Hamilelikte pecete yeme istegi

Badana boyasi ve kömür yiyende duydum benim burnumada tuzlu tuzlu deniz kokuları geliyordu bildiğiniz deniz aserdim eşimle ara ara sahil kenarina gidiyordum ayrica deniz kokulu birde dus jeli buldum onla banyo yapiyodum. Bu aralarda sulu sulu çıtır çıtır yaz karpuzu olsada yesek pesindeyim. Bak yine canim çekti.

Yok artik desem darilmazsin di mi? Kabiz olursun yahu :)

Sen pestil bilir misin? Git hemen ondan al. Aksamlari ondan ye. Hem o cigneme istegini giderir hemde faydali. Cigdosumm

pecete selüloz yani agac. kar yemek isteyen, kömür yiyen, sünger ve pamuk yemek isteyen, kokulu silgi yiyen gördüm ve duydum.
selulozun ne denli sana zararı olur bilmiyorum. cok olacagını sanmam cunku yarı doghal. işlemden geciyor ama ne tür bir işlem tam bilmiyorum. doktr. sor. utanma.
gebelikte abbuk sabuk şeyleri canı ceken cok insan var.
mesela kömür yemek vitamin eksikliginden ileri geliyor. küçük cocuklarda görülür. toprak yemek filan.. belki seninde vitamin mineral eksikligin vardır. dokt. muhakkak söyle.

Haklisin canim ya..

Iki dogum yaptim canim hic bisey istemedi. Her zaman yediklerimi bile yiyemedim.

Simdi hergün bisey aseriyorum

Cigdosumm
alıntıdır : peçete konusunda değil ama kraft kağıt konusunda az da olsa bilgim var.

Peçetenin hammaddesi kağıt demişsiniz ama peçetenin hammaddesi selülozdur,kağıt nühai üründür.kraft kağıt sektöründe hammadde ağaç selülozudur yada tesis eski şirketim gibi entegreyse direk ağaç(ibreli ağaçlar yani çam ladin göknar vs) kullanılıp selüloz üretilir. Türkiyede bildiğim kadarıyla entegre peçete tesisi yok yani kuvvetle muhtemel hazır selüloz alıp üretim yapıyorlardır.

Ben kısaca kraft kağıdı anlatayım aynı olmasa da temel presipleri birbirine benzer.

Ağaç kabuklarında arındırılır(chipper); odunlar 4-4 cm ebatlarında yonga(yada cip denir) haline getirilir daha sonra yongalar pişirme kulelerine gönderilip buhar ile pişirilir ve yongadaki selülozlar refiner'a gönderilip öğütülür. öğütülen selüloz hamur haline gelir ve hat boyunca suyunda arındırılarak kuru kağıt elde edilir kağıt bobin haline getirilip istenilen ebatlarda kesilir ve stoklanır.

Krat kağıt sektöründe hammadde ve enerji(buhar üretimi için) maliyeti oldukça yüksektir.

şimdi bu bilgi ile ( dogru ise ) selüloz agactan üretilir. ama peçete firmaları hazır selüloz alırmış.
demek ki sen yiyeceksen fabrikasında agac alıp -selüloza dönüştüren firmanın kagıtlarını alıp yiyeceksin kötünün iyisi
bunun da tek sakıncası var işlem. agartıcı kullanıyorlarsa ki kulanıyorlardır. bu.
ama teşbihte hata olmaz benim köpeklerim hep kagıt pecete yer. hiç biri ölmedi. deney %100 başarılı

Neyyy dedim basligi görünce normal seylere bile asermedim hamileyken.
Zor bi durum bi doktora sormalisin

Ya bu cok tatliiii :)
Ilk.kez duyuyorum
Kagit pecete hani.tatsiz tuzsuz.bisey ya
Farkli.bir tat falan mi aliosun acaba.
Annem de bana surekli " yavrum ne bicim hamilesin sen, canin hic mi hicbisey istemiyor" diordu
Nazar etti canim fena nargile istiyor bikac gundur uykularim kaciyor
Silinsin gtsin istorum bu dusunce

Benim arkadaşımda tebeşir yiyordu, ayrıca evin duvarlarını kemirenide duydum, aş ermek vitamin eksikliğidir, lütfen kendinize hakim olun sonra mide sindirim problemleri çıkabilir.

Cok tatli yaa tastigin altında beyaz sabun :)

Muhtemelen bunun sebebi iç güdüsel. Bir vitamin ya da mineral eksiğiniz var ve bedeniniz içgüdüsel olarak onu size sağlayacağını düşündüğü metaryali ne kadar manasız olsa da istiyor. Bir arkadaşım çocukken canı çok peçete istediğini, ailenin tüm peçeteleri sakladığı en son koli kemirdiğini anlatmıştı. Oluyor yani. Bence tez vakitte hamilelere uygun bir multi vitamine başla.

O ne ki :) benim bir tanıdığım sabun rendeleyip yiyordu :) aman canın çekmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…