Hamilelikte safra kesesi taşı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bmas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bmas

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
22
20
8
38
Merhaba arkadaşlar, 18 hafta 4 günümde ani gelişen sırt ağrısı nedeniye acile gittim. Bebeğimin sağlığı yerindeydi. Sırt ağrım nedeniyle EKG çekildi idrar tahlili yapıldı bir sorun görülmedi. Acilde parol ve buscopan serum sonrası yaklaşık 2 saat sonra ağrım dindi eve döndüm. Bu sırada kadın doğum doktorum bobrek taşı ihtimali nedeniyle ultrason istedi. 2 gün sonra ultrason çekildiginde safra kesemde 5 mm ve cok sayida küçük küçük taşlar bulunduğu görüldü. Bunun üzerine doktorum tavsiye ettiği bir genel cerrahla görüştüm. Hiç muayene etmedi tahlil istemedi direk eninde snunda ameliyat olman lazim dedi ve karşılaşabileceğim riskleri anlattı. Hafif seyretme ihtimali de olduğunu, safra kesesi iltihabı, sarılık hatta pankreas iltihabına kadar ilerleyebilme ihtimalini söyledi ve katar senin dedi. Sonrasinda ben cok korkuttum seni simdi bi sure bekleyelim yine bir agri atagin olursa o a gore karar veririz yumurta yagli yemek ve kizartma yeme dedi. Ağlaya ağlaya çıktım odadan. Neye Nasıl karar vereceğimi bilemiyorum. Bugün 19 hafta 5 gün olduk ve cok sukur o kadar şiddetli bir ağrım olmadı. Yağsız ve hafif beslenmeye çalışıyorum ama bebeğim beslenemeyecek diye de çok korkuyorum. Ameliyat olsam anestezinin etkilerinden bebeğim etkilenir diye tedirginim olmasam ilerleyen dönemlerde kanallar genisleyecegi icin hem bebeğim hem kendim için daha ciddi sorunlar yaşamaktan korkuyorum. İnternette ve eşe dosta çok sordum ama henüz hamilelikte safra kesesi sorunu yaşayan ve sonucunu paylaşan çok fazla kişi bulamadım. Böyle bir sorun yaşamış ve tedavi görmüş olan var mı? Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum..

İyi geceler bmas suan 18 haftadayim bende senin gibi malesef safra taşı sorunu yaşıyorum 15 er gün arayla 3 defa acillik oldum ikincisinde teşhis konuldu iltihap vardı onu antibiyotik ile gerilettik bir sıkıntı kalmadı cerrahla görüştüm en son geçen cuma karaciğer enzimlerim yüksek çıktı takip edecem dedi ve cok strest oldum ama acilden sonra ağrı sızım kalmıyor bol bol dua ediyorum yediklerime dikkat ediyorum kahvaltı peynir ekmek zeytin çorba salata yağsız şeyler böyle tek duam sadece gebeliği geçirmek sonrası kolay suan bebegimi düşünüyorum o kadar

Gecen yaz gebelık dusunurken aynı sızınkı gıbı sırt agrılarıyla doktorluk oldum ancak benım agrılarım sızın kı gıbı gecmedı 2 hafta fılan yattıktan sonra acıl amelıyat oldum ayrıca gobek fıtıgıda varmıs , laporoskopik oldum ameliyatı .
doktor 6 ay gebelık dusunmemelısın dedı karın buyuyecegınden dolayı sanırım rısk olacaktı. Gıttıgın doktora guvenıyormusun bılmıyorum safra kesesındekı taslar evet basınıza bela olabılır ama gebelıkte amelıyat olmalımı bılemıyorum ben acıbadem maslak cıhan uras'ta amelıyat oldum . ıstanbuldaysan gıdıp gorusmenı tavsıye ederım
yemeklerıne cok dıkkat et kızartma zaten gebelıkte olmaması gereken bısey cıg domateste sanırım boyleydı bol bol su ıcıyorsundur zaten

