İlacımı aldm canım hemen yarın sabah kullanmaya baslayacagm hemen ac karnına sabahHemen git daha fazla aksatmadan.gebelikte 2nin altında olmasını istiyor dr.lar.başta zeka geriliği olmak üzere bir çok zararı var bebege.endokrin bölümünden randevu al. Oyalanmamis olursun
Haklısın canım bazen nasil anlatacaklarını bilemiyorlar insan tedirgin oluyor tabi karşısındaki bir de hamile stres yapacak bunlara göre uygun bir şekilde anlatması lazım hayırlısıyla düzelir inşallah canım değerlerYok canım tedaviyi aksatmam fakat bana her şeyi sıralayarak konusmama fırsat verilmedi mesela şu değerde olması gerekir senin böyle diyebilir guatr daha yüksek olan hastalarmda oldu tedaviyle düşer demedi bn sınırda gibi konustu sevmedim tavrını bir sonraki hastayı alsn diye
İlk 15 hafta bebek troid hormonu acisindan sana bagimli . 15. Haftadan sonra kendi troidi calisiyor. 15. Haftadan sonra ufak tefek farklilar olsada endise etme. Suanki degerin aman aman cok yuksekte degil onemli olan serbest t4 degerinİlacımı aldm canım hemen yarın sabah kullanmaya baslayacagm hemen ac karnına sabah
Çok sağol canımm bugun başlıcam hapıma keşke doktorlarda böyle konussaydıİlk 15 hafta bebek troid hormonu acisindan sana bagimli . 15. Haftadan sonra kendi troidi calisiyor. 15. Haftadan sonra ufak tefek farklilar olsada endise etme. Suanki degerin aman aman cok yuksekte degil onemli olan serbest t4 degerin
zHangi ilacı verdi canım doktorun ne kadarlık bir dozla başlamanı tavsiye etti..1ay sonra da tekrar gidersin zaten ondan sonrası hep rutin hamilelik süresince devam ediyor...Her ay kontrolde kan tahlili ile tsh kontrol ediliyor
inHaklısın canım bazen nasil anlatacaklarını bilemiyorlar insan tedirgin oluyor tabi karşısındaki bir de hamile stres yapacak bunlara göre uygun bir şekilde anlatması lazım hayırlısıyla düzelir inşallah canım değerler
Benimkiyle aynı dozda başlangıç yapmış:) Ben baştan beri hep aynı söz kullanıyorum hafta sonları 25ligin de yarısını iç dedi doktor kırıp içiyorum o günler de inşallah duzelicwk canım korkma sen bile şaşıracaksin bu kadar kısa sürede düzelme olur mu diye :)Doz 25 canım euthyrox hap adı canm
z
Ben de troid hastasiyim onur boyu ilac kullanicam. Bebege zarari yok. İcinde nasil kullanacagi kismi var ona gore kullankisa surede kontrol altina girer duzgun kullandiginda. Ben ameliyat oldum hamile kalmadan once troid bezlerimin hepsi alindi . Cok korkuyordum doz ayarlanabilir mi diye. Gayet iyi gitti.Doz 25 canım euthyrox hap adı canm
z
Geçmiş olsun canım ben içeriğini anlatılmadından korktum çokBen de troid hastasiyim onur boyu ilac kullanicam. Bebege zarari yok. İcinde nasil kullanacagi kismi var ona gore kullankisa surede kontrol altina girer duzgun kullandiginda. Ben ameliyat oldum hamile kalmadan once troid bezlerimin hepsi alindi . Cok korkuyordum doz ayarlanabilir mi diye. Gayet iyi gitti.
İnşallah öyle olur canm her sabah sekizde aç karnına içiyorm yemekten yarm saat önce bugun basladmBenimkiyle aynı dozda başlangıç yapmış:) Ben baştan beri hep aynı söz kullanıyorum hafta sonları 25ligin de yarısını iç dedi doktor kırıp içiyorum o günler de inşallah duzelicwk canım korkma sen bile şaşıracaksin bu kadar kısa sürede düzelme olur mu diye :)
Gideceğim canim sagol. inş sorun yoktur saglik ocaginda yaptirmistim belki de yanliş ölmüşlerdir.daha önce de öyle olmuştu ..aslinda eniştem doktor ona soylemistim t3 t4 normal tek basina tsh bir sey anlam ifade etmez demisti hem tsh cok yuksek degil demişti biraz da ona güvendim .ama artmis da olabilirGit canım mutlaka özellikle gebeligin ilk 3 ayında 2 .... İkinci 3 aylik döneminde maximum 2-3 arası olması gerekiyor tsh değerinin ve daha da yükselmiş olabilir degerin...Doktorlara hak veriyorum aslında çünkü tedavi edilince duzelebilecek edilmediginde ise olabilecek durumları söylüyorlar bunları her ne kadar moralimiz bozulsa da söylemek zorundalar hiçbirşey yokmuş gibi davransalar o dedikleri sıkıntıları biz yaşıycaz yine...Seni üzmek istemem şimdi çok geç sayılmaz gecikirsen tedavi edilmezse zekâ geriliği, erken doğum (prematüre) eylemine kadar kötü sonuçları var malesef..Ben de sağlıkçı olarak hafife almak istemedim canım aksatmayin lütfen...
