Hamilelikte sigara tüketimi

senemsls

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2024
433
118
23
26
Kızlar selam. Ben hamile kalmadan önce çok sigara içen bi insandım yaklaşık günde 1 buçuk 2 pakete yakın. Uzun yıllardır da sigara kullanıyorum yaklaşık 10 yıl oldu bırakması benim için çok zor. Yarım pakete kadar düşürebildim ama çok yine de. Çocuğuma bir şey olacak diye çok vicdan yapıyorum üzülüyorum ama durduramıyorum kendimi. Sigarayı nasıl bırakabilirim siz hangi yöntemleri uyguladınız ?

Kızlar selam. Ben hamile kalmadan önce çok sigara içen bi insandım yaklaşık günde 1 buçuk 2 pakete yakın. Uzun yıllardır da sigara kullanıyorum yaklaşık 10 yıl oldu bırakması benim için çok zor. Yarım pakete kadar düşürebildim ama çok yine de. Çocuğuma bir şey olacak diye çok vicdan yapıyorum üzülüyorum ama durduramıyorum kendimi. Sigarayı nasıl bırakabilirim siz hangi yöntemleri uyguladınız ?
Yapmayin dogmamis cogunuzun tum organlarini zehirliyorsunuz hem de su an en riskli dönemde tum organlarinin olusma asamasinda yapiyorsunuz bunu. İsterseniz yoksunluk cekeceksiniz strese gireceksiniz ama karninizdaki bebegi zehirlemeye hakkiniz yok. Gebelik planlarken zaten birakilmaliydi. Bunu hamile kalmadan coook once yillar once sigarayi birakmis birisi olarak soyluyorum.

Gebeliğin başındasınız. Bırakın içmeyin , bırakmak zor ama daha sonra bırakmak daha zor olur. Şimdi en başındayken bırakın.

Naptiniz bir yolunu bulup bıraktınız mi yoksa devam ediyor musunuz hala

10 haftalık hamileyim 3. Defa hastalandım bu süreçte. Sigara içiyordum tabi de içecek halim bile kalmadı. Aklıma gelmiyor artık. İlk gebeliğimde de mide bulantılarından bıçak gibi kesilmişti. Bana da çok uç bir şey geliyor ya nasıl devam ediyorsunuz normal hayatınıza . Ben mi çok geberik bir insanım 🥹🥹🥹

Naptiniz bir yolunu bulup bıraktınız mi yoksa devam ediyor musunuz hala
Maalesef bırakamadım. 16 haftayı geçtik çok şükür sağlıklı ama irademe bir türlü sahip çıkamıyorum 10 yıldır kullanan biri olarak çok zor geliyor :(

Doktor içmek yok kesinlikle diyor ama bi ara 3 4 e düşürdüm sonra biraz hayatımda stres olduğu için yine yarım paket içmeye başladım
Ya bende öğrenene kadar içtim sonra zor bela biraktim ama çok sinirlenip ofkelenmeye başladım. artık iradem kırıldı. Yani kendimi çok kötü hissediyorum. Vicdanen çok rahatsızım. Eşim içerken arada bir iki nefes çektim bende çok stres yaşıyorum diye. Öyle başladım iki haftadir. Kendimimi kandiriyorum sigarayla diye düşünmeden edemiyorum. Simdilerde de günde üç tane içer oldum. Beş ayı geçtik. Tekrar bırakmak istiyorum. Bu süreçte bişey olmuş müdür diye de ödüm kopuyor. Bir tanıdığım günde 10 tane iciyormus. (Kesinlikle doğru değil tabii) Ama doktor şey demiş hamile kalmadan bir yıl önce bırakmış olman gerekiyordu. Şuan zararı sana olur demis. Okuduğum herşey bebeğe zarar diyor. Pskolojim bozuldu galiba artık. Kendimi durduramiyorum :(

