Merhaba öncelikle...Aslinda içerik olarak gebelik bölümüne açmam gereken bir konu ama burası daha işlek bir bölüm olduğu için burayı tercih ettim.
Benim derdimde 36 haftalık hamileyim ve bir haftadan beri sol elim ve bileğimde şişlik var.Hareket ettirdiğimde ağri ve acimada oluyor.Biliyorum gebelikte normal sayılıyor el ayak şişmesi ama benim aklima takilan neden tek elimde olduğu ve birde, ben iki buçuk yıl önce koltuk altı ameliyati geçirmiştim.Koltuk altı lenf bezim baya büyümüştü ...Gittiğim doktorda başka şeylerden şüphelendi ve ameliyatla lenf bezini çikarttı.Çok şükür korktuğumuz gibi çıkmadı.Enfeksiyonla alakali olarak şişmiş sadece.Sol kolumdu ameliyat olduğum kolum ,şişen bileğim ve elimde sol tarafim.Acaba hamilelikle alakasi olmayan bir şişlikmi bu, lenfödem olabilirmi?
Ne yapmam lazim bilemiyorum kendi doktorumami yoksa lenfödemle alakali başka bir doktoramı danişmalıyım kafam çok karışık gerçektende...
Bilgisi olan ve böyle sıkıntıları yaşamış olan arkadaşlar ,lütfen bana bir yol gösterin...
Çok geçmiş olsun. Benim annemin hamileliğinde başına gelmişti aynen bahsettiğiniz şu durum. Onun da el bileği şişmişti ve hareket ettiremiyodu. Doğum sonrası hemen küçük bi operasyonla hallettiler ama durumu. Çok şükür şimdi de gayet iyi, hiçbi sıkıntısı yok.
Bilmiyorum ki aslinda korkuyorum doktora danişmaya ve Doguma az kalmişken başka sıkıntılar yaşama korkusu var icimde..Hastaliginizla alakasi var mi bilmiyorum ama eger neden tek el diyorsaniz benimde tek elimde uyusma ve hatta hissedememe baya yogun oluyordu.yine de rahatlamak icin doktora danisin bence...
Korkunuz alinabilecek onlemlere engel olmasin bence.ki insallah hamilelik odemidir diyorum ben.parmaklarimi bile hissetmezdim ben o zamanlar:)Bilmiyorum ki aslinda korkuyorum doktora danişmaya ve Doguma az kalmişken başka sıkıntılar yaşama korkusu var icimde..
Teşekkür ederim sizede gecmis olsun.Parmaklarimda şiş evet ama en çok elimin uzerinde şişlik var. Dediğim gibi korktuğum icin doktora gidesim gelmiyor.İki gun once kontrolum vardi ama sirf bu yuzden doktora birsey demedim.Merhabalar, geçmiş olsun ben Lenfödem hastasıyım. Lenfödem Ağrı yapmıyor. Gene de bir kalp-damar cerrahına muayene olsanız iyi olur. Parmaklarınız da şişiyor mu, sadece bilekte şişlik varsa geçici bir durumdur, parmaklarınız da şişiyorsa hemen bir kalp damara görünün.
İns.dediginiz gibi hamilelik odemidir.Evet haklisiniz aslinda..Gecmi olur bilmiyorum ama iki hafta sonraki kontrolumde sormak istiyorum doktoruma ...Sizin sıkıntınizda farkliymis.İns gecmistir..Korkunuz alinabilecek onlemlere engel olmasin bence.ki insallah hamilelik odemidir diyorum ben.parmaklarimi bile hissetmezdim ben o zamanlar:)
yok yok cok sukur gecti,kizim simdi 22 aylik.asiri odemden dolayi olmustu benimki sanirim:)kalan zamanlar boyunca icin icin kendinizi yiyeceginize doktorunuza sorun rahatlayin ve kalan gunlerinizin tadini cikarin.o uyusukluklar vs bile ozleniyor sonra yani dusunun:))İns.dediginiz gibi hamilelik odemidir.Evet haklisiniz aslinda..Gecmi olur bilmiyorum ama iki hafta sonraki kontrolumde sormak istiyorum doktoruma ...Sizin sıkıntınizda farkliymis.İns gecmistir..
Allah bağişlasin kizinizi...Evet aynen canim cok sıkıliyoryok yok cok sukur gecti,kizim simdi 22 aylik.asiri odemden dolayi olmustu benimki sanirim:)kalan zamanlar boyunca icin icin kendinizi yiyeceginize doktorunuza sorun rahatlayin ve kalan gunlerinizin tadini cikarin.o uyusukluklar vs bile ozleniyor sonra yani dusunun:))
Sizede çok gecmis olsun...Lenfödem olmuşsanız, bir an önce doktora gidin, o sizi bir fizyoterapiste yönlendirir, elinize fizik tedavi uygular ve şişliği indirir, korkacak bi şey yok ben 7 yıldır yaşıyorum yalnız benim sol bacağımda. Hamilelik olduğu için ödem daha da artabilir, bu yüzden bir an önce doktora görünün,
Elinize yapılacak bir fizik tedavinin bebeğe ne zararı olacak ki? Ben daha önce gördüm, tamamiyle zararsız. Ayrıca erken Teşhis çok önemli, tedaviye ne kadar erken başlarsanız o kadar çabuk iner şişliğiniz.Sizede çok gecmis olsun...
