Hamilelikte tetanoz aşısı hakkında

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Merhaba kızlar...
Ben 21+2 günlük hamileyim.Doktorum aşı için zamanın geldiğini ve sağlık ocağından vurulabilceğimi söyledi.
Eczanelerde vurulmanı tavsiye etmem steril olmuyor dedi.
Bu aşı çok ağrı hassasiyet yapıyor mu ?
Aşıdan sonra kaç gün sonra banyo yapılabilir.?
Bu aşıyı olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

Benim yaptırdığım kolum 1 hafta ağrıdı, ilk günler de oldukça sertleşti, üstüne yatamıyordum. Kullanmadığın koluna yaptır.

tatlım ilk doz gerçekten acıyo benim 1 hafta ağrısı geçmedi kolumu kullanamadım sende daha az kullandığın koluna yaptır.ikinci doz fazla rahatsız etmiyor

İkincisini vurulmasak birşey olur mu ?Doğum için annemin yanına gidicem şehir değiştiricem çünkü.İkinci doz aşım doğuma 1 ay kala :26:

İkincisini vurulmasak birşey olur mu ?Doğum için annemin yanına gidicem şehir değiştiricem çünkü.İkinci doz aşım doğuma 1 ay kala :26:

valla bende vurulmasam olurmu demiştim (benim teyzem sağlık ocağında hemşire) ama vurulmam gerektiğini söyledi ve ikinci dozuda oldum

ben iki dozuda sağlık ocağında vuruldum.zaten bir aşı kartı veriyorlar sana.orda tarihleri yazıyor

hiçç acımadıı..hemşiremin eli çok hafifti sanırım.ağrırsa acırsa soğuk kompleks yap dedi.çok zorlarsa parol içebilirsin demişti ama hiçç ihtiyacım olmadı.aşı olduğumu unutuyordum bilee.sadece ilk gün üstüne yatamadım.sonrada geçti gitti zaten

aşı olduktan sonra biraz ağrı hassasiyet, ateş, kırgınlık vs. olabilir..
ama geçici merak etmeyin..
sonuçta gebe olsanız da olmasanız da 10 yılda bir tekrar dozu olmak gerek..

bende bugün sağlık ocağına gidip kaydımı yatırdım 20. haftada bende yaptıracağım ..da çok kötü 1 hafta kolun acıyormuş ... ne yapalım .. yaptırıcam genede

Allah allah benim hiç 1 hafta falan ağrı olmadı 1 gün bile olmadı.korkmayın kızlar herkesin durumu farklıdır yani illa ağrı olacak diye bişi yok.sıkmayın kendinizi.aşı vurulurkende sıkmayınki aacımasın

Canım ben de bu hafta oldum.Sadece 2-3 gün üzerine yatamıyorsun onun dışında öyle ağrı,sızı,ateş olmadı çok şükür.Ben aşıdan 2 gün sonra banyomu ettim.Hatta banyo edince daha çabuk geçti gibi geldi.Çünkü bi gün öncesinden kolumu kaldırmuyordum havaya ama banyodan sonra daha bir rahattı sanki...

bende 2 aşıyı da oldum,ilki biraz ağrı yaptı ertesi gün bişey kalmadı,ikincisi ise hiç acımadı bile,hiç bişey anlamadım,korkulacak bişey yok...

ben 28 haftalık oldum hala kimse bana tetanos aşısı olmam gerektiğini söylemedi.
direkt sağlık ocağına gitsem olur mu?
yoksa önce doktora mı gitmem lazım??

canım gittiğin şehirde en yakın sağlık ocağına yaptırabiliyorsun.ben ikisinde de farklı yerlerdeydim.misafir olduğun için bir sıkıntı olmuyor.

ilk bir kaç gün sertleşiyor acıma oluyor.üstüne yatamıyorsun ama büyütülecek bir sorun değil.

ben 28 haftalık oldum hala kimse bana tetanos aşısı olmam gerektiğini söylemedi.

benim sağlık ocağından 26 haftalıkken olmamı söylediler ve o zaman oldum..diğeride bir ay sonraydı.geç kalmamışsın bence çoğu yerde geç yapıyorlar aşıyı..

Ben 2 dozu da sağlık ocağında yaptırdım, vurulurken çok acıdı kendimi kasmamış olmama rağmen, sonra da aşı yeri 4,5 gün ağrıdı, üstüne de yatamadım. Tabi herkes te öyle olmayabilir.

bende 26 haftalık hamileyim bugün doktorumu aradım sordum böyle bişey duydum die evet git yaptır dedi 2 doz hamilelikde 1 doz da doğumdan sonra yaptırılıyormuş sağlık ocağında yaptırdım bugün ilk dozumu hemşire 2 gün ağrı yapar dedi ama şuan hamd olsun bişey yok gibi

Sende istersen ara sor doktora 1 ay ara ile 2 doz yapıyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…