"Hamilelikte oruç tutmak riskli!!!" gibi insanların gözünü baştan korkutacak tarzda söylemlerden kaçınmanın daha makul olacağını düşünüyorum. Bence hamilelikte oruç tutmak kişiden kişiye değişen bir durum. Kimi tutabilir kimi tutamaz. Gebeliği hepimiz aynı biçimde yaşamıyoruz sonuçta. Örneğin ramazan hamileliğimin ilk 3-4 ayına denk gelse mümkün değil tutamazdım. Aç durmam mümkün değildi. Şimdi de 7. ayımdayım, üstüste hergün tutamıyorum, günler çok uzun, havalar çok sıcak. Bir gün durup, bir gün tutuyorum. Denedim, bana bu şekilde uygun olacağına karar verdim. Bir sıkıntım yok kafam da rahat. Kimse bebeğine zarar gelsin istemez. Oruç tutanlara şaşıran arkadaşlara da ben şaşırıyorum. Sanki biz anne olmayacağız, sanki evladımızı herşeyden sakınmayacağız. Bu konuda ahkam kesenleri Allah'a havale ediyorum. Gebelikte oruç tutma konusu kişisel ve vicdani bir karardır, bir nevi Allah'la kul arasında bir meseledir. kimsenin durumunu bir başkası tartışamaz. Dinimiz bu konuda kararı annelere bırakmış ama bakıyorum da biz insanlar kimsenin kararını kendisine bırakmıyoruz.
Oruç tutsam mı tutmasam mı diye kafası karışanlara -sağlıklı bir gebelik geçiren, herhangi bir riske sahip olmayan,doktoru oruç tutmasına karşı çıkmayan (doktorun dindarlığı ve ilmi bu konuda çok önemli), fakat dayanıp dayanamayacağını kestiremeyen kararsız gruptan bahsediyorum- önce bir denemelerini öneririm. Ordan burdan söylenen olumsuz yorumlara aldırmayın (ki özellikle internette ahkam kesen çok), deneyin ne yaşayacağınızı görün kararınızı ona göre verirsiniz.
Oruç tutsam mı tutmasam mı diye kafası karışanlara -sağlıklı bir gebelik geçiren, herhangi bir riske sahip olmayan,doktoru oruç tutmasına karşı çıkmayan (doktorun dindarlığı ve ilmi bu konuda çok önemli), fakat dayanıp dayanamayacağını kestiremeyen kararsız gruptan bahsediyorum- önce bir denemelerini öneririm. Ordan burdan söylenen olumsuz yorumlara aldırmayın (ki özellikle internette ahkam kesen çok), deneyin ne yaşayacağınızı görün kararınızı ona göre verirsiniz.