Hamilelikte TSH yüksek, geç mi kaldım, bir problem olur mu?

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.672
480
73
Merhabalar yardımcı olur musunuz. Ben ilk gebeligimde tsh 3.80 çıkmıştı doktorum 25 mg hap vermişti. Bu gebeligimde doktora gittiğimde tahlil istemedi bir tek beta değerimi sordu normalde tahlil isteyen biri aslında ama unuttu sanırım. Ben de yarın baktircam şuan 6 haftalığım. 4 ay önce bakmıştım hamilelik yokken yani 4,80 di. Yarın sağlık ocağında baktircam ve doktoruma gidicem. Acaba geç mi kaldım diye içim içimi yiyor yani.

Merhabalar yardımcı olur musunuz. Ben ilk gebeligimde tsh 3.80 çıkmıştı doktorum 25 mg hap vermişti. Bu gebeligimde doktora gittiğimde tahlil istemedi bir tek beta değerimi sordu normalde tahlil isteyen biri aslında ama unuttu sanırım. Ben de yarın baktircam şuan 6 haftalığım. 4 ay önce bakmıştım hamilelik yokken yani 4,80 di. Yarın sağlık ocağında baktircam ve doktoruma gidicem. Acaba geç mi kaldım diye içim içimi yiyor yani.
Sürekli aynı soruları sorduğunuz konu açıyorsunuz aslında sürekli konu açmak yerine eski konunuza güncel vs yazarak üste çıkmasını sağlayabilirsiniz ne zaman girsem mutlaka sizin tsh,demir ilacı, b12 ilacınızla ilgili konunuz açılmış oluyor

Sürekli aynı soruları sorduğunuz konu açıyorsunuz aslında sürekli konu açmak yerine eski konunuza güncel vs yazarak üste çıkmasını sağlayabilirsiniz ne zaman girsem mutlaka sizin tsh,demir ilacı, b12 ilacınızla ilgili konunuz açılmış oluyor
Sıklmış olabilirsiniz bir şey demiyorum fakat sorduğum sorular aynı değil... bir ikincisi de çok fazla kaygım var ve bu platformdaki bir çok kişi çok tecrübeli bazıları da nadiren uğruyor bu siteye bende farklı kişilerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Her seferinde de farklı kişiler yardımcı oluyorlar sagolsunlar. Ama sorduğum sorular bağlantili fakat aynı değil gerçekten. Etrafımda yardım alabileceğim hickimse olmadığı için, ve 1 gebelik kaybım olduğu için de çok endişeliyim. Evet bu platformda beni görmekten sıkıldıysanız engel falan varsa ( ben pek bilmiyorum) engelleyebilirsiniz zira amacım kimseye rahatsızlık vermek değil. Ayrıca ben de elimden geldiği kadar bilgim olduğu konulara cevap vermeye çalışıyorum birkaç defa sorsalar dahi. Çünkü bazı insanlar bazı konularda takıntılı olabilirler. Benim başıma böyle bir olay geldiği için çok daha takıntılı oldum. Ama yine de uyarinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim 😊

Sıklmış olabilirsiniz bir şey demiyorum fakat sorduğum sorular aynı değil... bir ikincisi de çok fazla kaygım var ve bu platformdaki bir çok kişi çok tecrübeli bazıları da nadiren uğruyor bu siteye bende farklı kişilerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Her seferinde de farklı kişiler yardımcı oluyorlar sagolsunlar. Ama sorduğum sorular bağlantili fakat aynı değil gerçekten. Etrafımda yardım alabileceğim hickimse olmadığı için, ve 1 gebelik kaybım olduğu için de çok endişeliyim. Evet bu platformda beni görmekten sıkıldıysanız engel falan varsa ( ben pek bilmiyorum) engelleyebilirsiniz zira amacım kimseye rahatsızlık vermek değil. Ayrıca ben de elimden geldiği kadar bilgim olduğu konulara cevap vermeye çalışıyorum birkaç defa sorsalar dahi. Çünkü bazı insanlar bazı konularda takıntılı olabilirler. Benim başıma böyle bir olay geldiği için çok daha takıntılı oldum. Ama yine de uyarinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim 😊
Ne engellemesi olur mu öyle şey ben sadece başka konu açmanıza gerek yok dedim aynı konuya yorum yaptığınız da tekrar üste çıkacak tabi ki sizi görücem burası böyle bir platform sorunuzu sorucaksınız sadece demek istediğim aynı konuyu da yukarı taşıyabilirsiniz yanlış anlaşıldım sanırım. Stres yapmayın stres size ve bebeğinize iyi gelmez doktorunuza güvenin verdiği ilaçları mutlaka kullanın onlar bizlerden çok daha iyi bilirler hamileliğinizin tadını çıkartın :)

Ben 7 ya da 8. Haftada 50 mg kullanmaya başlamıştım. Düzenli her gün içiyorum. Bence bir sıkıntı olmamıştır henüz çok yeni. Tebrikler, sağlıkla gelsin 💝

Çok sorun olmaz bnce ben ilaç kullandığım halde benim 6.20 çıkmıştı değerim sonra bir türlü düzene girmedi ona rağmen doktor bir şey olmaz dedi

Merhaba ben de bugün ölçtürdüm 3.475 çıktı ben de 0.25 kok ilaç kullanıyorum benim
Tüp bebek daha kaç haftalık bilmiyorum 3. Kez beta hcg ölçtüreceğim ama ben de korkuyorum ya halbuki tüp bebek hocasına sormustum bir şey yok demişti şimdi o sorduğum değere baktım 3.80 mis yani insan uyarır biraz yukseltelim ilacı vs der geç kalmış hissediyorum ben de yarin endokrine gideceğim. Zaten zor sahip oluyoruz bir de bu stres insallah bir zararı olmaz.

Benim ilk haftalar yuksekdi 25mg ilaç verdi doktor onu kullandim 1 ay sonra yukselmedi.Tahlil yaptirin yukselmemesi lazim ilk haftalarda duşuk riski oluyor kalbini durdura biliyor benim doktorlarim hem jinekolog hem tiroid doktorum 2.0 olmasi hamilelik suresi icersinde bizim icin normal 4 gectimi artik sorun çikara bilir duşurmeli nutlaka.

Benim ilk haftalar yuksekdi 25mg ilaç verdi doktor onu kullandim 1 ay sonra yukselmedi.Tahlil yaptirin yukselmemesi lazim ilk haftalarda duşuk riski oluyor kalbini durdura biliyor benim doktorlarim hem jinekolog hem tiroid doktorum 2.0 olmasi hamilelik suresi icersinde bizim icin normal 4 gectimi artik sorun çikara bilir duşurmeli nutlaka.
benim de çok yeni hamileliğim daha yeni öğrendim hala beta hcg ölçtürüyorum hatta yükselişini aslında 0.25 kullanıyordum ben de ona rağmen yükselmiş geç kalmamışimdir degil mi içime kurt düştü bir kere. İnsallah bir şey olmaz. 3.425 çıkmış bugün :(

benim de çok yeni hamileliğim daha yeni öğrendim hala beta hcg ölçtürüyorum hatta yükselişini aslında 0.25 kullanıyordum ben de ona rağmen yükselmiş geç kalmamışimdir degil mi içime kurt düştü bir kere. İnsallah bir şey olmaz. 3.425 çıkmış bugün :KK43:
Yok canım birşey olmaz merak etme tiroid ilacini kullan eger duşurmezse dozunu zaten doktor gerekirse artirir ilacinin.Hemen birsey olucak diye birsey yok kalbini ferah tut.

Back
X