hamilelikte şeker testi ve diyet

iki hafta sürede şekerinin bu kadar düştüğüne inanamıyorum demek ki dikkatli olunca pek bir sıkıntı olmuyormuş. açlık şekeri kaçtı senin peki?
Dikkat etmek çok önemli ben daha öncesinde çok yanlış besleniyormuşum bunu fark ettim sen hamilesin ye diye diye kaynanam dayadı herşeyi önüme şimdi bile söyleniyo hiç bşy yemiyosun bebeğin gelişme dönemi hiç dinlemiyorum artk kendi bildiğimi yapıyorum açlık şekerim 129 du bugün 106 çıktı

canım ilk önce açlık şekerini alıyorlar. 12 saat açlıkla gidiyorsun sonra şekerli su veriyorlar ve bir saat sonraki değerini ölçüyorlar. bilemiyorum belki başka bir tetkik için çağırıyorlardır sana kesin kan şekeri ölçümleri mi yapacağız dediler?
Yok ben kan testini soryrm diğerini yaptırmcam dedm doktorm tamm dedi. Sadce tok karnına norml kandaki şekere bakılcak.

Dikkat etmek çok önemli ben daha öncesinde çok yanlış besleniyormuşum bunu fark ettim sen hamilesin ye diye diye kaynanam dayadı herşeyi önüme şimdi bile söyleniyo hiç bşy yemiyosun bebeğin gelişme dönemi hiç dinlemiyorum artk kendi bildiğimi yapıyorum açlık şekerim 129 du bugün 106 çıktı
bizim kültürümüzde zayıf bebeği kimse beğenmiyor, tombiş tombiş olsun isteniyor özellikle yaşlılar tarafından benim annem bile aman bebeğin zayıf doğmasın diyor tombiş olsunmuş :KK48:. en önemlisi bebeğinin sağlığı.. en güzeli sebze ve proteinli gıdalar. ceviz, fındık ve bademi de unutma.
şuanlık doktor diyet mi önerdi sana, yoksa evinde makine ile mi ölçüyorsun?

Ben şuan sadece diyet yapıyorum belli aralıklarla doktora gidecem doktor kontürülde olacam

Bende de aclık tokluk sekerıme bakıldı normal dedı. Sonra 50 mg lık seker yuklemesı yapıldı ıcıne lımonda koydular 140 olması gereken 146 cıktı. Dr dıyet yap dedı on gun. Moralım de cok bozuldu. Bı arkadas lımon koydurmayın demıs. Lımon mu cıkarttı benımkınıde. Off o kadar zorkı dıyete uymak. On gun sonra ne olacak onu da bılmıyorum. Kımıne 50 lık yuksek cıkınca 100 luk yapılmıs. Bana dırek dıyet verdıler. Tatlı yıyen bırı de degılım kı

Bende de hamilelik şekeri çıktı diyetisyenin verdiği diyete uyduğum halde. Bende ekmeği daha da azalttım. Çok yediysem hemen yürüyüşe çıktım. Şimdi son ayda eskisi gibi yürüyemiyorum ama bu defa yediklerimin miktarına dikkat ediyorum. Mesela kelle paça içmeyin diyordu listede ben bir süre uzak durdum ama onun gibi besleyici birşeyin değilde ekmeğin çıkardığını anlayınca tekrar yemeye başladım.

Back
X