Merhaba K kbrayldzmm öncelikle geçmiş olsun Allah'ım sağlıklı sıhhatli bir şekilde yavrularımızı kucağımıza almamızı nasip etsin. Yaklaşık 10000 hamileden birinin başına gelen bir sorun yasıyoruz ve bu nedenle çok sayılı kişi yok (olmasında zaten). Dün bir eski komşumuzla görüştüm o da hamilelikte safra kesesi sorunu yaşamış doğumundan sonraki 50. gününde ameliyat olacakmış ve ameliyat için yaklaşık 10 günü kalmış. Onun taşları en büyüğü 21 m ve küçük küçük taşlar ve safra çamuru imiş. 8.aya kadar bir şekilde idare ettiğini ve iltihaplanma sorunu yaşadığını ilaçlar ve rutin kan testleriyle karaciğerinin devamlı kontrol edildiğini söyledi en son bebeğe etkisi olmayan ve taşları küçültme etkisi olan bir ilaç denendiğini ve işe yaradığını sonrasında da sezaryen ile bebeğini kucağını aldığını söyledi. Beslenme seklini sorduğumda kahvaltı peynir ekmek zeytin, her tür çorba (kendisi pek et ve türevi yiyemediği için) ve bolca komposto. arada ızgara balık ve köfte tamamıyla yağsız şekilde. bol bol su içip safra kesesinin kasılmasını en aza indirdik. sadece bu şekilde beslendim bende bebekte gayet iiyiz dedi. bunun dışında bol bol dinlen işten geldiğinde uzan ve stres yapma bebeğini taştan çok stres etkiler dedi. İyi yanlarını düşün ben sadece 8 kilo aldım böyle beslenerek fazla kiloda almazsın diye de ekledi.

İnternet teki safra diyetlerine baktığım zaman da zaten beslenme şekli bu. ben hayatımdan çikolata, kakao, hazır her türlü atıştırmalık, yumurta, kızartma ve yağlı yiyecekleri çıkardım. Özellikle vurgulanan fazla kilo alınmaması. karbonhidrat ağırlıklı beslenmekte kilo sorunu yaratacağından bende çorba ve komposto ağırlıklı beslenmeye başladım. en az 2 lt su içiyorum. Ve yediklerimi çok çok iyi çiğniyorum. Fark ettim ki mide bulantılarım ve yanmalarım da azaldı. hafif hafif ağrılarım gün içerisinde oluyor ama acile gidecek kadar olmadı henüz. Elim yüreğimde yine aynı ağrıyı yaşama korkusunu atmam mümkün olmayacak.

CuteMom kadın doğum doktorumun görüşü mümkün olduğu sürece hamile bir kadına ameliyat yapılmaması. Eğer ki çok acil bir durum gelişirse zaten senin karar vermeni beklemeden müdahale etmek zorundayız Allah korusun trafik kazası da geçirebilirsin apandisitte sorun yaratabilir dedi. Şimdilik bekleyelim bakalım ağrı atağı olacak mı olursa ondan sonra tekrar konuşalım dedi. O yüzden beklemedeyim. İnşallah acil bir durum gelişmez ve ameliyatı doğumdan sonra olma şansım olur...

Allahın ıznıyle merak etme ınsallah
dogumdan sonra amelıyatını ertelemez olursun butun sıkıntıların son bulur canım

Çok ama çok teşekkür ediyorum yediklerime dikkat ediyorum geçen hafta karaciğer degerlerim yüksekti dün baktirdik tekrar iki değerim tamamen normale döndü bir değerim yarıya kadar düşmüş yine takip edecez suan 19 haftaya girdim gebelikte sadece 2 kilo aldım şükür bebeğim iyi bir sıkıntı yok sadece ben ara ara safradan dolayi çok sıkıntı yaşıyorum mesela dün akşam salatamı domatesli yaptım ve bunu bilmiyordum bugün inanılmaz sırt ve göğüs kafesimde ağrı yaşıyorum gebeligim geçsin inşallah hemen tedavisine baktiracam tecrübeli biriyle konuşmak çok iyi

Merhaba. Ben üç ay önce doğum yaptım. 8 haftalık gebeyken tesadüfen safra kesemde taş olduğunu öğrendim. Gebelik boyunca hiçbir ağrı çekmedim ama yine de yasak olan şeyleri yemedim. Bu durumda doktorlar mümkün olduğunca dogum sonrasına ertelemek isterler ameliyatı. Sağ salim doğurursunuz inşallah.
Bebeğiniz de iyi besleniyordur merak etmeyin :) ne güzel sağlıklı besleniyorsunuz çok kilo almazsınız bu sayede:) fazla kilo Bebek için de iyi değil zaten.

