Hamilelikte stresten dolayi koku hassasiyeti

spongeboob

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2025
59
28
3
29
Kizlar merhaba, belki biraz uzun olacak ama icimi dökmek istiyorum. bundan 2 yil önce esimle yurtdisina tasindik ve burada calismaya basladik. Burda her sey güzel olur vs diye düsünürken her sey cok kötü gitti irkcilik vs. Ciddi bir bunalima girdim. Psikiyatristim kontrolünde ilacta kullaniyordum. Ve korunmamiza ragmen hamile kaldim. Su an 12 haftalik gebeyim ve tam anlamiyla mental olarak cöktüm. Ilacimi aniden kestik, ailemden de uzak olmanin etkisi ve buraya geldigim icin gelisen ciddi bir pismanlik sebebiyle tamamen cöktüm. Üstüne bide asssssiri bir koku hassasiyeti ve ögürme basladi. Resmen hayatimdan sogudum, her seyden nefret ettim. Esim cok destekliyor beni allahtan, o olmasa nasil dayanirdim bilemiyorum. En son psikiyatristimle görüstüm ve antodepresan baslamami önerdi. Kimseyle görüsmek istemiyorum, yatagimdan cikamiyorum, oda degissem kokuyo ve ögürmeye basliyorum. Cidden cok rahatsizim bu durumdan. Bir önerisi olan var mi? Sbah lavaboya gitmek bile dert, dayanamiyorum artik.

Antidepresan kullanın dediyse hemen başlayın yoksa bütün gebeliğinizi çile içinde geçirirsiniz.
Ben hamileliğm boyunca kullandım yoksa nasıl geçerdi düşünmek bile istemiyorum.

Antidepresan kullanın dediyse hemen başlayın yoksa bütün gebeliğinizi çile içinde geçirirsiniz.
Ben hamileliğm boyunca kullandım yoksa nasıl geçerdi düşünmek bile istemiyorum.
Evet bende bugün basladim, sabah özellikle burnumun icinden bir koku geliyo delirmemek elde degil sonra dakikalarca ögürüyorum. Psikiyatristime anlattim. Artik koku gelmeden bile her an kokacak diye ögürmeye basliyorum. Resmen panik bozukluk gelisti. Birkac hafta bekledikten sonra bu hafta baslamamiz gerek artik dedi.

Stresten değil ki o hamilelikten. Geçer birkaç haftaya.

Diğer konuda doktorunuzu dinleyin.

Parfum dukkanlarinda ufak kaplarda kahve oluyor konu sahibesi, bilir misin? Kahve koklayabilirsin, kahve cekirdegi al kaplara koy.

Stresten değil ki o hamilelikten. Geçer birkaç haftaya.

Diğer konuda doktorunuzu dinleyin.
hamilelik de tabii ki çok etikiliyor da
psikosomatik olarak öğürtü/koku hassasiyeti/aşırı gag refleksi de oluyor başka bazı hastalıklarda da oluyor

ben en az 1 sene öğürdüm ve herşey koktu burnuma, hamile filan da değildim. oradan biliyorum.

konu sahibi şu anda yapmanız gereken -bebeği doğuracaksınız herhalde - gebeliğinize odaklanmak

y.dışı yalnızlık, ırkçılık hepsini .ittir etmek- bunu yapabilmek çok zor biliyorum. ben de y.dışındaydım hasta olduğumda.
ama bakın sağlığınız, bebeğiniz herşeyden önemmli

antidepresan diyorsa doktor kullanın
yaz geldi çıkın dolaşın, kokmayan yerlere gidin, kapalı yerd durmayın, yataktan çıkın
bakın mevsimin ve daha yeni gebe, yani ağırlaşmamış olmanın avantajını kullanın ne olur o yataktan çıkın

öğürmekten kusmaktan korkmayın. parkta bahçede kussanız ne olacak. yanınıza su alın. bir de aşırı keskin naneli kokular oluyor onlar iyi geliyor bana. bir de kolonya- yine hafif olanlar değil ultra keskin limon kolonyası filan.

yemek yiyemiyorsanız yemeyin
bişey olmaz
olsaydı bana da olurdu. serum takar beslerler, hiç korkmayın
kendinizi zorlamayın.

ama ne olur hareket edip yürüyüp güneşlenmeye çalışın.

