Hamilelikte Sigara kullanip bebek dogduktan sonra sorun yasayanlar!

Üzerinden cok gecmıs ama sanırım hamıleyken sigara içenlerdensiniz.hamıleyım caresızlık içinde kıvranıyorum lanet olsun ki hala ıcıyorum .normalde 2pakete yakın ıcerdim su ara 1e yakın.umarım beni duyar bi cevap verırsıbız ;cok gecmıs sizin bebegınız doğmuş olmalı
Canım bende hamileyim. Ve bende sigarayı bırakamıyorum. Doktorum bırakmam gerektiğini söyledi. Ama yapamıyorum vicdanım çok rahatsız. Elimden geldiğince az içmeye çalışıyorum. Ama inşallah sağlıkla alırız kucağınıza bebislerimizi.
Kızlar konuya şans eseri denk geldim bildiğim kadarıyla stres sigaradan bile daha zararlı bu kadar stres yapmayı bırakın bence
Azaltın azaltabildiğiniz kadar şu durumunuzda kesmeyin zaten bebeğe zarar verir şu sıkıntı stresiniz
Doktorlar stresin,sigaradan daha zararlı olduğunu bu sebepten bırakamayacak kadar bağımlı olanlara 4 tane içmesini öngörüyo. Zamanla gitgide zaten inşallah bırakırsınız.
Ama şu dönemde napcam napcam diye düşünüp bırakmak yerine hem stres yaparsınız hemde sigaradan kopamazsınız.

Ekstra olarak etrafımdan aldığım olumsuz yorumlarda beni sürekli strese sokuyor. Bebeğin başına olaki birşey gelirse suçlusu benmişim. Sigara içtiğim içinmiş. Zaten yeterince ben kendimi suçluyorum. 😢

Ekstra olarak etrafımdan aldığım olumsuz yorumlarda beni sürekli strese sokuyor. Bebeğin başına olaki birşey gelirse suçlusu benmişim. Sigara içtiğim içinmiş. Zaten yeterince ben kendimi suçluyorum. 😢
Sigara içmek evet gebelikte iyi değil ve sende bunun farkındasın zaten.
Milletin sürekli seni bu şekil de uyarması çok yanlış hiç takma kendini sıkarsan sürekli düşünersem asla bırakamazsın.
Elalem çok özel beslenmiş , çok mu dikkat etmiş gebeliğinde sanki bizim milletimiz konuşmayı çok sever malesef sen takma kendi yoluna bak şu sıkıntıyı stresi at üzerinden ilk.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki nisanda dogum yaptim. Herkes bana tiksinirsin sigaradan dedi. Ama ben de tam tersi oldu. Sigara icin aglayarak uyaniyordum boyle bi can cekmesi olamazdi. Ben içtim hamileyken birakamadim. Abartmadim ama gunde maksimum 5 oldu. Kendinizi cok strese sokmayin.

Geçen haftalarda dayımın eşi geldi marifet gibi bana hamileyken içtiği sigaraları anlattı, hiç bişeyde olmadı üç çocuğumda sapa sağlam diyor, 3 çocuğuda ciğerlerinden rahatsız, zatürre olan mı dersin, günlerce hastanede kalan mı dersin.. Karışmak istemem ama lütfen yapmayın, minicik bebek sizin dumanınız onun ciğerlerine doluyor.

Emin ol zaten kendimizi suçlayıp içmemek için büyük bir çaba sarfediyoruz. Keşke bırakabilsek. Insallahta bırakabiliriz. Ben yeniden hergun deniyorum içmemeyi. Hiç bu kadar zor olacağı aklıma gelmemişti.

Aranızda doğum yapanlar var arkadaşlar bebekleriniz sağlıklı mı?? Ben de 16 haftalık hamileyim ve maalesef yaşadığım ağır travmalardan dolayı psikolojim çok bozuk genç kızlığımdan beri sigaraya sığınmışım bırakamıyorum bir yandan da çok korkuyorum ya bebeğime birşey olursa diye 🥴

Geçen haftalarda dayımın eşi geldi marifet gibi bana hamileyken içtiği sigaraları anlattı, hiç bişeyde olmadı üç çocuğumda sapa sağlam diyor, 3 çocuğuda ciğerlerinden rahatsız, zatürre olan mı dersin, günlerce hastanede kalan mı dersin.. Karışmak istemem ama lütfen yapmayın, minicik bebek sizin dumanınız onun ciğerlerine doluyor.
Evet yengemde oyle bir şey olmadı diyor ama çocuk hep ciherlerden rahatsız.

Bende 23+2 deyim ve maalesef sigarayı bırakamıyorum azaltmaya calıstıkçada çoğaltıyorum vicdanende çok rahatsızım bebeklerinizde sorun oldumu?

Back
X