- 4 Ekim 2008
- 1.374
- 476
- 648
- Konu Sahibi CocoChanelmademoiselle
Aç karnına şeker yüklemesi ile tok karnına şeker yüklemesinin zararını bana açıklayabilir misiniz? Yani şöyle sorayım aç karnına şeker zararlıda tok karnına değil mi?Merhaba arkadaslar
Hamileligimin 24.haftasına girdim.doktor şeker yükleme testi istedi.daha önce aclik tokluk sekerime bakilmisti yüksek çıkmıştı.ne kadar dikkat etmeye calissam da bazen ipin ucu kaçıyor.yani meyve cok seviyorum.kavun karpuz kiraz vs..ama mesela bunlari yiyince agzimda kuruluk oluşmaya başlıyor.bebegim cok hareket etmeye basliyor.acaba sekerim mi fırlıyor cocuk rahatsiz mi oluyor diye düşünmüyor degilim.simdi doktor illa ki yaptirman gerekli diyor.ac karnina 75 mg seker yuklenecekmis.acikcasi korkuyorum.bebegime bir zarari olmasindan.neticede ac karnına glikoz yuklenecek.yaptiran anne adaylari tecrübelerini paylasirsa sevinirim.cok kararsiz kaldim![]()
Geleyim sorunuzum cevabına;
75 mg (bana 50 mg yükleme yaptılar bildiğim kadarıyla da 50) zaten toplamda bir porsiyon tatlı bile etmiyor. Yani açlık toklukla farkını da şöyle anlatayım. Bunun açken yapılmasının ve yapılırkende aç kalmak zorunda olmamızın sebebi kısa sürede maksimum kaç oluyor şekeriniz? Amaç bunu anlamak aslında şeker yüklemesi değil şeker intoleransı testi. Bebeğinize hiç bir zararı yok. Diyelim ki şekeriniz tavan yaptı 250 oldu (örnek verdim 140 ve üzeri risk çünkü) zaren hiç bir şekilde hastaneden çıkmıyorsunuz 1 saat orda beklemek zorundasınız yüksek çıkması halinde doktorunuz yanı başınızda ne yapmanız gerektiğini biliyor olacak. Ben yaptırdım normal çıktı eve geldim bebeğim her zaman ki gibi hareketli hiç bir sıkıntı yaşamadım. Çok fazla evhamlı olmanın faydası yok. Bence yaptırın derim açlık kan şekerim 85 çıktı yüklemeden sonra 130 çıktı ama bir ara tokluk şekerim aşırı yüksekti. Ama şeker yüklemem negatif rahat rahat takılabiliyorum :) ama yaptırmazsan ve durumu bilmezsen çocuğuna ve sana ciddi zararları var bu şekerin. Yine seçim senin tabi ki ama bence yaptırmakta fayda var. Ben dikkat edemiyorum yediğime içtiğime yaptırmayıp dikkat ederim diyet yaparım sonuç umrumda değil diyorsan yaptırma ama benim gibiysen yapmak için illa bir bahanen olmalıyla yaptır yüklemenin bir zararı yok tek sefer yapılıyor o gün meyve yeme şekerli yeme yoğurt ye bol su iç zaten ertesi güne bir şey kalmıyor korkma tek dozun bebeğe etkisi o kadar da söylendiği gibi değil.