- 6 Ağustos 2016
- 6.007
- 9.730
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doğrudur sadece idare edebilirdi diye düşündüm bide tehdit etti gelmek istemiyorsanız form doldurun bebeğiniz doguncada aşıları nerde isterseniz yaptırın diye....Kilo değil de tansiyon için evet. Çünkü bazen 1 gün önce normalken komşusunun işi için geldiğinde hadi bi tansiyonuna bakayım diyince neler çıkıyor anlatamam. Bize verilen eğitimlerde de gebe selam verse tansiyonuna bakın diyorlar.
Bakanlığın el atması lazım gerçekten doktorla iletişim halinde olsalar kimse problem yaşamazdı...Yanlış bilgi veren kafadan sallayan o kadar çok hasta var ki... Siz de haklısınız bir yandan. Bakanlık sağolsun böyle birbirine düşürdü çalışanla hastayı. İdare edeceğiz artık. Benim hastalar da arkamdan söyleniyordur böyle muhakkak :)
Asm de Walkman boyutunda bir alet kullanıyoruz ve maalesef aşağı yukarı 25. Haftadan sonra duyuluyor. Öncesinde de duyulduğu olabiliyor ama duyamadığımız anneler panik yaptıkları için 33. Haftada başlayan izlemde bakıyoruz genellikle. Bakanlığın tanıdığı süre içinde verilerin gönderilmesi gerekli. Süre bitince maalesef cezası kesiliyor. Ve siz gitmediğiniz için sorun yaşayacaklar için sağlık ocağı izlemi istemiyorum diye imza atmalısınız. Yoksa maaşlarında maalesef kesinti olacak. Bu nedenle bakanlık hasta ile çalışanının birbirine düşürüyor diye. Ee hamileyken gelmeyen çocuğunun aşılarına da gelmez şimdi düşüncesiyle kaydını başka yere aldırmanı istemiş. Daha da gitmezssen evine gelecekler imza için. Evde yoksan komşulardan imza alacaklar geldik evde yoktu şahitlik diye. Sonra tSM den ekip gelecek hemşire doğru mu söylüyor diye... aşı için de gecikirseniz bebek doğunca sosyal hizmetlere bildirilecek ve dava açılacak size. İşin gidişatı böyle. Hemşire hanım da tüm yoğunluğun içinde hastaları bekleterek evinize gelecek evrak düzenleyecek bıdı bıdı bıdı bıdı uzayıp gidiyor. İşimiz zor. Lütfen yardım... Ayrıca özeldeki doktorunuz işini eksik yapıp bakanlığa veri bildirimi yapmadığı için oluyor bunlar. Hemşirenin yerinde olsam sağlık Bakanlığına dilekçe veririm şu şu Dr veri girişi yapmıyor diye. Yapmak zorunda. Az vermedim o dilekçelerden :)Doğrudur sadece idare edebilirdi diye düşündüm bide tehdit etti gelmek istemiyorsanız form doldurun bebeğiniz doguncada aşıları nerde isterseniz yaptırın diye....
Bide hiç bebegin kalp atışına bakmadı ilk gebeligimdede bundada şimdi onu bahane etmesi de delirtti...madem bakılıyodu niye şimdiye kadar bakmadın demi...ne zaman gitsek sohbet muhabbet içindeler kısırlar orguler falan...
