Hamilelikte sigara- kızlar lütfen bakın

hyl1907d

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
61
23
3
33
Arkadaşlar merhaba adetim 2 gün gecikti.cıma günü İdrarda çıktı sonra kan testi verdim 471,55 hcg çıktı . Haftaya pazartesi randevum var doktora gideceğim. Ama sigara içmeden duramıyorum. Günde yarım paketi geçiyordu şimdi 3 tane içiyorum. Hamile olup sigara içen var mı çok vicdan azabı çeliyorum ama içmeden de duramıyorum. Bide saf tütün içiyorum nolur yazın

Arkadaşlar merhaba adetim 2 gün gecikti.cıma günü İdrarda çıktı sonra kan testi verdim 471,55 hcg çıktı . Haftaya pazartesi randevum var doktora gideceğim. Ama sigara içmeden duramıyorum. Günde yarım paketi geçiyordu şimdi 3 tane içiyorum. Hamile olup sigara içen var mı çok vicdan azabı çeliyorum ama içmeden de duramıyorum. Bide saf tütün içiyorum nolur yazın

Aslinda cevabini biliyosun ama sigara icenlerden de kendine bi destek ariyosun gibi geldi bana :) cok cok cok zarari var bebeginin gelisimine

Canım bende sigara içiyordum. Hamile olduğumu hissettiğimde bıraktım ama kolay olmadı bir iki kaçamak yaptım . Sonra doktora gittim kesemizi gördük bir daha tövbe. Kafada bitiyor yani içmek istemez isen içmezsin. İçenler var etrafta hamile olup ama içenlerden destek bekliyorsan yapma canım az ya da çok bebeği etkileme ihtimali var , riske girme bence.

içmeyin hatta içilen ortamda dahi bulunmayın.
ben içtim hiç birşey de olmadı diyenlere de bakmayın,allah korusun ona olmaz ama seninkine olabilir.
illa çok büyük bir hastalık olacak diye bir kaide yok davranış bozuklukları,hiperaktivite,uykuya geçmede güçlük,dikkat dağınıklığı ve bir çok şekilde kendini gösterebilir.
arkadaşımla geçen gün konuşuyorduk kızımda sigara içtim 2.150gr doğdu,oğlumda içmedim 3.750gr doğurdum dedi.küçük bir örnek sadece bu.
bende çok severek içiyordum ama bir anda kestim evlatlarım zevkimden çok daha kıymetli..
şimdiden emzirme dönemim bitince tekrar başlamayı düşünüyorum.düşün artık özlemimi :))

Belki saldırgan davrananlar da olacak sana burda ama zararlı olduğunu sen de eminim çok iyi biliyorsundur. İçmemek en iyisi. Ben de öğrendiğimde kesip attım ama herkes aynı olacak diye bir kaide yok. İlk başlarda çok bocaladım, çok zorlandım. Hala daha rüyamda sigara içtiğimi görüyorum ki kaç ay geçti.
Herşey senin elinde, içmek de içmemek de senin kararın. Ama zararlı bu su götürmez bir gerçek.
Şimdiden 3 taneye indirmişsin eminim bırakabilirsin.

içmeyin hatta içilen ortamda dahi bulunmayın.
ben içtim hiç birşey de olmadı diyenlere de bakmayın,allah korusun ona olmaz ama seninkine olabilir.
illa çok büyük bir hastalık olacak diye bir kaide yok davranış bozuklukları,hiperaktivite,uykuya geçmede güçlük,dikkat dağınıklığı ve bir çok şekilde kendini gösterebilir.
arkadaşımla geçen gün konuşuyorduk kızımda sigara içtim 2.150gr doğdu,oğlumda içmedim 3.750gr doğurdum dedi.küçük bir örnek sadece bu.
bende çok severek içiyordum ama bir anda kestim evlatlarım zevkimden çok daha kıymetli..
şimdiden emzirme dönemim bitince tekrar başlamayı düşünüyorum.düşün artık özlemimi :))
Evet ben de emzirmeden sonra başlayacağım bu çok açık :) belki iğrenirim diye çok ümitlenmiştim ama olmadı maalesef

Ya evet ne deseniz haklısınız ama napcam bilmiyorum daha çok yeniyim resmen Doğum ve emzirme dönemin bitmesini 4 gözle bekliyorum içime çeke çeke içmek için

Ya evet ne deseniz haklısınız ama napcam bilmiyorum daha çok yeniyim resmen Doğum ve emzirme dönemin bitmesini 4 gözle bekliyorum içime çeke çeke içmek için
Psikolojik canım sigara içme isteği tiryakilik diye bişey olduğuna inanmıyorum bende yarım paket içiyordum bi anda bıraktım
Benim oğlum var 6 yaşında şu zamana kadar yanında sigara içmedim evimde içmedim içtirmedim çok hassas davrandım oğluma zarar vermemek için şimdi tekrar hamile kalınca acaba nasıl bırakcam günde 2 kez içerim bişey olmaz diye kendimi ikna etmeye çalıştım sonra aklıma Yanımda ki yavruma bu kadar hassas davranıyorken evde olmadığı zamanlar yine de evde sigara içmediysem koltuğa sinip oğluma zarar vermesin diye karnımda ki yavruma bunu yapmaya ne hakkım var resmen oda benimle sigara içecekti devam etseydim, küçücük çocukların elinde sigara gördüğümde kahroluyorum düşünsene anne karnında daha minicik elleri kolları oluşmaya başlıyor annesinin kokusuyla büyüyor dünyanın en güvenli yeri değilmi anne karnı yarularımıza neden bunu yapalım neden orayı cennet bahçesi iken zindana çevirelim yapmayalım onlar bizim canımız herşeyimiz

Ben de hemen birakamadim. Gunde 1 paket iciyordum 3 taneye dusurdum. Sonra mide bulantilarim basladi artik canim istemiyor icmiyorum. Umarım siz de öyle olursunuz nasil kotu bir duygu oldugunu ben cok iyi biliyorum.

İlk zamanlar iki üç nefes çekip atıyordum vicdan azabından.. 6-7 haftalıkken tamamen bıraktım.. Ben de iğrenirim diye ümit ediyordum fakat olmadı sigara içenlere bakıp avutuyorum kendimi..:))

Selam bayanlar sigara demeyin birşey olmaz da şakın demeyin kimi ne olur kimine olmaz ama size tavsiyem içmeyin Neden mi ben de kimi gibi o içti birşey olmamış Yok şu içti sağlıklı doğdu hepsi hikaye 2. Çocukta sigarayı bırakmadım içtim ve ne yazık ki Doğuma yakın kaybettim evet 34 haftalık hem de ders çıkardım Keşke demek için ne yazıkki günde 5-6 tane içiyordum zararı Yok demeyin Allah'ın takdiri elbet ama yaşayan biri olarak içmeyin sakın geri dönüşümü yok bu acının

İdrarda cift cizgiyi gordum gittim mutfaga iki tane arkaya arkaya ictim kutladim gebeligimi:) sonra attim paketi, 26 haftalik olduk 2 kere filan arkadaslardan bir iki nefes cektim o bile acayip vicdan yapti ama icmiyorum yani. Allah kurtarsin sizi de

Back
X