- Konu Sahibi superisi034
-
bende 14 haftalik hamileyim benimde öğrendiğimde 14 küsür ler deydi. banada ilk söylendiğinde eve nasil geldiğimi bilemedim..ama esimle birlikte cok araştırdık bayağı..Merhaba Kızlar 21 haftalık hamileyim 2 sene önce troitlerim alındı. levoutron 125 mg kyllanıyorum hamileliğimin başında tsh değerim 0.05di ( referans aralık 0-5) 5 aydır hiç tshıma bakılmadı doktorum gerek yok dedi. Bende baktırmadım cahil gibi. dün 17 çıktı bugün de başka yerde baktırdım 10 çıktı. Yani çok yüksek. Zeka geriliği olma ihtimali varmış. endokrinciyr gidicem elbet ama yaşayan deneyimleyen anneler var mı? Ağlamaktan içim dışıma çıktı. Nolur bende yaşadım birşey olmadı diyin .
Benim arkadaşım yaşadı 35 yaşında ilk gebeliğiydi şuan yavrusunun maşallahı var Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsinMerhaba Kızlar 21 haftalık hamileyim 2 sene önce troitlerim alındı. levoutron 125 mg kyllanıyorum hamileliğimin başında tsh değerim 0.05di ( referans aralık 0-5) 5 aydır hiç tshıma bakılmadı doktorum gerek yok dedi. Bende baktırmadım cahil gibi. dün 17 çıktı bugün de başka yerde baktırdım 10 çıktı. Yani çok yüksek. Zeka geriliği olma ihtimali varmış. endokrinciyr gidicem elbet ama yaşayan deneyimleyen anneler var mı? Ağlamaktan içim dışıma çıktı. Nolur bende yaşadım birşey olmadı diyin .
Hamile değilim ama mesajını okuyunca cvp yazmak istedim belki fikir olur. Bende gebelik düşündüğüm için kadın doğuma gidip hormonlarıma bakıldığında tsh yüksek olduğunu gördük ve kadın doğumcum hemen dahiliyeye yönlendirdi. İlaca başladık. İki üç haftada bi tahlil için çağırıyordu ilacın dozunu ayarlayabilmek için. Ama araştırmalarıma göre ilacın zaten 2 haftadan sonra etkisini göstermeye başladığını okumuştum. Tabi endokrin diye bir bölümün varlığından da haberdar değildim. En son gittiğimde doktor tekrar 15 gün sonra gel deyince ki değerim artık 4 ün altındaydı, tepem attı. Neden bu kadar sık çağırdığını falan sordum. İsterseniz endokrine görünün falan demeye başladı bu defada, endokrini dahiliye bölümünün hocaları gibi düşünün dedi. Dün bir endokrin profesörü ile görüştüm ve ilk söylediği tiroidde bu kadar sık tahlil yapılmaz ki oldu. Ve kulllandığım dozun değerime göre çok yüksek olduğunu belirtti. Tekrar tahlil istedi yaptırdım ve yapılan tahliller den sadece TSH ı tanıyorum :) demem o ki imkanınız varsa mutlaka bir endokrin uzmanına görünün istanbuldaysanız doktor önerebilirim. Boşuna vakit kaybedip sağlığınızdan olmayın. Kusura bakmayın uzun oldu birazKızlar bu arada arkadaş başlık açtıktan sonra ben de araştırdım.
Çok çok yüksek olup, hiçbir tedavi görmesse uzun zaman o şartlarda anca tehlikeli olabilir diyorlar.
Bebeğin zekasıyla pek alakası olmadığı yazıyor.
Bence de kadın doğumcunu değiştirebilirsin.
Bi doktor bana yok hiçbirşey dedi özellikle sordum.
Başka doktor sınıra yakın, sen yine de bir doktora görün değerlerine ayrıntılı baksınlar ilaç başlaman gerekebilir dedi. Onun demesi üzerine gittim.
Ben dahiliyeye göründüm. Ayrıca endokrine de gitsem mi kızlar bilemiyorum. Herkes endokrin yazmış, farkını da bilemiyorum tam olarak.
