Hamilelikte Reflu ve Çözümü

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
441
1
48
Diğer
2 aylık hamileyim ve sanırım bende reflu başlangıcı var. Hiç birşey yiyemiyorum. Yediklerim burnumdan geliyor, karnımda inanılmaz bir şişkinlik ve yemek borumda yanma var. Sizce ne yapabilirim günlerim çok zor geçiyor, ilaç almadan aç kalmadan bu durumu hafifletme şansım yok mu :((

Canım turşu ve baharatlı şeyler yeme. Karnını çok doyurmadan kalk yemekten, asitli içeceklerden ve hazır meyve sularıni tüketmemeye çalış kivi gibi eksi meyveleri tüketme bunlara dikkat etmen lazım birde gece yatarken yüksek yastik kullanırsan rahatlarsin. Bende aynı durumu yaşadım geçmiş olsun bu arada bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallah

Canım turşu ve baharatlı şeyler yeme. Karnını çok doyurmadan kalk yemekten, asitli içeceklerden ve hazır meyve sularıni tüketmemeye çalış kivi gibi eksi meyveleri tüketme bunlara dikkat etmen lazım birde gece yatarken yüksek yastik kullanırsan rahatlarsin. Bende aynı durumu yaşadım geçmiş olsun bu arada bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallah

tşk ederim canım :))

en azından hamileliğinin ilk evresinde süt le hafifletebilirsiniz o yanmayı. yanma hissettiğinizde birkaç yudum süt için.
içtiğiniz su mrkasının ph'ını kontrol edin,ph'ı en yüksek olanını yani en bazik olanını tercih edin.
ama maalesef hamileleğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin mideye baskısı arttığından; çok daha fazla rahatsız etmeye başlıyor,
o zamanda bitkisel bir şurup var doktorunuzdan ismini öğrenir alırsınız. yoksa başa çıkmak zorlaşıyor.
bu arada da meyve gibi asitli bir şey yediğinizde , hemen arkasından birkaç yudum süt içmeye çalışın.

2 aylık hamileyim ve sanırım bende reflu başlangıcı var. Hiç birşey yiyemiyorum. Yediklerim burnumdan geliyor, karnımda inanılmaz bir şişkinlik ve yemek borumda yanma var. Sizce ne yapabilirim günlerim çok zor geçiyor, ilaç almadan aç kalmadan bu durumu hafifletme şansım yok mu :((

Off ya ben de çok çekmiştim hamileyken reflüden.. önce soda içiyordum doktor günde 1 taneyi geçme dedi. Ben tesadüfen keşfettiğim bir şeker vardı. Olipsin mavisi.. Allahım nasıl hayatımı kurtardı o zaman anlatamam.. ben merkezden baya uzak çalışıyorum bazen yanımda unutuyordum da getirmeyi birini gönderiyordum almak için o kadar fena oluyordum yemediğim zaman o şekeri. Baya hafifletiyordu. Şiddetle denemeni tavsiye ederim.

Back
X