Hamilelikte Oruç Tutmak Riskli!!!

hamilelikte oruç tutan anneler bilinçsizliğinden tutuyorlar,bırakın ne halleri varsa görsünler,sadece o doğmamış ve ana karnında aç kalan bebeklere üzülüyorum,seçmiş olsam böyle bir annenin karnında olmak istemezdim,daha henüz doğmadan beni aç bırakan anneye anne de demezdim....nasıl doğduktan sonra bile bir anne kendine değil önce çoçuğunu doyurur ya....hamileyken de önce bebeğinin boğazını kesmesin yemekten....elbette zaman gelir tutanlar bununda hesabını verecektir eminim......:47:

Hamileyken oruç tutmak bebeğe değil anneye zarardır. Bebek anne karnındayken en iyi şekilde bakılıyor ve korunuyor. Annenin imkanlarını kendi yaşamı için sonuna kadar zorluyor ve hayati tehlike olmadığı sürece asla aç kalmıyor. Anneye gelince günler uzun olması sebebiyle hipoglisemi, düşük tansiyon gibi sorunlarla karşılaşabilir. Bunlar nedeniyle baygınlık geçirebilir...

Dinimiz hamilelikte orucu zorunlu kılmaktan çıkardığı halde böyle bir kolaylık vermiş olmasına ragmen nedir bu oruc tutma ısrarı anlayamıyorum..siz kendinizi iyi hissedebilirsiniz mideniz bulanmıyordur başınız dönmüyordur acıkmıyosunuzdur (ki 18 haftalık hamileyim her 4 saate bir acıkıyor ve yemek yiyorum)vs vs..ama bebeğiniz?? onuda kendinizle birlikte aç bırakmaya hakkınız var mı bi düşünün 16 saaten fazla aç susuz bırakmaya??Sizce gercekten sakıncası olmasaydı Allah bunu zorunlu kılmaktan çıkarırmıydı??biraz düşünce lütfen.....

evet dinimiz bunu zorunlu kılmaktan çıkarmış,ama siz sanki "hamileler kesinlikle ve kesinlikle tutmasın" deniyomuş gibi davranıp insanları yargılıyosunuz.herkesin bünyesi,sağlık durumu,hamileliği birbirinden farklıdır.kimi kadın çok güçlüdür kimi zayıf,kiminin düşük tehlikesi vardır,kiminin yoktur v.s. v.s. dinimizde bu sebeple öyle bir imkan sunmuştur,"hamile olan kati suretle tutmasın" diye bişey yoktur,bu bi tercih meselesidir yani,bunu dinimiz bize sunmuşken size ne oluyor? Ayrıca hamileyken tutanların bebekleri "dahi" olabileceği gibi,tutmayanlarında beyin özürlü olabilir,hiç bişeyin garantisi bi kesinliği yoktur.

Dinimiz kolaylık dinidir, Zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız....

Benim annem banada kardeşimede hamileyken oruç tutmuş ve çok şükür ikimizde sağlıklıyız,ve zeka sorunumuzda yok, hatta ben bu sene evli olup, doğru dürüst çalışmadığım halde Ankara üniversitesi Din Kültürü öğretmenliğini kazandım :61:

şu an bende hamileyim, ilk gün tuttum ama dayanamadım ve bıraktım, yani diyeceğim şu ki, aslında insan kendi kendinin doktorudur, tutup tutamayacağına kendi karar verebilir, bu konuda da kimsenin kimseye bir yargı da bulunma hakkı yoktur...

evet dinimiz bunu zorunlu kılmaktan çıkarmış,ama siz sanki "hamileler kesinlikle ve kesinlikle tutmasın" deniyomuş gibi davranıp insanları yargılıyosunuz.herkesin bünyesi,sağlık durumu,hamileliği birbirinden farklıdır.kimi kadın çok güçlüdür kimi zayıf,kiminin düşük tehlikesi vardır,kiminin yoktur v.s. v.s. dinimizde bu sebeple öyle bir imkan sunmuştur,"hamile olan kati suretle tutmasın" diye bişey yoktur,bu bi tercih meselesidir yani,bunu dinimiz bize sunmuşken size ne oluyor? Ayrıca hamileyken tutanların bebekleri "dahi" olabileceği gibi,tutmayanlarında beyin özürlü olabilir,hiç bişeyin garantisi bi kesinliği yoktur.