Bende her iki hamileliğimde hayattan soğuyacak derecede koku sorunu yaşıyordum. Oğluma hamileyken 10 gün boyunca lavabo ihtiyaci dışında hiç yatağımdan çıkmadığımı biliyorum. Eşim öğle molasında gelir kahvaltımı verir giderdi. Ben çareyi kitap okumakta bulmuştum başka türlü katlanacak gibi değildi. O dönem kaç kitap bitirdim hatırlamıyorum.

Yasadiginiz sey cok olagan, stresli olmasaydinizda yasayabilirdiniz, ben 2.gebeligimde boyleydim, ölüyorum sandim 20.haftaya dek uzadi benimkide ama asagi yukari 16.hafta gibi bitiyor.

Tuzlu kraker, suzme yogurt gibi midenizi dinlendirecek seyler tuketin, ac kalmamaya calisin, bol su icin.

Çok güvenli ilaçlar var korkmadan kullanın. Yavaş yavaş etki edicek acele etmeyin. Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza

Koku stresten dolayı olmayabilir. Ben gayet mutluydum ama evde öyle garip bir koku vardı ki sadece bana gelen sürekli midem bulaniyordu 3-4 ay boyunca hiçbir şey yiyip içemedim yorgan yastık halı koltuk her şey ciddi manada kokuyordu hamilelik bittikten sonra koku da bitti inşallah sizin de yakın zamanda bulantı ve koku sorununuz biter. İlaç onerdilerse kullanın stres ile geçirmekten daha iyidir. Stres daha çok etkiliyor

Ama bu koku hassasiyeti ve öğürme hatta ileride kusma da olabilir. Hepsi hamileliginizden dolayıdır.

Ben ilk hamileliğimde tam 9 ay doğuracağım saatlere kadar kustum . Hep midem bulanıyor, kokulara dayanamıyordum yemek yemek su içmek ızdıraptı.

Hatta, yeni evliyim yata odamdaki bütün çekmecelerime çilek kokulu sabunlar atmıştım. 22 yaşımın pembişliği bir de o sabunun kokusundan tiksindim mi. Çilek kokusu neyimeyse

Bütün odayı, çekmeceleri günlerce silmeme rağmen doğuma kadar koku resmen burnumun içindeydi. 21 sene olmuş hala o kokuyu aldıgımda psikolojim bozulur

Ama Doğumu yapar yapmaz hepsi bitti, geçti iyileştim.

Benimde iki hamileliğimde de oldu, ama ilki çok fenaydi. Bornozum uzerimdeyken kollarindan koku geliyor diye 3defa duşa geri girdigimi biliyorum. Ağlamıştım. Oğlum bana sarildiginda nefesimi tutuyordum, ki 6yasinda mis gibi kokan çocuk. Stresten değildir,hamilelikte oluyor bazen. Biraz sabredin geçiyor.

Benim suan 7. gebeligim , bunun dışındakiler ya kimyasal oldu ya da düşük. Simdiki gebeliğimde dahil hepsinde koku hassasiyeti ve mide bulantilari oldu.
Herşey kokuyor , evimin karşısında yeşillik alan var , kapilar camlar kapali olmasina rağmen oradaki agaclar bile kokuyordu. Neredeyse günde 7 kereye yakın istifra ediyordum.
6 kilo verdim hicbir sey yiyip icemedim , doktorumun önerdiği mide bulantısı ilaci vardi , resmen hayatimi kurtardi. Gece ve sabah içiyorum. Geçen gece erken uyumusum icmeyi unutmusum , sabahina ictim ama o gün ogurmekten bitap düştüm.
Sizin de yüksek ihtimalle hamilelik kaynaklıdir diye düşünüyorum.
Hayirli olsun bu arada hamileleginiz.

Bende ayni durumdaydim. Hamile oldugumu duyunca ilaci biraktim. Maalesef hemen ogurmeler ve kusmalar basladi. Millet hamilelikten diyordu ama ben biliyodum ilacsizliktan oluyordu. Suan 14. Haftadayim bulanti ilaci verdi doktorum az biraz ise yariyor gibi ama istahim yok zorla besleyici seyler yiyorum. Bazen gunde 3 kez kusuyorum bazen hic kusmyorum. Esim ve ailen antidepresan icme diyor. Ic deseler hemen baslardim. Dayanmaya calisiyorum...

Gecms olsn saglikla gelsin bebisiniz bulantilar ne zaman basladi ne zaman bitecek suan bendede basladi. Baya zorlaniyorum ama kusturmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…