Hiçbişey istemedi bendenAvidite testi istendi mi. Benimkinde nerdeyse hepsi çıktı korkma Allah'ın izniyle bir şey olmaz❤
Canim bende ondan yırtınıyorum. Ne bicim doktor bu.Evet sordum bi tehlike var mı falan.bebeğe bişey olur mu.sen mayısta ben dediğim zaman gel ilaç yazıcam bebeğe bişey olmasın geçmesin diye dedi bende doktordur bişey biliyordur deyip hiçbişey söylemedim ama internette araştırdım beklemek zaten doğru değil 11 haftalığım şuan
İnşeAllah canım ,yeni bir dr buldum ona attım testleri.bakalım o ne diyoCanim bende ondan yırtınıyorum. Ne bicim doktor bu.
Tedavi verecekse mayista vereyim olmaz. Tedavi veriyosa demeki bagisikligin yok demek. Allahim iyi doktorlarla karsilastirsin. Insaallah yavrunun suyuna karismaz dua edelim
Haberdar et. Insaallah doktor yanilmistir ve bagisikligin vardirİnşeAllah canım ,yeni bir dr buldum ona attım testleri.bakalım o ne diyo
Hmm avidite istedi sandım inşaallah tedavisi varsa olursunHiçbişey istemedi benden
Hem ben devlet hastanesinde yaptırdım kan testini,yanılma payı var mı acaba? CMV İgG ve İgM.Testte CMV İd Ç yazılmış .bilmiyorum nasıl test buHaberdar et. Insaallah doktor yanilmistir ve bagisikligin vardir
İnşeAllahHmm avidite istedi sandım inşaallah tedavisi varsa olursun❤
Sakin ol. Sana mı yazdım? Avidite istedi mi dedim? Benim de başımdan geçti. Tedavi olma dedim mi? Allah'ın izniyle birşey olmaz dedim ne diyeyim? Elbette tedavisi varsa olsun.Doktor tedavi yazicam demis nasil bisey olmaz.. tedavi yazicam diyorsa bir an once baslanmali bekletilmeye gelmez . Allah korusun. Cok kotu bisey bu. Basimdan gecti.
kanda yanilma payi hic duymadim cnm. Tabi senin gittigin hastaneyi bilemicem.Hem ben devlet hastanesinde yaptırdım kan testini,yanılma payı var mı acaba? CMV İgG ve İgM.Testte CMV İd Ç yazılmış .bilmiyorum nasıl test bu
Kanda yanılma payını demiyorum canm.Aslında test sonucunda İgG ve İgM yazılır.ama bende yalnız İd Ç yazılmış oyüzdenkanda yanilma payi hic duymadim cnm. Tabi senin gittigin hastaneyi bilemicem.
Ama doktor cevap vermese acile git ltfn . Sakin ihmal etme.
Ilgili bir doktor bulursun umarim. Bu donemde acil bolumu guvenli dgl.
Kisaltmalari hic anlamiyorum. Bana doktorum demisti telefonda elime tahlil kagidi bile vermedi. Acil gel toksoplazma olmussun demisti.Kanda yanılma payını demiyorum canm.Aslında test sonucunda İgG ve İgM yazılır.ama bende yalnız İd Ç yazılmış oyüzden
Hamileligimde ben hep kusuyorum. Tel ettiler acil gel kan sonucun iyi dgl toksoplazma oldun dediler. Hemen gittim antibiyotik yazdilar. Doguma kadar ictim o antibiyotigi.
Cocuk dogdunda belinden su aldilar. Sukur bebege gecmedi
Canim amniyo sivisina ne diye baksinlar. Diyelimki baktilar sorun yok dedi. Siviyi aldiktan sonra bebege gecmicegi ne maglum ?peki amniyo sıvısından alıp çocuğa geçmiş mi diye bakmadılar mı bu dr lar da çok enteresan kimisi sadece igg bakar kimisi igm bakar almanyada arkadaşım var onlar hiç bakmamış rubella dışındakiler isteğe bağlı demişler igg si pozitif olduğu için yani bağışıksın diye ama burada dr um igg pozitifte olsa şu anda geçiriyorsan tekrardan sıkıntılı olur diyor kafam karıştı hepten.
amniyoda bebege gecip gecmedigine bakiliyor cunku antibiyotik tedavisine baslayabilmek icin dr lar bakiyor bunu size dr soylememis miydi ?igm pozitifte eger igg adivite yapilir o negatifse amniyoya gidilir.igg adivite pozitifse gerek kalmaz.igg adivite pozitif demek su anda gecirmiyorsunuz demektir negatifse ya su an ya da 1 ay icinde gecirildi demek oluyor.Sıkıntılı isler yani.Canim amniyo sivisina ne diye baksinlar. Diyelimki baktilar sorun yok dedi. Siviyi aldiktan sonra bebege gecmicegi ne maglum ?
Bence sen yanlis anlamissin. Antibiyotik engeliyor ama kesin engeliyor diye birsey yok. Amniyo sivi temiz ciksa bile antibiyotik şart.amniyoda bebege gecip gecmedigine bakiliyor cunku antibiyotik tedavisine baslayabilmek icin dr lar bakiyor bunu size dr soylememis miydi ?igm pozitifte eger igg adivite yapilir o negatifse amniyoya gidilir.igg adivite pozitifse gerek kalmaz.igg adivite pozitif demek su anda gecirmiyorsunuz demektir negatifse ya su an ya da 1 ay icinde gecirildi demek oluyor.Sıkıntılı isler yani.
Bu senin dedigin sitomegalovirus icin gecerli olabilir oda kesin degil. Ama toksoplazma hamileligin her evresinde tehlikeli.Bi de amniyo zaten 11 haftadan once alinmiyor bebekte yok diyelim ki amniyo alindiktan sonra yani 12.haftadan sonra bebege gecse bile problem olmuyor onemli olan ilk 3 ay gecirmemek
zaten hiçbirşey kesin de allah ne derse o olur toksoplazmayı tam bilmiyorum yanlış yönlendirmek istemem evt ben cmv için konuşmuştum.Bu senin dedigin sitomegalovirus icin gecerli olabilir oda kesin degil. Ama toksoplazma hamileligin her evresinde tehlikeli.
Neden doktoruna sormuyorsun. Bagisikligin mi var yoksa hamilelikte mi kaptin diye.
Toksoplazma ilk gebeligimde ben kaptim ve neler cektim neler. Rabbim kimseye vermesin yasatmasin o korkuyu.
O yuzden eger bagisiklik kazandiysan, o iyi bisey virusu kapma ihtimalin cok az demek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?