HAMİLELIKTE PANIK ATAK VE KAYGI KORKULARINI NASIL YENEBILIRIZ.

ekin3509

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
135
69
73
Erzurum
merhaba arkadaslar 2 aydir saglik sorunlarim vardi simdide bu saglik sorunlarim bebegimi kaybetme korkusu beni panik atak yapti.surekli kotu dusunceler icindeyim.yemeden icmeden kesildim 4,5 aylik hamileyim hamileligimin tadini bile cikaramiyorum.evde yanliz kalamiyorum.ailem bir sure kaldi yanimda toparlamistim onlarin gitmesiyle korkularin geri geldi.bayilma hissi.nefes alamama korkusu ya evde yanlizken ölürsem korkusu beni yiyip bitiriyor.bebegimi sevemiyorum bile.Nasil toparlanicam bu dusuncelerimi bastiramiyorum.eşim durumumu anlamiyor anlatamiyorum hatta bikti bende 2 ayda kayinvaldemi cagirdim bir sure yanimda kalmasi icin gelmedi.hic arkadasim yok.sadece bir tane komsum var onuda biktirmak istemiyorum utaniyorum surekli yanima cagirmaktan mecbur degil kadin cocuk colugu var onunda.Eşim vardiyali calisiyor 24 saat yok gun asiri nöbete gidiyor.geceler gecmiyor uyuyamiyorum.gunduzleri rahat geciriyorum ama her hastalik gece cikarmis ya o hesap benim durumumda gece bunalima giriyorum.oyalanmak icin örgü örüyorum.Kumas boyama yapiyorum.netten oyun oynuyorum muzik dinliyorum ama hic biri oyalanmama yetmiyor cabuk sıkılıyorum.kadin dogum doktoruma iyi olmadigimi soyluyorum olabilir hamilelikte diyor bu kadar.psikiyatriye gidicem ama ilac kullanilmiyormus diye duydum.Benim gibi olan hamilelerden yardim.bekliyorum nasil aştiniz bu dönemi

Canim bebeginin sagligi, dogumun hakkinda endise duyman ya da evde yalnizken bir sey olacak korkusu bence cok normal. Eminim hepimiz yasiyoruz. Benim de esim vardiyali calisiyor bazi geceler uyuyamiyorum. Ama bu durumda esinin destegi cok onemli. Cocuk sahibi olmak kolay degil seni biraz anlamali ve destek olmali. Kendini yalniz hissedersen daha da dusuceksin bu bosluga. Etrafindakiler yardimci olmali..

Bu endiseler bence normal dedim ama surekli yasiyorsan ve artik cok abarti duruma geldiyse bence bi psikologa gorunmelisin. Ilac vermiyor psikologlar ilac verenler psikiyatristler. Sen psikologa git konus icini dok ve sana yardimci olsun. Hamileligin tadini cikaramayacak hale gelmissin cunku daha 5 aylik bile degilken.

EVET COK BUNALIMDAYIM COK YANLIZ HISSEDIYORUM KENDIMI CUNKU EŞİME DURUMUMU NE YAPARSAM YAPAYIM ANLATAMIYORUM.PSIKIYATRIYE GITTIM BUGUN ILAC VEREMIYCEGINI SÖYLEDI PEK YARDIMCI OLAMADI.PSIKOLAGA TERAPILERE YÖNLENDIRDI PSIKOLAGA GITME FIKRI IYI AMA MADDI OLARAK COK ZORLUYCAK BIZI BIR TERAPI 200 TL NE YAPICAGIMI BILEMEDIM NE KADAR TERAPIYE GITMELIYIM ONUDA BILMIYORUM.YANIMDA AILEM.OLSA GAYET HUZURLU OLUYORUM AMA YANLIZKEN KOTU OLUYORUM.DUSUNCELERIMI BASTIRAMIYORUMDA.BENDE KORKMAYA BASLADIM.HAMILELIKTEN ONCE BOYLE SORUNLARIM OLSAYDI TEDAVISINI OLURDUM COCUK DUSUNMEZDIM AMA BIRDEN BIRE BU DURUMA DUSTUM.AILEMIN YANINA GIDEYIM DIYE DUSUNUYORUM AMA EŞİMDE AKLIM KALICAK EVIMI ÖZLÜYCEM GIBI GELIYOR YOLDA COK UZUN YOLDA HUZURSUZ OLURMUYUM DIYEDE DUSUNMUYOR DEGILIM ALLAHIM YARDIM ETSIN INSALLAH HAYIRLISIYLA MAYISA BIR GELSEK.