Merhaba canim bugun dahiliye doktoruna gittim tekrandan ölçtük .tsh 3 çikti digerleri normal çikti.3 hafta sonra gel , takip edelim dedi 3ün üzerinde olursa ilaç başlarim dedi .. ilac vermedi bebek inş etkilenmiyordur ya 5.ayimdayim etkilendiyse de artik geç degil miGit canım mutlaka özellikle gebeligin ilk 3 ayında 2 .... İkinci 3 aylik döneminde maximum 2-3 arası olması gerekiyor tsh değerinin ve daha da yükselmiş olabilir degerin...Doktorlara hak veriyorum aslında çünkü tedavi edilince duzelebilecek edilmediginde ise olabilecek durumları söylüyorlar bunları her ne kadar moralimiz bozulsa da söylemek zorundalar hiçbirşey yokmuş gibi davransalar o dedikleri sıkıntıları biz yaşıycaz yine...Seni üzmek istemem şimdi çok geç sayılmaz gecikirsen tedavi edilmezse zekâ geriliği, erken doğum (prematüre) eylemine kadar kötü sonuçları var malesef..Ben de sağlıkçı olarak hafife almak istemedim canım aksatmayin lütfen...
Evet canım serbest t3-t4 değerleri de önemli tabi kan tahlilinde ayrıntılı baktıklarında o değerlere bakıyorlar tsh ile birlikte ne güzel enişten doktormus ondan da bilgi alırsın:)Gideceğim canim sagol. inş sorun yoktur saglik ocaginda yaptirmistim belki de yanliş ölmüşlerdir.daha önce de öyle olmuştu ..aslinda eniştem doktor ona soylemistim t3 t4 normal tek basina tsh bir sey anlam ifade etmez demisti hem tsh cok yuksek degil demişti biraz da ona güvendim .ama artmis da olabilir
2. Trimesterda olduğun için 3 normal canım benim doktorum da öyle söylemişti çünkü..Hem senin avantajın serbest t3 ve t4 hormonlarının normal seviyede çıkması doktorunun dediğini dinle sen tekrar gitmen gerektiğinde gidersin:)) bu değer için de geç değil bebisin sağlıklıdır insâllah annesi merak etme şu an bir problem olsa hemen ilaç başlardı hafife almazdı:))Merhaba canim bugun dahiliye doktoruna gittim tekrandan ölçtük .tsh 3 çikti digerleri normal çikti.3 hafta sonra gel , takip edelim dedi 3ün üzerinde olursa ilaç başlarim dedi .. ilac vermedi bebek inş etkilenmiyordur ya 5.ayimdayim etkilendiyse de artik geç degil mi
Ilk trimesterdaki değerimi bilmiyorum tabi.ama hamile kalmadan 1 ay önce 2.2 idi inş bir şey olmamiştir daha önce kayiplarim var zaten o yüzden daha bi paniğim inş bu seferkini sağ salim saglikli bir şekilde doğururum :)senin de az kalmiş hayirli doğumlar canim2. Trimesterda olduğun için 3 normal canım benim doktorum da öyle söylemişti çünkü..Hem senin avantajın serbest t3 ve t4 hormonlarının normal seviyede çıkması doktorunun dediğini dinle sen tekrar gitmen gerektiğinde gidersin:)) bu değer için de geç değil bebisin sağlıklıdır insâllah annesi merak etme şu an bir problem olsa hemen ilaç başlardı hafife almazdı:))
Sağol canım:))Ilk trimesterdaki değerimi bilmiyorum tabi.ama hamile kalmadan 1 ay önce 2.2 idi inş bir şey olmamiştir daha önce kayiplarim var zaten o yüzden daha bi paniğim inş bu seferkini sağ salim saglikli bir şekilde doğururum :)senin de az kalmiş hayirli doğumlar canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?