Hamilelikte şeker yükleme testi kararsızlığı:(

CocoChanelmademoiselle

Bi kızı bi oğlu varmış 👩‍👧‍👦🥰🙏🏻
Pro Üye
22 Haziran 2016
12.668
57.649
598
Merhaba arkadaslar

Hamileligimin 24.haftasına girdim.doktor şeker yükleme testi istedi.daha önce aclik tokluk sekerime bakilmisti yüksek çıkmıştı.ne kadar dikkat etmeye calissam da bazen ipin ucu kaçıyor.yani meyve cok seviyorum.kavun karpuz kiraz vs..ama mesela bunlari yiyince agzimda kuruluk oluşmaya başlıyor.bebegim cok hareket etmeye basliyor.acaba sekerim mi fırlıyor cocuk rahatsiz mi oluyor diye düşünmüyor degilim.simdi doktor illa ki yaptirman gerekli diyor.ac karnina 75 mg seker yuklenecekmis.acikcasi korkuyorum.bebegime bir zarari olmasindan.neticede ac karnına glikoz yuklenecek.yaptiran anne adaylari tecrübelerini paylasirsa sevinirim.cok kararsiz kaldim:(

Hayırlı olsun cococum ben şimdiden yaptırmayı düşünmüyorum annelerimizin zamanında şeker yüklemesimi varmış sanki.. Bide senin her beslenmende bebeğinin hareketlenmesi normal ve bu iyi bişey ben 4 haftadır hastanede yatıyorum serumlarla ayaktaym sadece meyve tüketiyorum nerdeyse ve bebeğim kıpır kıpır şimdiden.. Daha 4. aya yeni girdim dr.um ultrasonla dün muayene etti bebeğin çok iyi hareketleri gayet düzenli maşh dedi♡
Senin normalde şekerin falan varmı ki dr illa yaptır diyor?

Ben de ilk zamanlar boyle olumsuz düşünceler sebebiyle yaptırmak istemiyordum .Ama asil yaptirmayinca bebeğime kötülük yapacağımi anladim .Cunku gebelik sekeri ciddiye alinmasi gereken bir durum .Erken dogum vs vs bir sürü olumsuz sonuclara neden olabilir .Merak etmeyin bebeginize bir zarari yok. Maalesef aşı karşıtı, seker yüklemesi karşıtı akimlar var. Insan ister istemez etkileniyor .Ama bizim temmuz topiginde yukleme yaptirip gebelik sekeri cikan arkadaslar var .Ve diyet yapiyorlar .Cunku bu tehlikeli bir durum .Neden riske atacaksiniz zaten aclik tokluk yuksek cikmis ya varsa ne olcak ? Siz bilmeden ekmek ,pirinc,meyve vs tuketmeye devam edeceksiniz .
Bu seker yüklemesi abartilacak bisey degil 3 kez kan aliniyor o kadar .O ictiginiz seyin de bir zarari yok .Ben yaptırdım. Arkadaslarimin %90 i yaptirdi ve neredeyse yarisinda seker cikti.

Kızıma hamileyken yaptırdım canım 50 mg glukoz yüklediler elmalı gazoz du tadı çok güzeldi :) açlık şekerim 86.90 çıkmıştı. 1 saat sonrada tokluk şekerim 117.30 çıkmıştı doktorum sorun yok demişti.
Bende meyve çok severim meyvenin dışında hergün kek büsküvi çikolata yerdim ona ragmen iyi çıktı benim sizin riskliyse mutlaka yaptırn en azından önlem alınmış olur onlar bizim canlarımz anne kolay olunmuyor.riske atmayın bence çünkü durumu ilerleyip igne kullanan tanıdıklarım var inşallah iyi sonuçlar alırsınz :anneadayı:

Şeker yüklemesinin meyve tatlı yemek.ile aynı olduğunu düşünüyorum.onlarda da şeker var
Merhaba arkadaslar

Hamileligimin 24.haftasına girdim.doktor şeker yükleme testi istedi.daha önce aclik tokluk sekerime bakilmisti yüksek çıkmıştı.ne kadar dikkat etmeye calissam da bazen ipin ucu kaçıyor.yani meyve cok seviyorum.kavun karpuz kiraz vs..ama mesela bunlari yiyince agzimda kuruluk oluşmaya başlıyor.bebegim cok hareket etmeye basliyor.acaba sekerim mi fırlıyor cocuk rahatsiz mi oluyor diye düşünmüyor degilim.simdi doktor illa ki yaptirman gerekli diyor.ac karnina 75 mg seker yuklenecekmis.acikcasi korkuyorum.bebegime bir zarari olmasindan.neticede ac karnına glikoz yuklenecek.yaptiran anne adaylari tecrübelerini paylasirsa sevinirim.cok kararsiz kaldim:KK43:

Ben de ilk zamanlar boyle olumsuz düşünceler sebebiyle yaptırmak istemiyordum .Ama asil yaptirmayinca bebeğime kötülük yapacağımi anladim .Cunku gebelik sekeri ciddiye alinmasi gereken bir durum .Erken dogum vs vs bir sürü olumsuz sonuclara neden olabilir .Merak etmeyin bebeginize bir zarari yok. Maalesef aşı karşıtı, seker yüklemesi karşıtı akimlar var. Insan ister istemez etkileniyor .Ama bizim temmuz topiginde yukleme yaptirip gebelik sekeri cikan arkadaslar var .Ve diyet yapiyorlar .Cunku bu tehlikeli bir durum .Neden riske atacaksiniz zaten aclik tokluk yuksek cikmis ya varsa ne olcak ? Siz bilmeden ekmek ,pirinc,meyve vs tuketmeye devam edeceksiniz .
Bu seker yüklemesi abartilacak bisey degil 3 kez kan aliniyor o kadar .O ictiginiz seyin de bir zarari yok .Ben yaptırdım. Arkadaslarimin %90 i yaptirdi ve neredeyse yarisinda seker cikti.
Haklisin canim,bazi yerlerde erken doguma sebebiyet verdigi plesentayi yaslandirdigi falan yaziyor.canan karatay bizzat uyariyormus.nolur hurafe olsun.zaten sekerim varken ac karnina 75 mg glikoz bebegimi soka sokar diye korkuyorum.normalde cok kafama takmam ama,insanin bebegi soz konusu olunca tekrar tekrar dusunmek durumunda kaliyo.sana kac mg yuklemislerdi? SonrasindA birseyler yiyip icmis miydin

Merhaba arkadaslar

Hamileligimin 24.haftasına girdim.doktor şeker yükleme testi istedi.daha önce aclik tokluk sekerime bakilmisti yüksek çıkmıştı.ne kadar dikkat etmeye calissam da bazen ipin ucu kaçıyor.yani meyve cok seviyorum.kavun karpuz kiraz vs..ama mesela bunlari yiyince agzimda kuruluk oluşmaya başlıyor.bebegim cok hareket etmeye basliyor.acaba sekerim mi fırlıyor cocuk rahatsiz mi oluyor diye düşünmüyor degilim.simdi doktor illa ki yaptirman gerekli diyor.ac karnina 75 mg seker yuklenecekmis.acikcasi korkuyorum.bebegime bir zarari olmasindan.neticede ac karnına glikoz yuklenecek.yaptiran anne adaylari tecrübelerini paylasirsa sevinirim.cok kararsiz kaldim:KK43:
Merhaba doktorunuz uygun görmüş ki yaptırıyor. Benim dr da yaptır dedi. zamanı gelince ben de yaptıracağım. ayrıca aç karnına değil benim hastane de öğle yemeğinden 1 saat sonra oluyor mesela.

Hayırlı olsun cococum ben şimdiden yaptırmayı düşünmüyorum annelerimizin zamanında şeker yüklemesimi varmış sanki.. Bide senin her beslenmende bebeğinin hareketlenmesi normal ve bu iyi bişey ben 4 haftadır hastanede yatıyorum serumlarla ayaktaym sadece meyve tüketiyorum nerdeyse ve bebeğim kıpır kıpır şimdiden.. Daha 4. aya yeni girdim dr.um ultrasonla dün muayene etti bebeğin çok iyi hareketleri gayet düzenli maşh dedi♡
Senin normalde şekerin falan varmı ki dr illa yaptır diyor?
Tesekkur ederim canim benim,seninde hamileligini tebrik ederim.sag salim kucagimiza aliriz insallah.cok gecmis olsun.1 2 haftaya gecer bulantilarin.benim de 16 17 inci haftalarda bitmisti bulantim.ben 12 haftalik hamileyken cok agiz kurulugu cekiyordum.aclik tokluk sekerine bakilmisti yuksek cikmisti.tabi o donem sekerli gidalar cok tuketiyordum.ondan sonra dikkat etmeye baslamistim.simdi mesela karpuz yiyorum kavun yiyorum.yine bi agiz kurulugu hissediyorum.doktor bebegine zarar vermez diyor.ama insan yine de endiseye dusuyor