Bulunduğunuz ilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmet Merkezine ya da Devlet Hastanelerinin Üniv. hastanelerinin psikiyatri bölümüne başvurarak ücretsiz olarak psikologla görüşme yapabilirsiniz. Geçmiş olsun

Ekin hanım merhaba.. Ben hamile değilim henüz ama yıllardır pa terapisi görüyorum işin komik yanı kendim de danışmanım.. Nefes egzersiLeri var nette.. Onlar size yardımcı olabilir.. Bir de devlet hastanesi psikiyatrisine giderseniz o sizi psikolağa yönlendirise ücretsiz yararlanabilirsiniz.. Çok geçmiş olsun sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız umarım.. Paylaşmak istediğinşz bir şey olursa yardımcı olmak isterim

Ayni ben. .işi herseyi bıraktım gelen teklifleri reddettim ilk haftalar sknti li geçiyordu dinleniyordum. Daha öncede 1dusugum var onunda verdiği psikolojiyle acayip hallerdeyim. Ayda 1 kontrol yerine ayda 3 falan gittim sürekli ağrım sancim var panikle hastaneye gidiyorum artık skldim alışverişe bile baslamadik .içimdeki heyecan gitti. Yerine moral bozukluğu hastalıklı surat ve sürekli yatan mizmiz biri geldi ailemn yanına gitmeyi düşünüyorum bu kez ya bişey olursa orda eşim yanımda olmayacak kafası var. KV mlerde ailemde gelmiyorlar doğuma gelcez zaten diye. Berbat psikolojideyim arkadaş yazınca kendmi gördüm ama benm ölcem falan değilde bebegime bişey olacakmis hissi var allah yardimcmz olsun.ileriki haftaları hayirlisiyla gorseydik

Arkadaşlar her gebede olağan Şeyler bunlar benimde takıntılarımı korkularımı anlatmakla bitmezzzz hepsi yavrularımız için önce moral bozan kötü Herşeyden kendimizi uzak tutucaz ve gecicek bunlar unutucaz hersey çok güzel olacak bunu bilelim Allah'a sığınalım bize yeter için sıkıldığında bol dua edelim

MERHABA ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN KAC HAFTALIKSIN .. BEN psikolağA GITTIM 4 SEANS OLARAK BIRAZ RAHATLAMISTIM AMA EN SON SEANSTA BANA DOGUM KONSUNU ANLATTI VE BENIM SEZERYAN OLUCAK AMELYATLIYIM DAHA ONCEDEN BEBEGIMI KAYBETMISTIM OYUZDEN BANA SEZERYANI ANLATTI BELDEN ANESTEZI YAPTIRMAMI ANLATTI SIKINTILI BIR KISIYE BUNU ANLATMAK COK ERKEN BENCE BEN GENEL ANESTEZI ISTIYORUM DEDIM BIRAZ USTUM EGELDI DUSUNCEMI DEGISTIRMEK ICIN BENDE SEANSLARI BIRAKTIM.BEN 25 HAFTALIK OLDUM DAHA BEBIS ICIN HIC BIRSEY ALMADIM SANKI BENI ENGELLEYEN BIRSEY VAR HEVES EDIYORUM AMA ERKEN DAHA DIYIP VAZGECIYORUM HALA SEVINEMIYORUM BILIYORMUSUN AILEMDE YOK YANIMDA YANLIZIM BENDE DOGUMDA GELICEKLER AMA ZAMAN GECMIYOR SANKI DUA EDIYORUM SUREKLI , COK BUNALIMA GIRINCE ( YA SABUR ) CEK TESBIHLE , YADA LA HAVLE VE LA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM . DIYEREK TEKRARLA BIRAZ RAHATLATIYOR.

