunâlike deâ zekeriyyâ rabbeh(rabbehu), kâle rabbi heblî min ledunke zurriyyeten tayyibeh(tayyibeten), inneke semîud duâ’(duâi).

Zekeriyya (A.S), işte orada Rabbine dua etti: "Rabbim, bana Senin katından temiz bir nesil bağışla, muhakkak ki sen duayı en iyi işitensin" dedi.

SAFFAT-100: Rabbi heb lî mines sâlihîn(sâlihîne).

Ey Rabbim! Bana salihlerden olacak bir çocuk bağışla.

ARAF-189: Huvellezî halakakum min nefsin vâhıdetin ve ceale minhâ zevcehâ li yeskune ileyhâ, fe lemmâ tegaşşâhâ hamelet hamlen hafîfen fe merret bihî, fe lemmâ eskalet deavâllâhe rabbehumâ lein âteytenâ sâlihan le nekûnenne mineş şâkirîn.

Allah, sizi bir tek nefisten yaratan ve kendisi ile huzur bulsun diye eşini de ondan var edendir. (İnsan) eşiyle birleşince eşi hafif bir yük yüklenir (gebe kalır) ve (bir müddet) onu taşır. Gebeliği ağırlaşınca her ikisi de Rableri Allah’a, “Eğer bize iyi ve sağlıklı bir çocuk verirsen, elbette şükredenlerden olacağız” diye dua ederler.

sağlıklı ve salih bir evlat için dualarımızı eksik etmeyelim.

arkadaşlar ben sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 8 e kadar hep işteyim. o sebeple iş yerinde okuyabileceğim gibi dualar var mı? bu başlık çokta güzel olmuş bence. keşke fırsatım olsada bende bol bol okuyabilsem bu surelerden. yaradanım hepimize sağlıklı sıhatli hayırlı evlatlar versin.

Back
X