Çok sağolun verdiğiniz bilgiler icin.Evet kesinlikle gitmem gerekli galiba doktora ...Kendiliginden gecer belki diye bosa bekliyorum sanirim ama lenfodemse hamileyken fizik tedavi bebek icin sakincali olabilir belki...
Fizik tedavi ilemi geciyor sislik.Bu gun doktoruma gittim(kadin dogum uzmani)gebelikle alakali bir sey degilmis.incinmis olabilir lenfodemede benziyor dedi.Ortapediste gosterin dedi.Yarin ortapediste gidicem bakalim ne diyecek.Dr um bandaj verdi bu arada ve kolumu yukarda tutmam gerektigini soyledi.lenfodem olmus olmaktan korkmuyorumda tedavisi varmis sonucta ama netten baktim bunun tedavisinden nadir uzmanlar anliyormus.yasadigim yer kucuk bir yer ve boyle bir sıkınti yasamak korkutuyor beni.Elinize yapılacak bir fizik tedavinin bebeğe ne zararı olacak ki? Ben daha önce gördüm, tamamiyle zararsız. Ayrıca erken Teşhis çok önemli, tedaviye ne kadar erken başlarsanız o kadar çabuk iner şişliğiniz.
tedavi ücretsiz ve her yerde fizyoterapisti var. Korkmayın, Facebook'ta Lenfödem sayfası var, ordan rahatlıkla öneri alabilirsiniz. Ben de bi ara ortopediste gittim ama onluk bi durum değil, siz direk kalp damara gidin ki kesin olarak Lenfödem olup olmadığınızı öğrenin. Onlar Lenf Sayımı yaparak kesin Teşhis koyuyorlar. İnternetteki Görüntüler sizi korkutmasın, tedavisi olan bir hastalık.Fizik tedavi ilemi geciyor sislik.Bu gun doktoruma gittim(kadin dogum uzmani)gebelikle alakali bir sey degilmis.incinmis olabilir lenfodemede benziyor dedi.Ortapediste gosterin dedi.Yarin ortapediste gidicem bakalim ne diyecek.Dr um bandaj verdi bu arada ve kolumu yukarda tutmam gerektigini soyledi.lenfodem olmus olmaktan korkmuyorumda tedavisi varmis sonucta ama netten baktim bunun tedavisinden nadir uzmanlar anliyormus.yasadigim yer kucuk bir yer ve boyle bir sıkınti yasamak korkutuyor beni.
Ortapedist teshis koyamamismiydi size.bosunami gitmis olacagim yani simdi.sizin bacaginiz tumuylemi sismisti.benim elimde parmaklarimda ve bilegimde sis var.kolumun ust kisimlarinda yok.nete bakiyorum hep kol ve el siser diyor.acaba baska birseyde olabilirmi .ondan yarin bi goruneyim ortapedste diyorum.aynem netteki resimlrde dediginiz gibi beni baya urkuttu.tedavi ücretsiz ve her yerde fizyoterapisti var. Korkmayın, Facebook'ta Lenfödem sayfası var, ordan rahatlıkla öneri alabilirsiniz. Ben de bi ara ortopediste gittim ama onluk bi durum değil, siz direk kalp damara gidin ki kesin olarak Lenfödem olup olmadığınızı öğrenin. Onlar Lenf Sayımı yaparak kesin Teşhis koyuyorlar. İnternetteki Görüntüler sizi korkutmasın, tedavisi olan bir hastalık.
Benim de aynen Dediğiniz gibi ayak bileğim, ayağımın üstü ve parmaklarım şiş. Bacağım çok şiş değil. Burkmaya benzemiyor, boşuna gitmeyin, sizin kalp damara gitmeniz gerek.Ortapedist teshis koyamamismiydi size.bosunami gitmis olacagim yani simdi.sizin bacaginiz tumuylemi sismisti.benim elimde parmaklarimda ve bilegimde sis var.kolumun ust kisimlarinda yok.nete bakiyorum hep kol ve el siser diyor.acaba baska birseyde olabilirmi .ondan yarin bi goruneyim ortapedste diyorum.aynem netteki resimlrde dediginiz gibi beni baya urkuttu.
Su an hastanedeyim bende.Kan tahlili crp istedi rontgen istedi ama hamile oldugm icin cektirmek istemedim kan tahlili sonucunu bekliyorum simdi.Benim de aynen Dediğiniz gibi ayak bileğim, ayağımın üstü ve parmaklarım şiş. Bacağım çok şiş değil. Burkmaya benzemiyor, boşuna gitmeyin, sizin kalp damara gitmeniz gerek.
Kan testinde iltihapli birsey cikmadi temiz dedi dr.o da sizin dediginiz gibi kalp damara gorunun dedi. Gorunecegim ama o da tomografi isterse hamile oldugum icin yine cektiremem .Lenfodem teshisini kalp damar dr u ne sekilde koyuyor acaba ?birde daha fazla sismesini, ilerlemesini onlemek icin evde ne yapabilirim?sizide sorularimla bezdiriyorum galiba hakkinizi helal edin lutfen.Benim de aynen Dediğiniz gibi ayak bileğim, ayağımın üstü ve parmaklarım şiş. Bacağım çok şiş değil. Burkmaya benzemiyor, boşuna gitmeyin, sizin kalp damara gitmeniz gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?