kesinlikle katılıyorum..şayet bir sorun varsa tutulmamalıdır onun dışında hamileliği düzgün giden bir bayanın doktoruna da danışarak (ki medyatik doktorlar hariç kimse tutmayın demiyor) orucunu tutması gerektiğini düşünüyorum.
kuzenim ikiz bebek bekliyordu ve ben dahil herkes oruç tutmaması için baskı yapıyoduk ama dinlemedi hatta orucunu doğumda açtı..minikler şuan 3 yaşında ve maşallah çok sağlıklılar
bizim yüzümüzden oruç tutmasaydı o vebali nasıl verirdik?!

ben ramazandayken hamileymişim bilmeden orucumu tutmuştum.ama bilsem tutmazdım.dinimiz kolaylık dini.niye riske atayım ki.cengaverlik yapmaya gerek yok.doğumdan sonra kazası yapılır.çocuk karnımızda bizden besleniyor.16 saat bebeği sıkıntıya sokmaya gerek yok.suyu azalabilir bebeğin.tutanlara da saygım var.Ama ben tutmam.tutulmaması çok normal.tutmayanlara tuhaf bakılmamalı...

çok isteyen kadir gecesi tutar 1 güncük
sıvı eksikliği düşüğe neden olabiliyormus tehlikeli olabilir

herkesin bünyesi farklı, 4 haftalık hamileyken bilmeden, oruç tutmuştum 10 gün kadar. beni o kadar çok rahatsız etti ki en sonunda hasta insan gibi yataklık oldum. kusmalar, bulantılar vs o zaman başladı. sonra öğrendim ki hamileyim, bebeğim gayet sağlıklıydı, şu an da sağlığı yerinde ama olan bana oldu. herkeste farklı sonuçlar olabilir. tutabiliriz ya da tutmayabiliriz ama yargılamamak gerekiyor.

kimse burda hamile olan oruç tutacak illa diye ahkam ksmiyor ama bazı bilinçsizler ille de tutmayın diye kimi arkadaşımızın anneliğine laf edecek kadar ileri gitmişler sanki sonra kazasını yapıyorlarda kendileri!!! size düşmez arkadaşım kendini iyi hisseden tutar istemeyen sonra tutar annem erkek kardeşime hamileyken tutmuş kardeşim 54 cm ve 3.550 gram doğmuş şimdi dalyan gibi delikanlı gayet aklı başında başkalarının karnındaki bebeğe üzüleceğine kendi haline üzülsün birileri!!!!!!!!!!

peki lohusayken arkadaşlar ben bunu merak ediyorum yine yanı durum geçerli sanırım sonuçta lohusayken aç olmak daha mantıksız :49:

lohusayken oruç tutmak bilhakis haram 40 gün namaz oruç cinsel ilişki gibi şeyler adet döneminde olduğu gibi haram istesenizde tutamazsınız:))

peki kanama filan olmasa yinemi namaz oruç yasak yani bu 40 gün hiç bişey olmasa dahi ibadet yasakmı ?

Hamileyken oruç tutmak bebeğe değil anneye zarardır. Bebek anne karnındayken en iyi şekilde bakılıyor ve korunuyor. Annenin imkanlarını kendi yaşamı için sonuna kadar zorluyor ve hayati tehlike olmadığı sürece asla aç kalmıyor. Anneye gelince günler uzun olması sebebiyle hipoglisemi, düşük tansiyon gibi sorunlarla karşılaşabilir. Bunlar nedeniyle baygınlık geçirebilir...

bu kacinci ayinda olduguna baglidir arkadasim. ilk haftalarda belki pek farketmezsin ama son aylarda bebegin suya cok ihtiyaci oluyormus. bu yuzden dusuge sebep olabiliyormus Allah korusun sirf bu yuzden bebegini kaybetmek cok aci birsey. cunku kendi elimizle yapmis oluruz. benim annemde zamaninda oruc tutmus hamileyken filan ama cok sukur bizde saglikliyiz. illa herkeste olacak diye birsey yok, ama ya olursa? o zaman vicdanimiz hic rahat birakmaz.
bu sene Ramazani bizde bebegimle gecirecegiz Allah nasib kismet ederse, ama tutmam orucu olur biter. daha sonra tutarim onun yerine. Rabbim daha az sevap yazacak degil, ya da gunah yazacak degil bana.

jasmin_88
40 gun lohusalik icin verilen en uzun sure, senin lohusaligin daha once bitersen yikanip baslayabilirsin ibadetlerine diye biliyorum.

Hamilelikte oruç tutmak dinen sakıncası yok diye biliyorum. Hatta ilk 3 ay hariç tutulması gerekiyor bide son 1 ay

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X