Bende hamile olduğumu öğrenmeden önce günde 1 buçuk paket içiyordum ve çok severek içiyordum inanın😄 en son sigaramı ilk doktor kontrolümden önce içtim. Şuan 20 haftayı geçtik çok şükür ve ben hep kendime şunu söyledim, eğer bebeğime bir şey olursa bunun vicdan azabıyla yaşayabilir miyim. Hep de söylüyorum sigarayı bırakmadım ara verdim bir süre diye , bu düşüncede bana iyi geliyor çünkü bıraktım demek daha fazla stres yaratıyor . Sigarayı bıraktıracak ya da ara verdirecek en büyük motivasyon sebebiniz bebeğiniz inanın ki😇 süt içtiğinizde bile karnınızda hareketlenen bir bebeğin sigaradan etkilenmeme ihtimali bana çok gerçek gelmiyor , evet sigara içerek sağlıklı bebekler dünyaya getirenler var tabiki ama o bebeklerin ileride nasıl sağlık problemleriyle karşılaştıklarını bilemiyoruz sonuç olarak hayat uzun bir serüven🙂

Bende içimi dökmek için yazıyorum malesef bende sigarayı bırakamıyorum 23 haftalık hamileyim ama kendimden nefret ediyorum hergün ağlıyorum şuan bu satırları bile ağladıktan sonra yazdım bebek sağlıklı hiç bir sorunu yok ama vicdan azabı çekmekten artık kendimi yıprattım ne yapacağımı bilmiyorum bunu düşünmekten artık psikolojim bozuldu durmadan bunu düşünüyorum bebeğe vermiş yada vereceği zararı gerçekten çok kötüyüm

Kimse kimseyi hor görmesin arkadaşlar. Yardımcı olmak için fikir verelim arkadaşlara.
Ben de 8 yıldır içiyordum. Gebe olduğumu öğrendiğimde tak diye bıraktım ama bende tiksinti olduğu için rahat oldu. Belki tiksinmesem zorlanırdım.
Biorezonansla sigarayı bırakanlar oluyormuş acaba gebelikte uygun mu diye bir araştırsanız belki uygundur arkadaşlar. Kendinizi zorladıkça işi çıkmaza sokarsınız. Onun yerine alternatif ne koyabilirin diye kendinize sorun. Çerez olur ne biliyim kraker olur. Psikolojide bu var. Eğer bir şeyin olmamasını istersen o olana kadar beynin kodlanıyor. Bırakmam lazım dedikçe bırakamama durumuna giriyorsunuz. Bunu kendinize ödev olarak sunmayın. Kar zarar hesabı yapın. Bırakınca kendinizi nasıl iyi hissedeceğinizi düşünün. Bebeğinizin sağlığı iyi oldukça mutlu olduğunuzu düşünün gibi gibi

Bende içimi dökmek için yazıyorum malesef bende sigarayı bırakamıyorum 23 haftalık hamileyim ama kendimden nefret ediyorum hergün ağlıyorum şuan bu satırları bile ağladıktan sonra yazdım bebek sağlıklı hiç bir sorunu yok ama vicdan azabı çekmekten artık kendimi yıprattım ne yapacağımı bilmiyorum bunu düşünmekten artık psikolojim bozuldu durmadan bunu düşünüyorum bebeğe vermiş yada vereceği zararı gerçekten çok kötüyüm
Ben bir kitapta bir doktorun ağzından şöyşe bir cümle okumuştum annenin bu durumda içtiği ya da içemediği için gireceği stres daha zararlıdır, 2 bilemedin 3 sigarayla avunabilir minvalinde bir şeydi. O yüzden bu kadar stres yapmayın öncelikle. En kötü ihtimalle öğünlerinizden sonra için sabah 1 akşam 1 gibi. Ben de sigara tiryakisi bir insanım ilk gebeliğimde zaten direkt olarak tiksindim. Sonra bulantılarım geçince canım çok istemeye başladı. Bazen arkadaş ortamındayken falan içtim. Eşimle içtim. Ara sıra günde 2 kere max. Ama bebeğinizin içtiği an rahatsız olduğunu falan düşünmek daha kolaylaştırıyor işi. Ben bu şekilde Kendimi avuttum hep. Haftalarınız ilerde doğuma bir sey kalmamış. Bir şekilde bir motivasyon bulunur kolaylıklar dilerim

