Hamilelikte Sigara kullanip bebek dogduktan sonra sorun yasayanlar!

MissKitty86

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
385
202
303
Almanya
Kizlar,

ben bütün hamileligi sürece sigara kullanip sonra bebekleri doguduktan sonra yavrulari saglik sorunlari yasayan hanimlarla yazismak istiyorum. Veya aile ve yakinlari arasinda böyle bir durum ile karsi karsiya kalanlar varmi?

Bana tecrübe ve bilgilerinizi yazarmisiniz?

Kizlar,

ben bütün hamileligi sürece sigara kullanip sonra bebekleri doguduktan sonra yavrulari saglik sorunlari yasayan hanimlarla yazismak istiyorum. Veya aile ve yakinlari arasinda böyle bir durum ile karsi karsiya kalanlar varmi?

Bana tecrübe ve bilgilerinizi yazarmisiniz?

canim sen sanirim sigara kullaniyosun ve hamilesin.kac tane iciyosun gunde.burda bazi arkadalardan cok tepki alabilirsin.ben yurt disindayim burdaki doktorlar 5 taneye kadar izin veriyolar.ama cevremde hamile olupta sigara icip cok dogum yapan bayanlar var.bebekleride gordugum kadariyla saglikli.amerikadaki bayanlar hamileligi pek takmiyolar canim.biz turkler gibi deiller.yavas yavas azaltmay calis.bol bol meyve ye.ozellikle c vitaminli meyve tuketmeye calis.sigara bebeklerde daha cok astim gibi sorunlar yapabiliyor.zeka geriligi ve sakatlik yapmiyor.kk daki doktorlardan biri yazmisti bu bilgiyi.

Merhaba canim. Bende yurtdisindayim ve gercekten burdaki kadinlar okadar takmiyor. Ben günde 2-3 tane iciyorum bazen daha az. Ama artik 32 haftayim, yani su günece birakamadim. Oysaki okadar cok vicdan azabida cektim.

Kimse kusura bakmasinda, burdakilerde bazen cok abartiyor. Kola icmemeleri felan, bana göre abarti. Yani tabi litre litre icilmesi zararli, ama arada birde birsey olmaz.

canim sende mi ictin sigara?

Merhaba canim. Bende yurtdisindayim ve gercekten burdaki kadinlar okadar takmiyor. Ben günde 2-3 tane iciyorum bazen daha az. Ama artik 32 haftayim, yani su günece birakamadim. Oysaki okadar cok vicdan azabida cektim.

Kimse kusura bakmasinda, burdakilerde bazen cok abartiyor. Kola icmemeleri felan, bana göre abarti. Yani tabi litre litre icilmesi zararli, ama arada birde birsey olmaz.

bende 2 haftalik hamileyim canim.bizim topige gelsene.orda bol bol konusuruz.sana linki veriyorum.sanirim nisanda dogum yapicakin bizim gibi.http://www.kadinlarkulubu.com/nisan-anneleri/381981-2011-nisan-anneleri-buradan-devam-ediyoruz.html

canim bende arada kola,fanta iciyorum.abartmamk sartiyla.gunde bi bardak decaf khve iciyorum.kafeinsiz olan kahve bunda bi sakinca yokki.bazilari ewet cok abartiyor.sigara ultra light olanlar var.nikotin orani en dusuk onlardan dene.birde icine fazla cekmemeye calis.ben ole yapiyorum.

Ya canim orasi cok kalabalik ya! Aslinda güzel. Ama bizim sohbet kaybolup gider...

Ben yinede üye oluyorum simdi.

