Hamilelikte troid sorunu Ve düşük

Mel0d1

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
573
831
23
32
Aciil cevap atın kızlar progestoron 10.87 çıktı bu şekilde bir şeyle karşılaşan var mı düşük riski var dedi üç günde bir iğne verdi sabah akşam progestoron vajinal kapsül verdi hamilelik troidim çıktı 6,24 yarın boğazıma bakılcak ultrason gibi mi bakıyorlar boğaza radyasyona maruz kalmam değil mi lütfen yazın kızlar.troidden mi düşüyor kızlar düşük oluyor lütfen yardım edin

Yüksek tiroid gebe kalmaya engel oluyor.benim değerin 4,80di gebelik öncesi ilaç tedavisiyle dusuruyorlar.Ben de hamileyken girdim ultrasona merak etme bir sıkıntı yaratmıyor bebege.çok paniksin ama bu kadar stres yapma asıl bu zararlı bebeğine.allah acil sifalar versin

Bir şey olmaz di mi canım progestoronda çok düşük çıktı 10.87 bebeğim bir şey olmaz değil mi
ş

Progesteron için de ilaç tedavisi uyguluyorlar Allah'in izniyle hiç birsey olmaz sen dr. unun dediğini yap.içini de ferah tut.hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim

Canım benim tsh degerim 6.9 çıktı 5 haftaliktim o zaman..Ve ilk soylediklerinde hemen psikolojisi bozuluyor insanın zeka geriligi ve düşük yapabilecegini söylüyorlar..Ama bana doktorum igne vermemişti sadece Tsh yüksekti benim...Dahiliyeye gitmemi önerdi kadın dogumcu şimdi her ay kadın doğuma gittigim gibi dahiliye kontrollerimi de ihmal etmiyorum ve euthyrox adında tiroid ilaci verdi dahiliyeci. 25mcg olan dozunu kullanıyorum..Bu ilaç sayesinde 1 ay içinde 6.9 olan tiroid seviyem 2ye düştü çok şükür..Gebelikte olması gereken değerler bunlar çünkü....Ve sana da büyük ihtimal guatr kontrolünden sonra bir ilaç başlangıcı yapar doktorun o ilacı kesinlikle aksatma..1 gün bile çok önemli...Ben 8 aydir her sabah 7de ac karinla içiyorum ilacımi....Boğazına ise ultrasonla bakıyorlar nodül var mi yok mu diye radyasyon olmuyor...ayni kadın dogumcularin karnimiza baktıkları cihaz gibi bir cihaz var ellerinde onu boğazına gezdirip ekrandan bakıyor canim

Kızımda ilk haftalarımda çıktı hemen ilaç başlıcaz korkma iner bu ilaçla gebelikte sık görüyorum bu durumu dedi dr. Önce 25 mg La başladık bi ara düşüş olmadı diye 50 mg içtim en son Doğum zamanına yakın tedbir amaçlı 75 mg içiyordum ki hep değerlerim normal çıkti şükür. Kızım sağlıklı yaramaz afacan dağınık çok hareketli ama troid den değildir diye düşünüyorum kuduruk birine çekmiş

Çok sağolasın canım doktor konusmama bile izin vermeden sıraladı tüm kötü şeyleri çok moralim bozuldu

Maşşallah canım kızına içimi rahatlattınız sağolun

Çok sağolasın canım doktor konusmama bile izin vermeden sıraladı tüm kötü şeyleri çok moralim bozuldu
Moralin hiç bozulmasın canım benim :)) çok şükür tedavi edilebilicek bir durum senin tek yapman gereken ilacı aksatmamak ve her ay düzenli kontrole gitmek olucak Allah'ın izniyle bugünleri atlatır nasil geçtiğini anlamazsin:))

Merhaba benim de sadece tsh 3.7 fln cikti doktorum dahiliyeye git dedi 1 ay oldu diyeli ama bir turlu gidemedim bir sey olur mu bebege bu degerle

İnşallah canım baktılar korkulcak bir şey yok dediler doğumcu sınırda gibi söyledi korkuttu

Merhaba benim de sadece tsh 3.7 fln cikti doktorum dahiliyeye git dedi 1 ay oldu diyeli ama bir turlu gidemedim bir sey olur mu bebege bu degerle
Canım boyle bir şeyi neden aksatıyorsun troid hormonu düşüğe neden olur yada zehirler öldürür yada allah korusun gittt bekleme

Hemen git daha fazla aksatmadan.gebelikte 2nin altında olmasını istiyor dr.lar.başta zeka geriliği olmak üzere bir çok zararı var bebege.endokrin bölümünden randevu al. Oyalanmamis olursun

Troudin hormonlara etkisi var oda etkiliyor olabilir. Panikleme. Troid degerin yiksek degil ilacla kontrol altina alinabilir . Vajinal fitilde aliyorsun zaten . Troid usg side bebek icin yapilan ultrasyon gibi zarari yok onun. İlac baslanirsa saatinde al mutlaka . Yat Dinlen bu donemde dua et.

Git canım mutlaka özellikle gebeligin ilk 3 ayında 2 .... İkinci 3 aylik döneminde maximum 2-3 arası olması gerekiyor tsh değerinin ve daha da yükselmiş olabilir degerin...Doktorlara hak veriyorum aslında çünkü tedavi edilince duzelebilecek edilmediginde ise olabilecek durumları söylüyorlar bunları her ne kadar moralimiz bozulsa da söylemek zorundalar hiçbirşey yokmuş gibi davransalar o dedikleri sıkıntıları biz yaşıycaz yine...Seni üzmek istemem şimdi çok geç sayılmaz gecikirsen tedavi edilmezse zekâ geriliği, erken doğum (prematüre) eylemine kadar kötü sonuçları var malesef..Ben de sağlıkçı olarak hafife almak istemedim canım aksatmayin lütfen...

Yok canım tedaviyi aksatmam fakat bana her şeyi sıralayarak konusmama fırsat verilmedi mesela şu değerde olması gerekir senin böyle diyebilir guatr daha yüksek olan hastalarmda oldu tedaviyle düşer demedi bn sınırda gibi konustu sevmedim tavrını bir sonraki hastayı alsn diye

Doktor dan iyi konussmuösun arkadasım boyle olsa aglayarak cıkmazdm ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…