hamilelikte tahliller ?

Amphitrite35

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
201
83
298
merhaba arkadaşlar.
6 haftalık hamileyim ve cuma günü sgk anlaşmalı bir özel hastaneye muayeneye gittim ultrsona girdim ve doktor bazı tahliller istedi benden hemen getirmene gerek yok, önümüzdeki haftalarda muayeneye geldiğin bir gün yaptırıp getirebilirsin dedi . danışmadan alabilirsin hangilerini istediğimi dedi. danışmaya sormaya gittim bana direkt fiyatını söyledi. 700tl yi geçiyo hepsi. bu kadar pahallı olması normal mi ? sonrasında anladığım kadarı ile ikili / üçlü tarama tesleri filanda olacak. testler nerdeyse doğumdan daha pahallıya malolucak. devlet hastaneli de aynı tahlilleri yapmıyor mu acaba, oraya gidip yaptırsam ???
konu ile ilgili fikir verirseniz çok sevinirim.

merhaba arkadaşlar.
6 haftalık hamileyim ve cuma günü sgk anlaşmalı bir özel hastaneye muayeneye gittim ultrsona girdim ve doktor bazı tahliller istedi benden hemen getirmene gerek yok, önümüzdeki haftalarda muayeneye geldiğin bir gün yaptırıp getirebilirsin dedi . danışmadan alabilirsin hangilerini istediğimi dedi. danışmaya sormaya gittim bana direkt fiyatını söyledi. 700tl yi geçiyo hepsi. bu kadar pahallı olması normal mi ? sonrasında anladığım kadarı ile ikili / üçlü tarama tesleri filanda olacak. testler nerdeyse doğumdan daha pahallıya malolucak. devlet hastaneli de aynı tahlilleri yapmıyor mu acaba, oraya gidip yaptırsam ???
testleri aile sağlığı merkezleri ücretsiz yapıyor... bende sgk anlaşmalı bir hastaneye gidiyorum doktorum direkt oraya yönlendirdi tahliller için...

bu arada istenen testler rutin... nerdeyse tüm gebelerde aynı testleri istiyorlar... rubella, toxoplasma ve idrar testini sağlık ocakları yapmıyor ben onları özel hastanede 122 liraya yaptırdım...

Canım bende tahliller için devlete gidiyorum sende öyle yapabilirsin her ay hem özel e kendi doktoruma hemde devletteki doktoruma gidiyorum kontrole.ben kendi fikrimce ikil ve üçlü testleri yaptırmadım yaptırmaycağım ama istersen devlette yapıyolar tabikide.

Canım fiyatın gerçekten b.kunu çıkartmışlar. Devlet hastanesinde yaptır bence. Sağlık ocağında yapılanlar da var. Birkaçını sadece yapamıyorlar galiba. İkili test için özelde 80, üçlü için de yanlış hatırlamıyorsam 35 falan verdim. aile hekimine gidersen o sana yardımcı olur

Bu arada ikili testte daha çok down sendrom nedeniyle önem veriyorlar. üçlü testte de bazı böyle önemli konular var. bence hepsini yaptır ihmal etme. bazı doktor üçlü gerek yok diyip dörtlü yapıyor. bazısı da üçlü yeter diyor.
Benim abimin bebeği down sendromlu. doğduğundan beri sürekli hastanedeler. yavrum sürekli hastalanıyor. O yüzden ihmal etmeyin derim ben

ben ozel hastaneye gıdıyorum ustelık doktorum docent doktor
7. ayıma kadar yapılan butun testler
kan testı ıdrar testı ılk ay yapıldı
2 lı test
renklı doopler
seker yuklemesı
genel tarama testı ( karacıger enzzımlerıme bakıldı - ıdrar ve kan testı yapıldı )
hepsı toplam 200 tl tuttu

Bende sgk anlaşmalı bi hastaneye gidiyorum. Şimdiye kdr testler için ikili üçlü kan idrar 100 lirayı bulmadı.
Fiyatı iyice abartmış o hastane.
Özel hastaneler sgk anlaşmalı olsa dahi fark alabiliyor ve bu fark %200 e kdr çıkabiliyor ama çoğu hastane bu kadar yükseltme gereği duymuyor.
merhaba arkadaşlar.

Merhaba istanbuldasınız sanırım..
Kağıthane devlet hastanesi bu saydığınız
testleri ücretsiz olarak yapıyor.. ;)

merhaba arkadaşlar.
şifa grubu hastanelerinin de tetkik fiyatları çok fazla.

ben ozel hastaneye gıdıyorum ustelık doktorum docent doktor
7. ayıma kadar yapılan butun testler
kan testı ıdrar testı ılk ay yapıldı
2 lı test
renklı doopler
seker yuklemesı
genel tarama testı ( karacıger enzzımlerıme bakıldı - ıdrar ve kan testı yapıldı )
hepsı toplam 200 tl tuttu

merhaba cnm.hangi ildesin ve hangi özel hastaneye gidiyorsun

Arkadaşlar gebeliğin ilk aylarında sanırım bı 11 tane fln istemişti kan testiyle klasik rutin olanlar onları devlette de yapabilirsiniz karşılıyormuş aile sağlık merkezleri fln ama ben Güngören ilgi hastanesinde 300 küsür TL ye yaptırmıştım

Back
X