Link icin tesekkürler:64:

az önce bu konuyu konuştuk bizde arkadaşlarla...arkadaşın ablası 3.çocuğuna hamile ve bütün hamileliklerinde günde 1 paket içmiş...nisan sonu gibi doğum yapacak ve hala içmeye devam ediyomuş...şu ana kadar çocuğun sağlığıyla ilgili herhangi bişey yokmuş...diğer doğan çocuklarında da herhangi bir sağlık problemi yokmuş...ben kızıma hamileyken ilk 3 ay hiç içmedim ama sonrasında doğuma 1 ay kalana kadar günde 4-5 tane içtim...kızım gayet sağlıklı çok şükür...şu andada hamileyim ilk öğrendiğim günler günde 3 taneye kadar indirdim...yaklşık 2 haftadırda hiç içmiyorum...ama ne kadar dayanabilirim bilmiyorum:)))

canim bende arada kola,fanta iciyorum.abartmamk sartiyla.gunde bi bardak decaf khve iciyorum.kafeinsiz olan kahve bunda bi sakinca yokki.bazilari ewet cok abartiyor.sigara ultra light olanlar var.nikotin orani en dusuk onlardan dene.birde icine fazla cekmemeye calis.ben ole yapiyorum.

Birsey söyliyimmi burdaki doktorum günde ya üc fincan kahve yada üc bardak kola iceblirisin dedi, hic sankicasi yok hatta tansyonunu düzeltir dedi.

Evet ben pek icime cekmemeye bakiyorum. Aslinda sigaranin zaten tadi gelsin agzima yetiyor.

Canim ben aksam geliyim ozaman size, arkadasa mesaj yazdim beni de alin araniza diye :76:

Insallah bebeklerimiz cooooook saglikli dünyaya gelir :emir_bebek:

benim burda amerikali bi arkadasim var.hamileligin ilk 3 ayi bilmeden hergun alkol almis.ama hergun rutin yani.baska bir arkadasimda gunde bir paket sigara icmis.cocuklar gayet saglikli.ama beslenmelerine cok ikkat etmisler.bu birasda sans isi bence.bende suan cok mucadele veriyorum.doktorum stresin daha kotu oldugunu soledi.ben sole bir yonten buldum.sigarayi yakiyorum.kendi kendine yaniyor.kapiyi pencereyide aciyorum.duman disari cikiyor.kendimi psikolojik olarak rahatlatiyorum.arada bir icime cekmeden dumani birakiyorum.

az önce bu konuyu konuştuk bizde arkadaşlarla...arkadaşın ablası 3.çocuğuna hamile ve bütün hamileliklerinde günde 1 paket içmiş...nisan sonu gibi doğum yapacak ve hala içmeye devam ediyomuş...şu ana kadar çocuğun sağlığıyla ilgili herhangi bişey yokmuş...diğer doğan çocuklarında da herhangi bir sağlık problemi yokmuş...ben kızıma hamileyken ilk 3 ay hiç içmedim ama sonrasında doğuma 1 ay kalana kadar günde 4-5 tane içtim...kızım gayet sağlıklı çok şükür...şu andada hamileyim ilk öğrendiğim günler günde 3 taneye kadar indirdim...yaklşık 2 haftadırda hiç içmiyorum...ama ne kadar dayanabilirim bilmiyorum:)))

Merhaba canim, cok zor oluyor ya. insan birakmak istiyor ama olmuyor. benim bir tanidigim 6 cocuk dogurdu, altisindada durduraksiz sigara icti ve hepiside cok saglikli.

Yalnis anlamayin, ben sigaraya iyi demiyorum tabiki sagliksiz ve olmasa daha iyi, ama birakamayincada olmuyor iste.

Birsey söyliyimmi burdaki doktorum günde ya üc fincan kahve yada üc bardak kola iceblirisin dedi, hic sankicasi yok hatta tansyonunu düzeltir dedi.

Evet ben pek icime cekmemeye bakiyorum. Aslinda sigaranin zaten tadi gelsin agzima yetiyor.

Canim ben aksam geliyim ozaman size, arkadasa mesaj yazdim beni de alin araniza diye :76:

Insallah bebeklerimiz cooooook saglikli dünyaya gelir :emir_bebek:

canim mesaj yazman gerek yokki.direk verdigim linke tikl.yzmaya basla.sonuncu sayfaya gir.bu kulube uye oan herkes oraya yazi yazabilir.kimsenin seni oaraya uye yapmasina gerek yok.

benim burda amerikali bi arkadasim var.hamileligin ilk 3 ayi bilmeden hergun alkol almis.ama hergun rutin yani.baska bir arkadasimda gunde bir paket sigara icmis.cocuklar gayet saglikli.ama beslenmelerine cok ikkat etmisler.bu birasda sans isi bence.bende suan cok mucadele veriyorum.doktorum stresin daha kotu oldugunu soledi.ben sole bir yonten buldum.sigarayi yakiyorum.kendi kendine yaniyor.kapiyi pencereyide aciyorum.duman disari cikiyor.kendimi psikolojik olarak rahatlatiyorum.arada bir icime cekmeden dumani birakiyorum.