Ya bende öğrenene kadar içtim sonra zor bela biraktim ama çok sinirlenip ofkelenmeye başladım. artık iradem kırıldı. Yani kendimi çok kötü hissediyorum. Vicdanen çok rahatsızım. Eşim içerken arada bir iki nefes çektim bende çok stres yaşıyorum diye. Öyle başladım iki haftadir. Kendimimi kandiriyorum sigarayla diye düşünmeden edemiyorum. Simdilerde de günde üç tane içer oldum. Beş ayı geçtik. Tekrar bırakmak istiyorum. Bu süreçte bişey olmuş müdür diye de ödüm kopuyor. Bir tanıdığım günde 10 tane iciyormus. (Kesinlikle doğru değil tabii) Ama doktor şey demiş hamile kalmadan bir yıl önce bırakmış olman gerekiyordu. Şuan zararı sana olur demis. Okuduğum herşey bebeğe zarar diyor. Pskolojim bozuldu galiba artık. Kendimi durduramiyorum :(
Bazıları sigara konusunda çok tuhaf davranıyor yok bebeğine zarar veriyorsun falan gibi kimse bebeğine zarar vermeye çalışmaz ama uzun süre kullanan insanlar için zor bir durum bu alkol gibi bir şey değil sonuçta bende bırakmaya çalıştım bıraktığımda yaptığım sinir stres bebeğe daha fazla zarar vermiştir eminim ayrıca yediğimiz içtiğimiz herşeyde katkı maddesi var artık %100 organik değilse tükettiklerimiz tamamen korunmak çok zor tabiki sigara iyi bir şey değil ama yapacak bir şey de yok belli noktadan sonra o yüzden strese girmeye çalışmayın.

Bebek saglikli diyenler,kendinizi kandirin
:) sen bebek taşırken çok sağlıklı bir hayat yaşıyosundur eminim. Burda kimseyi ve anneliğini yargılamak kimseye düşmez ayrıca kendimi kandırdığım falan da yok maşallah oğlumun en ufak sağlık problemi yok doktordan iyi biliyorsan burda doktorculuk oynama git işini yap. Bu yazdığını okuyan anneleri stres altında bırakmak dışında bir şey değil.

gorunurde organları saglamdır da beyın zeka gelısımı alerjık bunye astım skıntısı bunlar dogumdan sonra gorulenler.

Bazıları sigara konusunda çok tuhaf davranıyor yok bebeğine zarar veriyorsun falan gibi kimse bebeğine zarar vermeye çalışmaz ama uzun süre kullanan insanlar için zor bir durum bu alkol gibi bir şey değil sonuçta bende bırakmaya çalıştım bıraktığımda yaptığım sinir stres bebeğe daha fazla zarar vermiştir eminim ayrıca yediğimiz içtiğimiz herşeyde katkı maddesi var artık %100 organik değilse tükettiklerimiz tamamen korunmak çok zor tabiki sigara iyi bir şey değil ama yapacak bir şey de yok belli noktadan sonra o yüzden strese girmeye çalışmayın.
Evt bende çok sinir yaptı. Hem hormonlardan hemde sigara yoksunluğu dan diye düşünüyorum.. yani hormonlarla beraber çok etkiledi. Birilerine sigara içiyorum demedim. Yorumlarına ihtiyacım yok farkındayım çünkü. Zaten kendi içimizde yaşıyoruz sıkıntısını. Ekstra birilerinin de söylemesine gerek yok. Umarım en kısa zamanda tekrar bırakacağım. Umarım hepimizin bebeği sağlıklı olur 🤲❤️

Bende yeni hamile olduğumu öğrendim. 2 3 gün oluyor. Kan testi verdim ve sonuç çıktığından beri sigaraya elim gitmiyor bi türlü. Sanki yeni doğmuş bi bebeğin suratına üflüyor gibi düşünün ya da bebek doğduktan sonra balkonda yanınızda tutup içer misiniz? Bunu düşünün. Bende bu çok etkili oldu. 9 yaşında bi oğlum var mesela ben onu balkona asla sokmuyorum sigara içiyorum diye. Bu bebek benim içimde nasıl sigara içebilirim diye düşündüm. Ama sinir gerginlik var tabiki. Onu da 15 gün süresi var daha önce bırakmış bi insan olarak söylüyorum. Azaltın. 10 tane içiyorsanız 5 e düşürün ve en sevdiğinizden başlayın. Tamamen alışkanlık. Olmasa da olur dediğiniz bi öğünü en sona bırakın. Yemeklerden sonra hemen yakmayın 1 saat 2 saat bekleyin alışkanlığınız değişsin canım.kadinlar. kimse bebeğine zarar vermek.istemez biliyorum. Hepimize kolay gelsin 😇

Back
X