K kbrayldzmm yazdiklarini şimdi okuma fırsatım oldu. Şimdi durumun nasıl? Gittiğim genel cerrah hiç bir test istemeyince bende iki hafta önce acilde karaciğer değerlerime baktirdim. Üç farklı bilirubin değerine ve alt ast değerlerine bakarak bir sıkıntı yok dedi acilde ki doktor. Bu arada safra kesesi icin iyi bir doktor aradım ve buldum. Bi aksilik olmazsa bu hafta salı veya perşembe günü muayene olacağım kendisine. Muayene sonrası yine burdan yazarım. Bu arada kadim doğum doktoruma hiç gidemedim bu hafta cuma günü randevum umarım bebeğim de iyidir. Herkes zayifladigimi söylüyor korkumdan tartilmiyorum nasıl olsa cuma günü belli olucak. Çorba konusunda çok sıkıntı yaşıyorum hep aynı şeyler. Sen neler yiyorsun. Ben salata da yiyemiorum ama cacık çok iyi gelio. Kahvaltı standart artık peynir zeytin sandviç ekmeği çok iyi geldi bu aralar. Havalar biraz daha isinsa da hormonsuz sebze bulabilsem. Köfte balık hep ızgara, makarnayi da genelde Yoğurtlu yiyorum. Instagramda Hamile anneler sayfasında da soruyorum genelde pek bu sorunu yaşayan yok..

Canim ben konuyu simdi gorebildim suan nasilsiniz peki sancilar nasil ilerledi galiba ayni haftadayiz suan ne durumdasiniz cok merak ediyorum bende 1 ay oldu hastaligimi ogreneli suan29 haftaligiz

Selam Kızlar,
2012 eylül ayında hamile olduğumu öğrenmiştim hamileliğimin 2. Ayında evde bi akşam üstü koltukta otururken aniden bir sancı girdi kaskatı kesildim soğuk terler döküyordum 10 dakika aynıydı düşük yapıyorum sanmistim sonra gecer sandım daha şiddetli geldi hemen eşimle göztepe acile gittik radyolojik muayene için hastane musait değildi beni numune hastanesine sevk etti tabi akşam 8 de başlayan sancılar gece 12-1 safra taşı dedi ilk defa duymuştuk o gece müşade altında tuttular sonraki süreç hemen hemen herşeyi yemem yasaktı yağlı baharatlı çiğ sebze meyve bi yandan aşırı midem bulanıyor 1 ayda 10 kilo falan vermiştim ilk 4,5 ay mide bulantım cok yogundu bişey yiyememekten serum yiyordum acilde... 38. Haftama kadar 5-8 kere sancı ağrı yüzünden acillik olmuştum en fazla parol serum takıyorlardı bide her muayenede önce kadın doğum sonra genel cerrahi bölümü onayladıktan sonra ... 38 de ağrılarım çok olduğu için aldık bebeği epidural spinal anestezi herneyse doğumumu görmüştüm :) 2680 gr erkek Bebek dunyaya getirmeyi başarmıştım 1 hafta sonra en şiddetlisinden bi agrı daha geldi ilk anneler günümde kartal acilegittim (buarada emziriyordum sütüm kesilmesin diye bebek bi kaö daha emsin diye beni ameliyat yapmıyordu) 1 ay hastanede yattım berbat bi logusalık geçirdim sinir krizleri mr makinesine girememler yavrundan uzak kalmalar kanala taş kaçmış karaciğer enzimleri ggt alt ast 400-500-600 lerde idrarım çok koyu turuncu gibi geliyordu bu arada 2 kere ağızdan ercp işlemi ile marmara hastanesinde almaya çalıştılar yine olmadı doktorum en sonunda kapalı ameliyat etmek için uğraşıyordu bir yandan neyse ameliyata girdim 2.5 saat sürdü ameliyatim değişik bi sistemle kanaldaki taşımıda almıştı ve çok şükür kurtulmuştum allahım çaresiz dert vermesin geçmiş olsun ...( bunu yazarken şuan el ayak ağız hastalığı geçiriyorum tedavisiz bi hastalık ) kendi seyrini yaşatmadan bırakmıyor ellerim çok acıdı yazarken