Evet bence sans, takdiri ilahi artik öyle iste.

Ben zaten evin icinde hic icmiyorum, hep balkonda oda gelde ya yarim birakiyorum yada üc dört nefes sonra.

canim mesaj yazman gerek yokki.direk verdigim linke tikl.yzmaya basla.sonuncu sayfaya gir.bu kulube uye oan herkes oraya yazi yazabilir.kimsenin seni oaraya uye yapmasina gerek yok.

ah evet listeye eklenmek isteyen özel mesaj yaz demis arkadas. ozaman bende yaziyim. tesekkürler :38:

Merhaba canim, cok zor oluyor ya. insan birakmak istiyor ama olmuyor. benim bir tanidigim 6 cocuk dogurdu, altisindada durduraksiz sigara icti ve hepiside cok saglikli.

Yalnis anlamayin, ben sigaraya iyi demiyorum tabiki sagliksiz ve olmasa daha iyi, ama birakamayincada olmuyor iste.
canım ben seni çok iyi anlıyorum...gerçekten çok zor onu bırakmak...aslında kendimiz için hiç içmeyebilsek en güzeli bu bence ama çok zor gerçekten:98:

Hic baska yokmu aranizda arkadaslar? Bence baya arkadas hamileyken sigara iciyor, ve birakmiyor...

Ben ilk bebeğime hamile olduğumu öğreninceye kadar günde bir paket içiyordum.Doktor içmeyeceksin dediğinde bıraktım.Son aylarda canım istiyor diye eşimle bir tane yakıyordum bazı akşamlar.Doğumdan birkaç gün sonra çok stresli günler geçirdiğimden tekrar tek tük başladım.Evde ne ben içtim ne de kimseye içirdim.Bebeğim çok şükür sağlıklı doğdu.

İki sene sonra tekrar hamileyim ve tekrar sigarayı bıraktım.Bu sefer eşim de bıraktı.Bundan sonra o da içmeyeceği için tekrar başlamam diye düşünüyorum.Hem eşime hem de bana sigarayı bırakmada yardımcı bir kitap var.Hatta internette kitapla aynı içerikte videosu da var.
Allen Carr-Sigarayı bırakmanın kolay yolu.

Günde bir paket içtiğim zamanlarda bu kitabı görüp gülümseyerek yanından geçip gitmiştim.Bir arkadaşım bana kitapla sigarayı bıraktığını söylediğinde çok şaşırdım ve kitabı aramaya koyuldum.Özellikle eşim için çünkü ben hamileliklerimden çok önce de sigarayı bırakabilmiş ve yaklaşık 3 sene içmemiştim.Tamamen alışkanlıkla ve beynimize kazınmış olan fikirlerimizle alakalı.Bırakmak sandığımızdan daha da kolay.Ona vereceğimiz parayı çocuklarımıza harcayabiliriz.Umarım faydası olur.

Tüm hamilelere sağlıklı doğumlar dilerim:49:

Üzerinden cok gecmıs ama sanırım hamıleyken sigara içenlerdensiniz.hamıleyım caresızlık içinde kıvranıyorum lanet olsun ki hala ıcıyorum .normalde 2pakete yakın ıcerdim su ara 1e yakın.umarım beni duyar bi cevap verırsıbız ;cok gecmıs sizin bebegınız doğmuş olmalı

Canım bende hamileyim. Ve bende sigarayı bırakamıyorum. Doktorum bırakmam gerektiğini söyledi. Ama yapamıyorum vicdanım çok rahatsız. Elimden geldiğince az içmeye çalışıyorum. Ama inşallah sağlıkla alırız kucağınıza bebislerimizi.

Back
X