Merhaba doktorunuz uygun görmüş ki yaptırıyor. Benim dr da yaptır dedi. zamanı gelince ben de yaptıracağım. ayrıca aç karnına değil benim hastane de öğle yemeğinden 1 saat sonra oluyor mesela.
Bana doktor ac karnina gel dedi.12 saat ac kalmam gerekiyormus.kanimi alip sonra glikoz verilecekmis.1 saat ve 2 saat araliklarla toplamda 3 kez kan alicaklarmis

Bana doktor ac karnina gel dedi.12 saat ac kalmam gerekiyormus.kanimi alip sonra glikoz verilecekmis.1 saat ve 2 saat araliklarla toplamda 3 kez kan alicaklarmis
Onu bilmiyorum; bana sade bir öğle yemeği ye, öğle yemeğinde sadece ekmek ve tatlı yeme, saat 2 de gelin dendi..

Kızıma hamileyken yaptırdım canım 50 mg glukoz yüklediler elmalı gazoz du tadı çok güzeldi :) açlık şekerim 86.90 çıkmıştı. 1 saat sonrada tokluk şekerim 117.30 çıkmıştı doktorum sorun yok demişti.
Bende meyve çok severim meyvenin dışında hergün kek büsküvi çikolata yerdim ona ragmen iyi çıktı benim sizin riskliyse mutlaka yaptırn en azından önlem alınmış olur onlar bizim canlarımz anne kolay olunmuyor.riske atmayın bence çünkü durumu ilerleyip igne kullanan tanıdıklarım var inşallah iyi sonuçlar alırsınz :anneadayı:
Cok tesekkur ederim canim.insallah bana da asitli birsey verirler de icebilirim.sicak suda cozunmus sekeri serbeti icmem cok zor olur yoksa :/ bende karpuz delisi oldum ciktim.yani 1 koca karpuzu mideye indiresim var :) insallah bi sıkıntı olmaz.bebegime zarar gelmesinde yeter ki.baska bisey istemiyorum

Edt:hastaneyi aradim.sicak suda kup sekerleri cozundurup oyle veriyorlarmis :(

Son düzenleme:
Riskli gruptaymışsınız , yaptırmalisiniz bence.
Sekeriniz yüksek çıkmasına rağmen şeker tüketmek kadar bir şey bu da.
Ben 12 haftalik hamileyken sekerli gidalari cok tuketiyordum.ilk gebelik olunca tabi bilgim yoktu boyle gebelik sekeri tansiyonu vs den..sonradan ogrendim.ağız kurulugu olusmaya baslamisti.aclik tokluk seker testi yaptirmistim yüksek cikmisti.12 haftadan itibaren tam bugday ekmegi tuketiyorum mesela makarna pilav arada yiyorum haftada 1 kez mesela.cok tuketmemeye ozen gosteriyorum.sadece su siralar kavun karpuz ve kiraz istiyor canim.bazen onları yiyincede agiz kurulugu olusuyor.eger ki zaten gebelik sekeri var ise,ac karnina 75 mg seker yukletmek bebegi daha da cok rahatsiz etmez mi zarari olmaz mi?sadece bunu bilmek istiyorum.doktora soruyorum ama onlarda risk almak istemedikleri icin mutlaka her testi yaptiriyorlar.kacisi yok bu gidisle mecburen bende yaptiricam.yeter ki bebegime birsey olmasin sadece bundan korkuyorum

Haklisin canim,bazi yerlerde erken doguma sebebiyet verdigi plesentayi yaslandirdigi falan yaziyor.canan karatay bizzat uyariyormus.nolur hurafe olsun.zaten sekerim varken ac karnina 75 mg glikoz bebegimi soka sokar diye korkuyorum.normalde cok kafama takmam ama,insanin bebegi soz konusu olunca tekrar tekrar dusunmek durumunda kaliyo.sana kac mg yuklemislerdi? SonrasindA birseyler yiyip icmis miydin
Son kani verene kadar bisey yemek yasak .Hemen geciyor zaten zaman .Canan Karatay'ın her dedigini yaparsak ölürüz .Tek dogru o degil o kadar kadin dogum uzmani israrla öneriyorsa vardir bir bildikleri ;) kimsenin çocuğuna bir sey olmuyor emin ol .

Back
X