Hamile değilim ama mesajını okuyunca cvp yazmak istedim belki fikir olur. Bende gebelik düşündüğüm için kadın doğuma gidip hormonlarıma bakıldığında tsh yüksek olduğunu gördük ve kadın doğumcum hemen dahiliyeye yönlendirdi. İlaca başladık. İki üç haftada bi tahlil için çağırıyordu ilacın dozunu ayarlayabilmek için. Ama araştırmalarıma göre ilacın zaten 2 haftadan sonra etkisini göstermeye başladığını okumuştum. Tabi endokrin diye bir bölümün varlığından da haberdar değildim. En son gittiğimde doktor tekrar 15 gün sonra gel deyince ki değerim artık 4 ün altındaydı, tepem attı. Neden bu kadar sık çağırdığını falan sordum. İsterseniz endokrine görünün falan demeye başladı bu defada, endokrini dahiliye bölümünün hocaları gibi düşünün dedi. Dün bir endokrin profesörü ile görüştüm ve ilk söylediği tiroidde bu kadar sık tahlil yapılmaz ki oldu. Ve kulllandığım dozun değerime göre çok yüksek olduğunu belirtti. Tekrar tahlil istedi yaptırdım ve yapılan tahliller den sadece TSH ı tanıyorum :) demem o ki imkanınız varsa mutlaka bir endokrin uzmanına görünün istanbuldaysanız doktor önerebilirim. Boşuna vakit kaybedip sağlığınızdan olmayın. Kusura bakmayın uzun oldu biraz
Rica ederim canım ben çok pişman oldum araştırmadığım ve en baştan iyi bir endokrin uzmanına gitmediğim için şimdi kimden tiroid ile ilgili bişey duysam hemen durumumu anlatıp yardımcı olmaya çalışıyorumTeşekkür ederim yorumun için:)
İzmir deyim en kısa zamanda bir endokrin doktoruna görüneceğim.
Zeka geriligi ile gelisim geriligi farkli konular. Ultrasonda veya detayli taramada cikmaz diye biliyorum. Kendi kendinize ilaci birakmasaydiniz keske.bendede yüksek çıktı bi ay kullandım en düşük ml bi ilaç düştü. doğum sonuna kadar kullancaksınız dedi doktor. ama ben bıraktım suan 37 deym bebeğimde gerilik vs yok süreklide hastaneye gidiorm gayet sağlıklı olduğunu belirtiyorlar tarama terslerim detaylı ultrasonum vsde temizdi. siz öyle diyince kendimden endişe ettm pazarteesi doktorumun bakmasını isticem ama ben şahsen önemsemedim bebekde sağlıklı nasıl gerilik olabiliyor onu anlamadımm
Siz neden bıraktınız ki?bendede yüksek çıktı bi ay kullandım en düşük ml bi ilaç düştü. doğum sonuna kadar kullancaksınız dedi doktor. ama ben bıraktım suan 37 deym bebeğimde gerilik vs yok süreklide hastaneye gidiorm gayet sağlıklı olduğunu belirtiyorlar tarama terslerim detaylı ultrasonum vsde temizdi. siz öyle diyince kendimden endişe ettm pazarteesi doktorumun bakmasını isticem ama ben şahsen önemsemedim bebekde sağlıklı nasıl gerilik olabiliyor onu anlamadımm
baktırdınız mı değerlerinizebendede yüksek çıktı bi ay kullandım en düşük ml bi ilaç düştü. doğum sonuna kadar kullancaksınız dedi doktor. ama ben bıraktım suan 37 deym bebeğimde gerilik vs yok süreklide hastaneye gidiorm gayet sağlıklı olduğunu belirtiyorlar tarama terslerim detaylı ultrasonum vsde temizdi. siz öyle diyince kendimden endişe ettm pazarteesi doktorumun bakmasını isticem ama ben şahsen önemsemedim bebekde sağlıklı nasıl gerilik olabiliyor onu anlamadımm
Ilk üç ay düşükse deger bişey olmaz bende kontrol altindayim ilk 3 ay çok çalıştiriyolar sonra bebegin kendi troiti çalışiyormuş birde son 3 ay önemli o zamanda çok çalışması lazımMerhaba Kızlar 21 haftalık hamileyim 2 sene önce troitlerim alındı. levoutron 125 mg kyllanıyorum hamileliğimin başında tsh değerim 0.05di ( referans aralık 0-5) 5 aydır hiç tshıma bakılmadı doktorum gerek yok dedi. Bende baktırmadım cahil gibi. dün 17 çıktı bugün de başka yerde baktırdım 10 çıktı. Yani çok yüksek. Zeka geriliği olma ihtimali varmış. endokrinciyr gidicem elbet ama yaşayan deneyimleyen anneler var mı? Ağlamaktan içim dışıma çıktı. Nolur bende yaşadım birşey olmadı diyin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?