hamilelikte temizlik maddelerinin solunması zehirlenme:(

mad_sad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
1.047
5
66
İstanbul
merhaba sevgili kk hatunları, 31 haftalık gebeyim bayram olsa bile dayanamadım yogun bi temizlik yapmaya açlıştım bugun, çamaşır toz almak, banyoyu fırçalamak vs, benim sorum şu; banyomuzda malesef havalandıracak bir pencere yok, ama ben kaıyı açık tuttum yerleri çamaşır suyuyla duşakabini, lavabonun için klozeti cifle ovdum çok fazla soludum sanırım bebegime bir zararı olur mu? bilginiz var mı? böyle bir tecrübe yaşayan var mı? bana nasıl yardımcı olabiirsiniz?

Temizlik mad. Bilmem ama eltime hamileyken dedim fazla saçlarını boyatma diye pek umursamadı şimdi hiper aktik bir çocuğu var

canım hamile bile olsak pek çoğumuzun malesef yardım edeni olmadığından bu işleri gebeliğimiz süresince kendimiz yapmak durumunda kalıyoruz.bende her iki hamileliğimde temizlğimi kendim yaptım.çamaşır suyu,cif ve yağ sökücü çok kullandım.benimde hem mutfağım hem banyom bina boşluğuma baktığı için havasız.çok şükür bebeklerimde bi sıkıntı yok ama eczaneden ameliyat maskesi alıp takabilirsin.yapsan bi türlü yapmasan bin türlü çünkü.tülbentle yada maskeyle ağzını burnunu kapamaya bak.bende çok koruyamadım kendimi ama yapcak bişi yok.korkma bişi olmamıştır ama yinede solumamaya bak,balkona çıkıp dinlene dinlene,ara ara havalıp devam ederek yap bu tür işleri.annelikte ev hanımlığıda zor.Allah yardımcın olsun,yanısırada bizim..hayırlı ,sağlıklı doğumlar inşallah..

canım hamile bile olsak pek çoğumuzun malesef yardım edeni olmadığından bu işleri gebeliğimiz süresince kendimiz yapmak durumunda kalıyoruz.bende her iki hamileliğimde temizlğimi kendim yaptım.çamaşır suyu,cif ve yağ sökücü çok kullandım.benimde hem mutfağım hem banyom bina boşluğuma baktığı için havasız.çok şükür bebeklerimde bi sıkıntı yok ama eczaneden ameliyat maskesi alıp takabilirsin.yapsan bi türlü yapmasan bin türlü çünkü.tülbentle yada maskeyle ağzını burnunu kapamaya bak.bende çok koruyamadım kendimi ama yapcak bişi yok.korkma bişi olmamıştır ama yinede solumamaya bak,balkona çıkıp dinlene dinlene,ara ara havalıp devam ederek yap bu tür işleri.annelikte ev hanımlığıda zor.Allah yardımcın olsun,yanısırada bizim..hayırlı ,sağlıklı doğumlar inşallah..

ayy cnaım Allah razı olsun okuyunca biraz olsun içim ferahladı, amin cümlemiz için inşAllah, dün biraz gögsüm tıkanmış gibi oldu, ama deiğin gibi yardımcımız olmayınca kendimiz yapmak zorunda kalıyoruz, Rabbime emanet korusun inşAllah küçük meleklerimizi..

mad sad selam ben 2012 nisan annesiyim inşallah . ve temizlik malzemelerinin kullanımıyla ilgili açtığın bu topik de bi şey sormak istiyorum sana.
ben yeşil sabuna aşeriyorum resmen .çamaşırlar için kullanılarn yumşatıcı varya o bana yeşil sabun gibi kokuyo ve bi kaç defa alıp şişesini uzun uzun kokladım sence bi şey olmuş mudur ?
onun dışında temizliik maddelerinden genelde uzak duruyorum

canım şimdilik bir zarar vermemiştir ama bence daha fazla bu tarz kimyaselleri koklama bebeğe zararı mutlaka olur
ben 6 sene otistik çocuklarda öğretmenlik yaptım inanki koltukaltı deodoranları takılar bile anne karnındaki bebeğe zarar verebiliyor

Son düzenleme:
canım şimdilik bir zarar vermemiştir ama bence daha fazla bu tarz kimyaselleri koklama bebeğe zararı mutlaka olur
ben 6 sene otistik çocuklarda öğretmenlik yaptım inanki koltukaltı deodoranları takılar bile anne karnındaki bebeğe zarar verebiliyor

ayyy korktum şimdiii :18::18::18:

Canım korkma Allah'ın izniyle bişe olmaz aklını rahat tutki bebeğinde rahat olsun
bundan sonra daha dikkatli olursın hiç bişe olmaz

markette temizlik reyonuna bile girmeeeeeeeeeeemmm artık.:36::36::36:

:52: çok güldüm yok canım koklamasan yeter
ama şaka değil gerçekten otistiklerde 6 sene çalışınca insan çok korkuyor inan okulda hamile öğretmenler takı bile takmazlardı

takıları normalde de takmam zaten alyans dışında.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım takının zararı ne merak ettim gerçekten? başka ne gibi şeyler önerebilirsin?? bende hamileliğimin başlarında çok dikkat ediyordum zararlı şeyler yemiyordum falan ama insan dayanamıyor şimdi birkaç kez hamburger,cips,kola falan tükettim ya bende korktum şimdi Rabbim bebeklerimizi korusun inşallah...

canım takının zararı ne merak ettim gerçekten? başka ne gibi şeyler önerebilirsin?? bende hamileliğimin başlarında çok dikkat ediyordum zararlı şeyler yemiyordum falan ama insan dayanamıyor şimdi birkaç kez hamburger,cips,kola falan tükettim ya bende korktum şimdi Rabbim bebeklerimizi korusun inşallah...

Canım bu soru bana sanırım kimseyi korktmak istemezdim lütfen çok kafaya takmayın diyim önce
ben 6 sene otistiklerde çalıştım tabi zihinsel engel hiperaktivide oluyor o çocuklarda sebebi tam olarak bilinmiyor ama birçok şeyden şüpeleniliyor dilersen nette araştırabilirsin
takılara gelincede takı nede olsa metal helede gümüş altın dışında kalitesiz imitasyonlarda deriyle etkileşiminden bazı kimyaseller deriden geçebiliyor bile denmişti ama kesin bişe yok tabi okulda hamile bayanlar sadece alyansalarını takıyorlardı belki biz abarttık ama tedbirli olmadada fayda var sanırım

Back
X