Cok gecmis olsunn bende suan sizinle ayni durumdayim iste 31 haftalik gebeyim ve suana kadar 4 defa acillik oldum bu yuzden o siddetli sancilari yasadim suan hersey yasak dediginiz gibi cok zor ne yesem be yemesem sasiyorum artik allAh dermansiz dert vermesin kimseye bu yuzden yinede sukurler olsun diyorum her seferinde peki birsey soracagim kac tas vardi safranizda ve safra kesenizi komplemi aldilar sizin

Kese komple taş doluymuş tek çaresi ameliyat zaten umarım kapalı ameliyat olursunuz sorun çıkmadan... Bide sütün kesilmesi gibi durum yok sür sağma makinesi alın ilaçlı sütü atıp temizini bebeğime yollamıştım makine ayrıca sütün daha çabuk gelmesine yardımcı ve uç çıkmasınada yardımcı oluyor bünyesel mi bilmiyorum ki zaten biz bol su içiyoruz su sür yapıyor 2 yaşına kadar emzirdim hala ilk günki gibi sütüm vardı :) zorla bıraktırmıştım inanmalısınız allah yardımcınız olsun nerde ameliyat düşünüyorsunuz

İcimi gercekten rahatlattiniz emzirme konusunda cunku gercekten biliyorum ki sancilar bir sekilde dinecek dermansiz bir dert degil bebegim icin hep cok endiseleniyorum.benim kendi abim doktor oldugu icin ameliyatimi o gerceklestirecek oda hic bir sikinti olmayacagini soyluyor bebegi emzirmem konusunda ama yinede bir anneden duymak daha ic rahatlatici.yani tek sıkıntim benimde suan aslinda 38. Haftaya kadar dayanabilmek cunku aksi taktirde bebek zarar gorebilirmis bu durumdan iltihap baslamisti o yuzden antibiyotik kullanip ayni zamanda yediklerime dikkat etmeye calisiyorum ki agrilar olmasin zaten her sekilde kadin dogumcumda bebegin tersten geldigini ve donmesinin cok zor oldugunu soyledi boyle bir durumdada sezeryan olacagimi belirtti

Hanimlar merhaba
Hamilelikde gelen gogus altindan baslayip sirta vuran sancilari hep bebege baglamistim
Kac kez kadin dogum acile gitsem bir sey yok deyip geri gomderdiler
En sonunda dogumdan 50 gun sonra artk dayanamadim acillik oldum sonuc safra kesesi ve taslar acilen yatis yapildi 2 gun yattikdam sonra ameliyat oldum 1 gece daha yatip ciktim
Yaklasik 20gun oldu bir sorun yasamadim
Ama dun aksamdan beri hafif sancilarim var kesenin alindigi yerde
Boyle bir sey yasayan var mi

Canim suan hamilemisin peki?

Bu arada cok gecmis olsun benim kayinvalidem 4 ay once falan safra kesesi ameliyati oldu agri olmasi cok normal o halen bile agrilarim oluyor diyor kesenin alindigi yerden ve hala yediklerine cok dikkat ediyor ve senin daha cok yeni sanirim gayet normal agrilarin olmasi ameliyati olan cogu kisiden duydum bunu bende dogumumdan sonra olacagim bu ameliyati suan hamileyim bende 32 haftaligiz dogumdan sonra alinacak safra kesem.

Hamilykn iyi ki farketmedm yoksa ben stresden olurdum sanirim hep bebk yukari cikiyor diye dusunuyirdum
Bu zamana kadar olmadi agrim ondan telas yaptim

Selamün aleyküm hanımlar 19 haftalık hamileyim ve benimde safra kesemde 10-15 tane taş var , sürekli ağrılarım oluyo doktorun verdiği ilaçlar var bunları kullanıyorum benim gibi ilaç kullandınız mı bebeğinizde bı problem oldumu daha sonra hamilelik süreciniz nasıl geçti hamileyken mi ameliyat oldunuz doğumdan sonra mı ağrılarınız ne durumdaydı gebelik süresince bilgi verirseniz çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…