Haklısınız ama gene de idare edebilirdi çünkü eşimin izin alamadıgını ve diğer çomugumlada gelemeyeceğim i biliyordu...ki ben kendine bilgi vermek için aramıştım değiştireceğim zaten bi daha o bayanla muhattap olmak istemiyorum..ilk gebeliğimdede hiç bakmadı o aletle biraz burdakiler laylaylomlar sizinde başınızı ağrıttım kusura bakmayınAsm de Walkman boyutunda bir alet kullanıyoruz ve maalesef aşağı yukarı 25. Haftadan sonra duyuluyor. Öncesinde de duyulduğu olabiliyor ama duyamadığımız anneler panik yaptıkları için 33. Haftada başlayan izlemde bakıyoruz genellikle. Bakanlığın tanıdığı süre içinde verilerin gönderilmesi gerekli. Süre bitince maalesef cezası kesiliyor. Ve siz gitmediğiniz için sorun yaşayacaklar için sağlık ocağı izlemi istemiyorum diye imza atmalısınız. Yoksa maaşlarında maalesef kesinti olacak. Bu nedenle bakanlık hasta ile çalışanının birbirine düşürüyor diye. Ee hamileyken gelmeyen çocuğunun aşılarına da gelmez şimdi düşüncesiyle kaydını başka yere aldırmanı istemiş. Daha da gitmezssen evine gelecekler imza için. Evde yoksan komşulardan imza alacaklar geldik evde yoktu şahitlik diye. Sonra tSM den ekip gelecek hemşire doğru mu söylüyor diye... aşı için de gecikirseniz bebek doğunca sosyal hizmetlere bildirilecek ve dava açılacak size. İşin gidişatı böyle. Hemşire hanım da tüm yoğunluğun içinde hastaları bekleterek evinize gelecek evrak düzenleyecek bıdı bıdı bıdı bıdı uzayıp gidiyor. İşimiz zor. Lütfen yardım... Ayrıca özeldeki doktorunuz işini eksik yapıp bakanlığa veri bildirimi yapmadığı için oluyor bunlar. Hemşirenin yerinde olsam sağlık Bakanlığına dilekçe veririm şu şu Dr veri girişi yapmıyor diye. Yapmak zorunda. Az vermedim o dilekçelerden :)
ilkinde bi defa bile bakmadı baksa bu kadar sinirlenmezdim ..değiştiricem inşallah kabul ederlerse kendi gidebilecegim bi yere .Gebelik süresince bakmadıysa olmaz tabi. Değiştir anlaşamadıysanız. Gerilmektense..
ilk defa gidicem saglik ocagina.beni hemşire aradı kan tahlili yaptırmak için ve aşı olmak için.direk doktora mi giricem yoksa arayan hemsirylemi görüşmem gerekiyoSabah 10 5a da 10.30a kadar kan alınıyor büyük ihtimal. Sonuç ertesi gün geliyor. Ayrıca gebelik kaydın yapılıyor. Son adet tarihini bilmiyorsan çalış da git her yerde onu soracaklar
Dogum yapınca arıyorlar mi yoksa siz mi dogum bildirimi için gidiyosunuz çocuk aşıları takibi için.Bu konuda oturduğum ilçede şanslıyım sanırım hamile kaldım hastaneye gidip kadın doğuma görünüp tahlil yaptırdım ertesi gün hemen sağlık ocağından aradılar kaydımı yaptılar ve her aşıda mutlaka arayıp hatırlattılar
24 haftalik hamileyim ilk defa bugün aradılar tetenoz aşısı olmam gerekiyormuş hiç haberim yoktu direk hemsireyemi görmem gerekiyor yoksa doktorlami gorusucemEvet ben aradım ama öncesinde beni kaç kez arayıp doğum yaptın mı diye sordular doğum yaptığın gün mutlaka haber ver bende sana ne zaman buraya geleceğini söyleyeyim dedi ebe öyle de yaptım beş gün sonra gittim topuk kanı aldılar sonra o gün yine kilo takibi için gün verdiler sonra o gün de aşı için gün verdiler hepte arayıp hatırlattılar gün içinde
Ozele gidiyorum takibim icin.Dogum yapınca giderim demiştim.saglik ocağından da ilk defa bugün arandım.Direk sağlık ocağında ebelerin bulunduğu odaya gidiceksiniz doktora gerek yok ayrıca bunca zamandır sağlık ocağına gitmediniz mi hiç yani hamilelik sürecinde
Kan tahlil de yaptircakmişim öyle dedilerOzele gidiyorum takibim icin.Dogum yapınca giderim demiştim.saglik ocağından da ilk defa bugün arandım.
Tabiki önemli takip ediyolar sizi aşı oluyo tetanoz aşısı seker yüklemesi bnm ebem aradi ogun tlefonda bilgilerimialdi num kaydet bi sorun olursa ara dedi 2 ocakta gidicez kontrolehamile kaldıktan sonra sağlık ocağına kayıt yaptırmak gerekiyor mu?4.-5.aylarda aşı yapılıyormuş.bunu da sağlık ocakları yürütüyormuş.yapılan aşı sanırım tetanoz aşısıymış.sezaryen olursan diye...bu aşıyı kimler yaptırdı?doktorlar söylemiyor mu da sağlık ocağına gidiliyor?![]()