Hamilelikte Toksoplazma ve Sitomegalovirüs(CVM) tedavisi

Bendede çıktı 5 haftalık hamileydim igg de igm de pozitif çıktı antibiyotik başlanıldı avidite testi yapılana kadar kullan nolur nolmaz dediler avidite testi yapıldı ben yaklaşık 3 4 kutu kullandım ama antibiyotik . Test sonucu çıktı 3 aydan daha önce geçirmiş diye bıraktım çok şükür ilacı ama çok korkulu bir dönemdi benim için İnşAllah sizde onceden geçirnişsinizdir şuansa bile telaşa kapılmayın antibiyotik verecekler onu kullanın birde beklemeyin bir an önce yaptırın testi bu iş ertelemeye gelmez

Canim bende ondan yırtınıyorum. Ne bicim doktor bu.
Tedavi verecekse mayista vereyim olmaz. Tedavi veriyosa demeki bagisikligin yok demek. Allahim iyi doktorlarla karsilastirsin. Insaallah yavrunun suyuna karismaz dua edelim

Doktor tedavi yazicam demis nasil bisey olmaz.. tedavi yazicam diyorsa bir an once baslanmali bekletilmeye gelmez . Allah korusun. Cok kotu bisey bu. Basimdan gecti.
Sakin ol. Sana mı yazdım? Avidite istedi mi dedim? Benim de başımdan geçti. Tedavi olma dedim mi? Allah'ın izniyle birşey olmaz dedim ne diyeyim? Elbette tedavisi varsa olsun.

Son düzenleme:
Hem ben devlet hastanesinde yaptırdım kan testini,yanılma payı var mı acaba? CMV İgG ve İgM.Testte CMV İd Ç yazılmış .bilmiyorum nasıl test bu
kanda yanilma payi hic duymadim cnm. Tabi senin gittigin hastaneyi bilemicem.
Ama doktor cevap vermese acile git ltfn . Sakin ihmal etme.
Ilgili bir doktor bulursun umarim. Bu donemde acil bolumu guvenli dgl.

kanda yanilma payi hic duymadim cnm. Tabi senin gittigin hastaneyi bilemicem.
Ama doktor cevap vermese acile git ltfn . Sakin ihmal etme.
Ilgili bir doktor bulursun umarim. Bu donemde acil bolumu guvenli dgl.
Kanda yanılma payını demiyorum canm.Aslında test sonucunda İgG ve İgM yazılır.ama bende yalnız İd Ç yazılmış oyüzden

Kanda yanılma payını demiyorum canm.Aslında test sonucunda İgG ve İgM yazılır.ama bende yalnız İd Ç yazılmış oyüzden
Kisaltmalari hic anlamiyorum. Bana doktorum demisti telefonda elime tahlil kagidi bile vermedi. Acil gel toksoplazma olmussun demisti.

Hamileligimde ben hep kusuyorum. Tel ettiler acil gel kan sonucun iyi dgl toksoplazma oldun dediler. Hemen gittim antibiyotik yazdilar. Doguma kadar ictim o antibiyotigi.
Cocuk dogdunda belinden su aldilar. Sukur bebege gecmedi

peki amniyo sıvısından alıp çocuğa geçmiş mi diye bakmadılar mı bu dr lar da çok enteresan kimisi sadece igg bakar kimisi igm bakar almanyada arkadaşım var onlar hiç bakmamış rubella dışındakiler isteğe bağlı demişler igg si pozitif olduğu için yani bağışıksın diye ama burada dr um igg pozitifte olsa şu anda geçiriyorsan tekrardan sıkıntılı olur diyor kafam karıştı hepten.

Canim amniyo sivisina ne diye baksinlar. Diyelimki baktilar sorun yok dedi. Siviyi aldiktan sonra bebege gecmicegi ne maglum ?

Canim amniyo sivisina ne diye baksinlar. Diyelimki baktilar sorun yok dedi. Siviyi aldiktan sonra bebege gecmicegi ne maglum ?
amniyoda bebege gecip gecmedigine bakiliyor cunku antibiyotik tedavisine baslayabilmek icin dr lar bakiyor bunu size dr soylememis miydi ?igm pozitifte eger igg adivite yapilir o negatifse amniyoya gidilir.igg adivite pozitifse gerek kalmaz.igg adivite pozitif demek su anda gecirmiyorsunuz demektir negatifse ya su an ya da 1 ay icinde gecirildi demek oluyor.Sıkıntılı isler yani.

Bi de amniyo zaten 11 haftadan once alinmiyor bebekte yok diyelim ki amniyo alindiktan sonra yani 12.haftadan sonra bebege gecse bile problem olmuyor onemli olan ilk 3 ay gecirmemek

Bence sen yanlis anlamissin. Antibiyotik engeliyor ama kesin engeliyor diye birsey yok. Amniyo sivi temiz ciksa bile antibiyotik şart.

Bi de amniyo zaten 11 haftadan once alinmiyor bebekte yok diyelim ki amniyo alindiktan sonra yani 12.haftadan sonra bebege gecse bile problem olmuyor onemli olan ilk 3 ay gecirmemek
Bu senin dedigin sitomegalovirus icin gecerli olabilir oda kesin degil. Ama toksoplazma hamileligin her evresinde tehlikeli.

ilk gebeliğiniz nasıl sonuçlandı peki? nasıl tedavi uygulandı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…