MERHABA COK TESEKKUR EDERIM..DEVLET HASTANESINE GITTIM YARDIMCI OLAMIYCAKALARINI SÖYLEDILER PSİKOLAGA YONLENDIRMEDILER ÖZELE GIDEBILRIISNIZ DEDILER BU KADAR.. ÖZELE GITTIM AMA BIRAZ SORUN YASADIK MADDI OLARAK COKDA ZORLANDIK YARIM SAAT SEANSA 150 TL ÖDEDIM MADDIYATTANDA GECTIM SON ZAMANLARDA DOKTORUM FAZLA USTUME GELDI YADA BEN OYLE ALGILADIM BILEMIYORUM.FAYDASI OLDU MU OLDU BIRAZ RAHATLADIM AMA YINEDE UMUTSUZ MUTSUZ DEVAM EDIYORUM HAYATIMA SANKI HIC DOGUM YAPAMIYCAKMISIM GIBI DOGUMDA OLUCEKMISIM GIBI HAYAL GIBI GELIYOR HERSEY. KORKUYORUM ACIKCASI DESTEGE COK IHTIYACIM VAR AMA DESTEK OLUCAK KIMSEM YOK..

Benm korkum her hamile gibi Allah korusun bebegime bişey mi oldu diye ağrı sancı olduğunda. Daha haftasonu 23.hafta olcaz inşallah. Doğumdan falan korkmuyorum tek düşüncem sağ salim hayırlısiyla kucağıma almak. Öyle doğumda ölcem falan vs düşünme. Insan bazen psikologu kendisi oluyor kafada bitirmeden içinde sindirmeden başkası ne derse desin duymuyoruz çoğu zaman. allah herkese hayırlı dogumlar nasip etsin

Ya ne demek yönlendiremiyorlar çok saçma.. Bir de terapide önemli olan devamlılıktır.. Ve danışmanınızı sevmek.. Eğer onla iyi ilişki kurarsanız ona güvenirseniz terapiden uzun vadeli olumlu sonuçlar alırsınız.. Öncelikle yapılan araştırmalara göre şu zamana kadar hiç bir panik atak hastası panik anında ölmemiş.. Bunu hiç unutmayın ben atak esnasında da danışanlarımda da bunu hep uyguluyorum.. Bir de her gün sabah yatar pozisyonda bir elinizi göğsünüze bir elinizi de karnınıza koyun.. Burnunuzdan nefes alın 10 kadar sayın ağzınızdan verin.. Her 3 kere bunu tekrarlayın.. Atak eanasında da nefesinizi bu şekilde alın sakın ağzınızdan nefes almayın.. Aklınıza doğumla ilgili kötü bir şey geldiğinde doğacak bebeğinizi ona sarılacağınız anı düşünün.. Ayrıca vücudunuza konsantre olmamak için kendinizi rahat hissettiğiniz bir şey yapın.. Eşinizle konulmak, tv izlemek gibi.. Netten çok araştırma yapmayın.. Tabi tedavinin ileri zamanında psikoloğunuz eşliğinde hoşunuza gitmeyecek şeyleri okuyup atakları kontrol etmeyi de öğreneceksiniz ama daha zamanı var.. Unutmayın ankaiyete bozukluğu yani kaygı problemi panik atağa yol açar.. Şeker hastalığı gibi bir hastalıktır ve tedabş edilir. Korkmayın sakın.. Yardımcı olmaya çalışırım size elimden geldiğince

seanslara devam edin derim ben.. Eğer doktorunuzla sıkıntınız yoksa aynı doktara devam edin.. Sizinki daha önce yaşadığınız olayın anksiyetesi.. Yaşanmışlıklar bilinçaltımızı etkiler.. Gayet normal yaşadıklarınız.. Zaten hamileliğin verdiği gerginlik hassasiyet ve hormonal değişim de var.. Seanslara devam edin lütfen.. Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…